Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Zigbee-verkon reititystiedot

TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 130 ✭✭

Olisiko Cozifyn kautta mahdollista saada haettua verkon laitteista niiden reititystaulut ja mielellään vielä tehtyä niiden avulla kaaviokuva verkosta? Toiminnon ei välttämättä tarvitsisi olla edes mitenkään käyttäjäystävällinen, vaan ns. edistyneemmille käyttäjille suunnattu, ja ehkäpä siitä olisi hyötyä myös Cozifyn tuelle asiakkaiden ongelmia selvitellessä ja ohjelmistoa kehitettäessä. Zigbee-verkkojen optimoinnin ja ongelmatilanteiden selvittelyn kannalta olisi oleellista tietää, miten laitteiden väliset reitit ovat rakentuneet ja mitä kautta data laitteiden välillä kulkee.

Toki Cozify saisi nuo tiedot selville vain niistä laitteista, jotka on liitetty sen omaan Zigbee-verkkoon, eikä esim. Hue-sillan verkkoon liitetyistä laitteista, koska ne ovat eri Zigbee-verkossa.

Itselläni riittää ongelmia myös noiden Hue-verkon laitteiden kanssa, mutta ne eivät johdu Cozifystä. Hue-verkon osalta tarkoitukseni oli liittää siihen reitittimeksi USB-väylään liitettävä ConBee 2 -Zigbee-gateway (https://phoscon.de/en/conbee2), jotta sen kanssa käytettävä Deconz-ohjelma (https://phoscon.de/en/conbee2/software#deconz) olisi saanut luotua kartan verkon laitteista ja niiden välisistä yhteyksistä. Valitettavasti edelleen ko. laitteen tai ohjelmiston bugi estää sen liittämisen osaksi toista Zigbee-verkkoa (ks. tämä viestiketju: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/2788). Myöskään Zigbee-verkkon toiminnan tarkastelu Wiresharkin avulla ei vielä(kään) onnistu, koska ZShark-tuki puuttuu (https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/405).

Viestejä yhteensä

  • liedjuliedju Member Viestejä: 1

    Hei,

    Täällä on toinen käyttäjä joka kaipailee zigbee laitteiden verkkotopologiaa Cozifysta! Riittäisi tosiaan logityyppinenkin tieto, ei tarvitse olla graafista piirrosta koko verkosta. Samoin eri antureiden signaalitasotieto (RSSI) olisi erittäin hyödyllistä kun ongelmallisten antureiden kanssa etsii esim. parempaa sijoituspaikkaa.

    Tästä voi sitten jatkaa vielä siihen että voisi itse vaikuttaa tuohon topologiaan, esim. voisi kieltää jotakin laitetta reitittämästä muita laitteita. Nythän esim. sähkökatkossa putoaa verkosta kaikki paristokäyttöiset anturit pois jotka reityttyvät verkkosähkökäyttöisen laitteen kautta (itse hubi on UPSn takana) vaikka olisivat lähellä hubia.

    Ja lisätään vielä toiveiden listalle RF-kanavien häiriötasotieto, eli jos jotenkin näkisi mikä zigbee kanava olisi vähiten häiritty muiden verkkojen toimesta niin osaisi valita parhaan kanavan zigbee -verkolle.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.