Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Streamsave

Tulipa hankittua streamsave suihkun vedenkulutus mittari. Nyt olisikin mielenkiintoista jos sen voisi liittää osaksi valaistuksen ohjausta.

Ideana siis esim himmentää suihkuhuoneen valaistusta sitä mukaa kun suihkuttelu on jatkunut liian pitkään.

Laite käyttää Bluetooth LE radiota joka näemmä löytyy cozifystakin. Ellei satu olemaan samanlaista promisewarea kuin tuo kauan odotettu zwave tukikin.

Onkohan tuolle joskus odotettavissa tukea cozifyssa? Vai pitääkö alkaa rakentelemaan jotain omaa arduino pohjaista viritelmää josta sitten rajapinnalla kutsuisi cozifyta

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,107 admin

  Nämä uusien laitteiden tai toimintojen lisäämiset kannattaa laittaa tuohon toiveiden ketjuun, etteivät nämä häviä palstalle eri puolille. https://forum.cozify.fi/discussion/644/toiveiden-aeaenestys#latest

  Siellä voi käydä äänestämässä muiden esityksiä. Ketjun alkupäässä näkyy, kuinka esitykset ovat siirtyneet käytäntöön.

  Z-wave lanseeraus taitaa olla lähiaikoina. Itselläni se on jo käytössä ja hyvinhän tuokin puoli toimii.

 • Hannu TeräsHannu Teräs Member Viestejä: 4

  Rakentelin tuon integraation sitten itse, kyllähän siinä iltapäivä ja ilta vierähti mukavasti. Vähän kotikutoinen mutta lähinnä tiedoksi jos joku muu tarvitsee vastaavaa.

  Streamsave laite käyttää kommunikointiin Bluetooth LE:tä, joten valitsin alustaksi Raspberryn. Käytin node js:ää ja  https://www.npmjs.com/package/@abandonware/noble kirjastoa.

  Laite lähettää sanomia vain silloin kun suihku on päällä joten hiukan tarvittiin lisäkoodausta jotta osataan tulkita milloin suihku katkaistaan. Menin helpoimman kaavan mukaan ja totesin että jos suihku on ollut päällä ja laite ei enää ole raportoinut kymmeneen sekuntiin niin suihku on sammutettu.

  Node Redillä tein flown jossa pääsee helpommin hanskaamaan sanomapohjaisesti tapahtumien kulun.

  Kun suihku käynnistetään niin välitetään sanoma Node Rediin jossa käynnistetään kahden minuutin ajastus. Kun kaksi minuuttia on täynnä käskytetään cozifyta python apin kautta väläyttelemään muutaman kerran suihkutilan valoja merkiksi käyttäjälle että nyt olisi aika lopettaa.

  Kun suihku päättyy, välitetään toinen sanoma Node Rediin, jossa kerrotaan suihkuttelun speksit: kesto, vedenkulutus ja keskimääräinen lämpötila. (Streamsaven omassa kännykkä appiksessa on myös lämpimän veden lämmitys energian kulutus laskuri, tätä en lähtenyt edes yrittää laskea).

  Nuo kulutus tiedot voisi toki tallettaa tietokantaankin tuolta Node Redistä mutta toistaiseksi sille ei minulla ole tarvetta.

  Jos olisi RGB lamput niin voisi vaikka vaihtaa niiden väriä suihkun lämpötilan mukaan suihkun ollessa käynnissä. Ainakin meillä lapsilla on taipumus vääntää hanasta niin kuumaa kun saa.

  Jos joku muu lähtee siis tekemään tällä laitteella samaa niin täältä saa apuja.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.