Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Sähkönmittaus

monitmonit Member Viestejä: 91
editoi marraskuu 2020 kohteessa Kysy Cozifyltä

En löydä mistään tietoa, että minkä laitteiden sähkökulutusmittaustietoa Cozify tukee. Ei löydy ainakaan tuettujen laitteiden listalta. Jostain keskusteluista päättelin, että Heimanin ja Develcon pistorasiaohjainten osalta ainakin.

Itselläni on Ubisys:n laitteita ja niiden pitäisi tukea sähkömittausta, mutta en ole Cozifystä löytänyt mitään lukemia. Mistä kulutuslukemat edes pitäisi löytyä Cozifyn käyttöliittymässä?

Edit: Develcon osalta näköjään mainitaan Cozifyn kaupassa: https://www.cozify.fi/collections/devices/products/develco-smart-plug-mini-schuko

Viestejä yhteensä

 • MofaMofa Member Viestejä: 10

  Develcon pistokkeen teholukema näkyy laitteet-näkymässä pistokkeen symbolin keskellä. Kun menee laitteen tarkempaan näkymään, niin siellä on kertyneet kulutustiedot tänään, eilen ja viimeisen nollauksen jälkeen. Jos ohjaukselle on tehty widgetti, niin näkyy myös siinä, vaikka se tuntuu toimivan vähän epävarmasti.

  Mutta en ole löytänyt mitään keinoa millä tehotietoa voisi käyttää hyväksi automaatiossa - toivomus olisi että sitä voisi käyttää ohjaukseen ja ilmoitukseen ja välittää ThingSpeak-palveluun samaan tapaan kuin lämpömittarin mittauksia nyt.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 964 admin

  Fibaron pistorasia tarjoaa myös kulutustietoa, kuva ohessa.


 • KattinenKattinen Member Viestejä: 41

  Itselläni ei (vielä) ole sähkönkulutusta mittaavia pistorasioita, mutta niiden triggereinä voisi varmaan olla jotain tällaista jos ei vielä ole? :

  1. Teho ylittää hetkellisesti tason X wattia.
  2. Teho on X minuuttia yli tasolla Y wattia.
  3. Teho alittaa hetkellisesti X wattia.
  4. Teho alittaa X minuutin ajan Y wattia.

  Näillä saisi esim. notifikaation kun pyykinpesukone on saanut pyykin valmiiksi, kokeilemalla löytynee sopivat arvot. Tai jos Cozify osaisi tallentaa vaikka minuutin välein hetkellisen tehon käppyräksi, jolle sillekin keksin monta käyttötarkoitusta.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 964 admin

  Sähkönkulutukseen liittyviä sääntöjä ei ole tarjolla. Muistankohan väärin, mutta tästä taitaa löytyy jokunen viestikin palstalta.

  Millaiseen käyttöön ajattelit noita sääntöjä?

 • KattinenKattinen Member Viestejä: 41
  editoi joulukuu 2020

  Lähinnä tuo pyykin valmistumisen käyttötapaus on ollut mielessä, laittaa viestiä tai merkkivalo päälle kun pyykki pitäisi nostaa koneesta kuivumaan. Pyykkikoneen tehonkäyttö lukemani perusteella vaihtelee eri pesuvaiheissa, mutta kun ei ole Cozify-tukea vielä en ole vaivautunut watti-mittarilla seurailemaan.

  Myös astianpesukone on perusmallia jossa pitäisi muistaa avata luukku kun pesu on valmis.

  Yleisesti semmoinen jos on joku "tyhmä" laite jonka tehonkäyttöprofiilista voidaan päätellä asioita ja ohjata automaatioita. Nuo neljä sääntöä voisi olla rakennuspalikoita, jotka tuli nopeasti mieleen, ehkäpä isommalla porukalla täällä palstalla tai Cozifyn tuotekehityksessä voisi keksiä lisää käyttötapauksia ja kattavammat säännöt.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 964 admin

  Tuo olisikin ihan hyvä toiminto.

 • monitmonit Member Viestejä: 91

  Itselläni olisi helposti käyttöä tuolle ylittää/alittaa X wattia. Haluaisin mitata kuinka suuren osan ajasta maalämpöpumppu käy, jolloin voisi tutkia ilmojen kylmetessä, että missä ulkolämmössä pumppu on lähellä käydä 100% ajasta. Vielä kun tiedon saisi lähetettyä thingspeakiin, niin saisi sieltä sitten datat ulos.

  Ongelma tietysti vain se, että maalämpöpumppu on kolmivaihesähköllä, joten millään töpselimittarilla sitä ei mitata. Pitäisi olla tyyliin tälläinen, mutta toimineeko sitten taas Cozifyn kanssa https://www.omavahti.fi/tuote/sahkomittari-z-wave/

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.