Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Fibaro palovaroitin

lena_hclena_hc Member Viestejä: 49

Tulipa hommattua useampi kappale näitä, mutta aika takkuinen on alku ollut. Suurin ongelma on se, että varoittimilla on päällä krooninen tulipalo, eli ne ovat hälytys-tilassa kokoajan. Jouduin poistamaan muut palovaroittimet ja sireenit, koska muuten pillit soisivat jatkuvasti. Myöskään Cozifyissa näkyvä lämpötila ei päivity ollenkaan. Laitteen kuvake on ollut punainen parituksesta saakka.

Viestejä yhteensä

 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  editoi syyskuu 2020

  Itsellä auttoi parituksen jälkeen painaa sitä B-nappia (nappi laitteen päällä keskellä) pitkään jotta kuului piip, valo muuttui valkoiseksi, sitten odottaa että se muuttuu vihreäksi ja painaa sitten nappia kahdesti. Näin laite suorittaa jonkinsortin tilapäivityksen kontrollerille. Sen jälkeen laite itsessään on toiminu ok.

  EDIT: Mikäli lämpötila ei muutu riittävästi niin tällä hetkellä Cozify kuvittelee että laite ei ole saatavilla vaikka itse laite toimii ihan hyvin. Mielestäni ns. kosmeettinen haitta kunnes joku korjaus siihen tulee.

  EDIT2: Vaivaan auttanee myös että pitää sitä B-nappia niin pitkään painettuna kunnes palovaroitin tekee testihälytyksen.

 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8

  Minulla on ylipäätään haasteita löytää ko. palovaroitin. Varmistan @vts ja @lena_hc, kun lisäsitte laitteita, pitäisikö kohdasta "lisää laite manuaalisesti" löytyä "teknologian mukaan" kohta "Z-wave"? Minulla ei tällaista vaihtoehtoa ole. Ylipäätään hubissani ei ole Z-wave asetuskohtaa, vaikka se on päivitetty (olen tästä laittanut cozify-tukeen kysymyksen, mutta en ole vielä saanut vastausta).

  Ja painoitteko palovaroittimen B-nappia hakuvaiheessa kolme kertaa ohjeiden mukaan, löytyikö näin palovaroitin?

 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24

  Kyllä, "lisää laite manuaalisesti" valinnan takaa löytyy teknologia z-wave ja sieltä kaikki tuetut laitteet valmistajittain. Varmaan cozify tuki auttaa mikäli tätä ei näy.

  Palovaroitin tunnistui hyvin ihan tuota B-nappia kolmesti näpyttelemällä.

 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8

  Kiitos viestistä ja asian varmistamisesta. Myös cozify-tuki otti yhteyttä, mekaaninen vika hubissa, eli vaatii tämän korjauksen. Hubi siis toimii muuten normaalisti mutta Z-wave ei toiminut (tämä tiedoksi, jos joku muukin ihmettelee asiaa, kun ei löydä tätä "ominaisuutta" hubista).

 • lena_hclena_hc Member Viestejä: 49
 • hintsanehintsane Member Viestejä: 30

  Minullakin näytti toimivan samalla kikalla. Mutta sitten cozify ilmoitti että laite on hukassa ja on ollut nyt useita päiviä.

  HUB / z-vawe -asetuksissa laite näkyy nodena., mutta ilmoittaa että laitetta ei ole aktivoitu. Olen kokeillut monela tavalla aktivointia mutta en osaa, fibaron ohjeilla en saa toimimaan.

  Mikäköhän tuossa nyt sitten vielä?

 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 137 ✭✭

  Minulla Fibaron Z-wave palovaroittimet toimii paljon paremmin, kuin Heimanin Zigbeet. Ne pysyy hyvin yhteydessä hubiin ja patterissa on ainakin Cozifyn näytön mukaan vielä paljon virtaa jäljellä. Hommasin Fibaroja kaksi Heimanien tilalle, koska Heimanien yhteys hubiin katkea muutamassa viikossa ja patterista loppuu virta nopeasti ainakin versiosta "Smoke sensor-N".

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.