Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Verkkovirralla toimivia lämpötila- ja kosteustunnistimia?

AnttiAAnttiA Member Viestejä: 5
editoi tammikuu 21 kohteessa Kysy Cozifyltä

Löytyyköhän verkkovirralla toimivia lämpötila- ja/tai kosteustunnistimia?

Mökillä olosuhteita mittaa pari Xiaomi Aqara yhdistelmätunnistinta (lämpötila+kosteus sisällä ja ulkona), Philips Hue Outdoor Motion sensor ulkona ja vastaava sisäkäyttöön tarkoitettu sisällä (lämpötila sisällä ja ulkona) ja vielä Telldusin yhdistelmätunnistin (lämpötila ulkona, lämpötila ja kosteus sisällä). Mökillä on kuivanapitolämmitys Cozifyn ohjaamana.

Asensin kaikki lokakuussa uusilla paristoilla. Telldus putosi pelistä pois kun olin matkalla mökiltä kotiin. Parin viikon testijakson ajan toimi hyvin kotona. Nyt pakkasilla ulos sijoitettu (mutta hyvin säältä suojattu) Xiaomi putosi pois. Philipsit ja sisällä oleva Xiaomi vielä toimii.

Tiedostan kyllä, ettei kaikkia laiteita ole edes tarkoitettu olosuhteisiin, joissa ne ovat mutta parempiakaan vaihtoehtoja en löytänyt.

Olettaisin, että verkkovirralla toimivat tunnistimet olisivat luotettavampia mutta en vaan ole vielä sellaisiin törmännyt. Kuivanapitolämmitys on nyt ensimmäistä talvea käytössä ja vaikka sen joutuisin tunnistimien toimimattomuuden takia laittamaan pois päältä selviää mökki talvesta ilman ongelmia. Eli ei tässä varsinaisesti mitään hätää ole vaikka mökille pääsenkin seuraavan kerran kun jäät kantavat tai sulavat kokonaan pois.

Edit: piti mennä yleiselle puolelle...

Post edited by AnttiA on

Viestejä yhteensä

  • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,004 admin

    Ei ole tullut vastaan verkkovirralla toimivia. Ja jos sellaisen jostain löytäisit, ei se välttämättä toimisi HUBin kanssa.

    Itselläni on neljä mittaria (liiketunnistinta) ulkona, eikä niissä ole ollut tuota paristo-ongelmaa. Pari Hue tunnistinta (sisä- ja ulko) sekä pari Nyceä. Tuon ulko Huen ostin heti kun se tuli markkinoille, noin pari vuotta sitten. Nycet vielä paljon vanhempia, eikä pariston vaihtoja.

    Helpoin ratkaisu taitaisi olla hyödyntää tuota HUE tuotesarjaa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.