Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Ulkopistorasia ilman välijohtoa?

PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

Hei!

Onko kukaan onnistunut löytämään hyvää, etäohjattavaa ulkopistorasiaa, jota voisi käyttää esim. virran kytkemiseen auton lohkolämmittimelle? Pistorasian olisi oltava valmiiksi IP44-suojattu, jotta vältytään muovipussiviritelmiltä ja kytkettävissä suoraan seinäpistorasiaan. Parasta varmaan kantaman kannalta olisi Z-wave-tuki mutta Zigbeekin menettelee.

Olen löytänyt toistaiseksi vain nämä kaksi johdollista mallia, mutta niiden johto omaan käyttöön turha tai liian lyhyt. Kyseessä taitaa olla eri paketeissa oleva sama tuote?

https://www.clasohlson.com/fi/Outdoor-Smart%2B-Plug-Osram/p/Pr367568000

Plussaa olisi pistorasiassa oleva ulkolämpötilan mittaus, jotta sitä voisi käyttää ehtona pistorasian kytkeytymiselle tiettynä kellonaikana. Mutta koska tällaista ei taida noissa yleensä olla, niin mikä olisi hyvä ja edullinen ulkolämpömittari (paristokäyttöinen)?

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  KattinenKattinen Member Viestejä: 44
  editoi joulukuu 2020

  Moi,

  Zigbee tai Z-wave verkon ulottamista kauemmas ulkosalla auton lämmittämistä varten täälläkin on alustavasti pohdittu..

  Ledvance on Osramin uusi nimi/brändi, eli hyvin todennäköisesti on sama pistorasia kyseessä.

  Jos johtoa on pakko jatkaa, niin ainakin muovipussivirityksiä parempi voisi olla joku tämmöinen IP44 luokiteltuna:

  Tämä on toiminut itsellä ihan ok edullisena ulkolämpömittarina:

  Asensin mittarin mahdollisimman lähelle Cozifyn keskusyksikköä, räystään alle jotta on paremmin sateelta ja suoralta auringonpaisteelta suojassa. Ihan jatkuvasti ei aina lähetä mittausarvoja, mahdollisesti siksi kun tuo on 433 MHz tekniikkaa, mutta riittävän tiuhaan tarkoituksiini. Speksattu toimivaksi -40°C ~ +80°C mikä riittänee Suomen talvissa.

  Tuommoinen Z-wave Plus POPP ulkopistorasia olisi kiintoisa toimisiko Cozifyssa:

  On kyllä hintava. Onkohan kukaan kokeillut?

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Kiitokset vinkeistä. Tuo z-wave ulkopistorasia olisi kiva, mutta olevinaan hinnakas ja olisi kiva tietää etukäteen toimivuus Cozifyn kanssa. Toki nettikaupoista tilatessa voi tyytymätön asiakas yleensä tuotteen palauttaa.

 • Valinnat
  KattinenKattinen Member Viestejä: 44

  Nyt tutkailin että Saksasta saisi tuon Osramin 17,99 eurolla ja ilman postikuluja jos tilaa samalla muuta krääsää vähintään 39 eurolla.

  ja tuon Z-wave POPP:n saisi 48,73€:lla

  ja hintoihin tulee Saksan ja Suomen ALV-erotus eli hieman kalliimpia kuin nuo ilmoitetut hinnat.

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Popp:ssa on kyllä katteet kohdallaan. Ei kai tuo z-wave tekniikkakaan niin jauhean kallista ole valmistaa?

 • Valinnat
  TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 121 ✭✭

  Minulla on kaksi kappaletta noita Osramin/Ledvancen ulkopistorasioita ja jos olisin etukäteen tiennyt, kuinka järkyttävän suurikokoisia ne ovat, niin en olisi niitä tilannut. Ei todellakaan mikään siisti ratkaisu tuollainen pitkän johdon päässä roikkuva möhkäle. Eikä ole siisti silti, vaikka sen pinta-asentaisi johonkin.

  Itse olen päätymässä siihen ratkaisuun, että asennan ulos tavallisen ulkokäyttöön tarkoitetun pistorasian ja sen yhteyteen Zigbee-ohjatun kytkinmoduulin, jollainen on esim. Cozifyn tukema Ubisys S1 tai jokin halvempi vaihtoehto toiselta valmistajalta. Luultavasti kytkin mahdu normaalin ulkopistorasian sisälle, mutta siinä tapauksessa sen voi asentaa joko olemassa olevaan tai pistorasian yhteyteen lisättyyn jakorasiaan. Tietysti Zigbee-kytkimen voi asentaa myös sähkökeskuksen yhteyteen.

  Koska haluaisin Zigbee-verkon toimimaan ja kantamaan paremmin myös ulkotiloissa, voisi riittävän lähelle taloa (ja Cozifytä tai Hue-siltaa) sijoitettu pistorasiaohjain toimia myös Philipsin lamppuja luotettavampana reitittimenä ulkotiloissa oleville laitteille.

  Yksittäisiä Z-wave-laitteita en lisäisi verkkoon, jollei sitten kyse ole sellaisesta laitteesta, josta ei löydy vastaavaa Zigbee-versiota. Mielestäni on jotenkin helpompaa pysytellä yhdellä tekniikalla toteutetussa verkossa.

  Philipsin sisäkäyttöön tarkoitetut liiketunnistimet ovat minulla toimineet kelvollisesti ulkotiloissa varmaan jo pari vuotta ja niissä on myös lämpötilan mittaus.

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Kiitos TKL vastauksestasi, jossa oli hyviä huomioita. Itse vierasta myös Osramin/Ledvancen rakennetta, jossa roikkuu iso möhkäle johdon päässä. Tämä tietysti takaa kaksiosaisissa seinärasioissa myös viereisen pistorasian pysymisen käyttökelpoisena, mutta itse otan mieluummin em. POPP:n tyyppisen mallin, vaikka siitä muutaman euron enemmän joutuisin maksamaan.

 • Valinnat
  TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 121 ✭✭

  Jokin ulkokäyttöön soveltuva, pienikokoinen ja suoraan seinärasiaan liitettävä Zigbee-pistorasia olisi varmasti tarpeellinen varmasti monellekin ja sitäkin voisi käyttää myös Zigbee-verkon reitittimenä. Eipä vain ole tullut vielä vastaan sellaista. Erilaisia Zigbee-laitteita voi muuten etsiä Zigbee Alliancen sivustolta:

  https://zigbeealliance.org/zigbee_products/?product_type=certified_product&certified_type=on-off-plug-in-unit

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Tämä on outoa, koska sisäkäyttöön löytyy lukuisia ja ulkokäyttöönkin lukuisia 433 MHz- ja Wifi-yhteyttä käyttäviä pistorasioita.

 • Valinnat
  TombaTomba Member Viestejä: 50
  editoi joulukuu 2020

  Jos päädyt noihin johdon päässä oleviin möhkäleisiin niin täällä olisi tuolla kirpputori ketjussa kaksi kappaletta Osram nimikkeisiä myytävänä. Jos niitä kerran Saksasta tällä hetkellä noin halvalla saa niin täältä lähtee vaikka sitten kaksi kappaletta yhteensä 20 eur + pk 😃

  Itselläni ne oli juurikin lohkolämmittimille kahteen autoon käytössä yhden talven. Korvasin ne sittemmin Ubisys S1 kytkimillä. Itselläni asennus tehtiin niin että alkuperäinen pistorasia korvattiin peitelevyllä ja sen sisään laitettiin kaksi S1 kytkintä. Sitten alle porattiin kaksi tuplapistorasiaa. Nyt on kaksi erikseen ohjattavaa seinäpistorasiaa autoille ja muulle.

 • Valinnat
  MattiKMattiK Member Viestejä: 1
  editoi syyskuu 2021

  Terve,

  Talven jälleen lähestyessä kyselisin, onko vastaan tullut uusia zigbeellä toimivia ulkopistorasioita, jotka eivät olisi niin kookkaita kuin tuo Osramin/Ledvancen johdollinen malli?


  EDIT: Toiveisiin on ilmeisesti vastattu ja Ledvancelta on tulossa kompaktimpi malli. Pikaisella googletuksella joillain jälleenmyyjillä arvio, että marraskuussa saatavilla. Menee kyllä heti tilaukseen :) https://hueblog.com/2021/04/15/ledvance-will-soon-release-a-compact-outdoor-plug/

  Post edited by MattiK on
 • Valinnat
  Antti_Antti_ Member Viestejä: 4
  editoi lokakuu 2021

  Lidlin smart sarjaa on tulossa myyntiin tällä viikolla. Minulla on toiminut lidlin smart tuotteet. Paitsi lamppujen värisävyt ei toimi cozify kautta. Huessa kyllä toimii. Ip44 pistorasia on uusi tuote jota en ole testannut

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Kiitos näistä tiedoista. Onko ihmisillä toimineet Lidl:n älytuotteet (lamput, pistorasiat ym.) suoraan Cozifyhyn paritettuina vai ovatko ihmiset käyttäneet apuna vielä Lidl:n omaa hubia tai jotain muuta hubia?

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57

  Kävin viikolla Lidlissä hakemassa heidän älytuotteitaan ensimmäistä kertaa testiin. Ainakin ulkopistorasia yhdistyi heittämällä Cozifyhun kun laitoin ulkopistorasian sisällä samaan huoneeseen Cozifyn hubin kanssa. Alku siis lupaava.

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Tämänkin voisi kopsata tuonne testatut laitteet ketjuun: https://forum.cozify.fi/discussion/1058/zigbee-kaeyttaejien-toimiviksi-testaamat-laitteet

 • Valinnat
  ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 156 ✭✭

  Testasitko koskaan toimiiko? Perheenjäsen otti ja lähti ajamaan osramin mokkulan ollessa kiinni. Löytyi tieltä mutta sen verran monessa osassa että olen uuden ostin edessä.

 • Valinnat
  monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Tähänkin ketjuun vielä kommenttina tämä, jonka laitoin jo testattujen laitteiden listallekin:

  Lidlin ulkopistorasia parittuu ja toimii Cozifyn kanssa. Hinta 14,99 eli halvalla lähtee, mutta tämäkin saattaa olla kampanjatuote ja vain tiettyinä aikoina saatavilla. Pidempää kokemusta ei vielä ole, kun eilen vasta paritin laitteen ekaa kertaa.

  https://zigbee.blakadder.com/Lidl_HG06619.html

 • Valinnat
  timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭

  Minulla on jo ollut toiminnassa useampia kuukausia. Ovat kantavuuden rajoilla, koska samassa paikassa, mutta portinpylvään takana yritin ensin käyttää ohjattavia lamppuja. Eivät siinä toimineet. Nyt pistorasiat ohjaavat lamppuja.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.