Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ei ollutkaan niin hyvä juttu

AkiAki Member Viestejä: 2
Hankin Cozify:n paljolti sen vuoksi, että se oli laiteriippumaton.
Nyt olen viritelly koti-automaatiota ja huomannut:
- Cozify ei tue Alexaa -> alkuperäinen kuvitelmani Cozifysta master-ohjaajana ei enää päde. Alexa:n ääniohjaus integroi paljon paremmin eli alustoja ja teknologioita ja tarjoaa helpon käyttäjäliittymän. Kun Cozify ei tue Alexaa ei minulla enää ole tarvetta Cozifielle.
- kodin lämpösäätöön olen asentanut Netatmo tuotteet. Netatmo sinällään ei ole "se juttu", mutta kun Cozify ei tue protokollaa, millä pääosa vastaavista tuotteista keskustelee, ei Cozify anna mitään tälle alueelle.

Suomenkielisyys on tottakai hieno juttu ja USP. Mutta kun integraatiot todellisiin älykotijärjestelmiin puuttuu niin pistänkin Cozify hubinin myyntiin.

Viestejä yhteensä

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  Aki,

  Kiitos palautteesta.

  Kuten täällä Forumilla jo pari viikkoa sitten kirjoitin, Cozifyn tekeminen on olltu PRO-puolen ympärillä joka nimenomaan keskitty integroitumaan myös perinteiseen talotekniikkaan, esim ilmastointiin ja lämmitykseen. Sinällään arvostelu osuu oikeaa, että kokonaisvaltaiseen automatiikkaan kuuluu myös nämä osa-alueet. Niitä jo isoissa asennuksissa ohjaammekin ja ominaisuuksia tuodaan pienellä viivellä myös kuluttaja-asiakkaille.

  En kuitenkaan ihan ymmärtänyt kaikkea ajatuksenjuoksua, joten ajattelin kysyä lisää.

  Minun näkökulmastani Alexa on ollut vielä varsin pienessä roolissa meidän markkina-aluellamme, mutta tuomme varmasti siihen integroinnin, kun suosio kasvaa. En kuitenkaan löisi vetoa, että Alexasta tulee automatiikan näkökulmasta keskiö kaikille osa-alueille - Ääniohjaus tuo kyllä erittäin hyvän lisän käyttöliittymän näkökulmasta.

  Haluaisin myös ymmärtää, kuinka käytät Netatmoa lämmönsäätöön, koska en ehkä ymmärtänyt täysin mitä tarkoitat. Todelliset lämmityksessä tai ilmastoinnissa käytetyt protokollat ovat kyllä yleensä joitain muuta kuin NetAtmoon liittyviä.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • 1234512345 Member Viestejä: 29
  Huutelen nyt sivusta ketjuun, mutta minullakin (kuten monella kaverillani) on NetAtmon sääasema käytössä, ja sen kanssa kotiautomatiikkaa saa säädettyä helposti esim. ilmaisen IFTTT:n kautta. Helppo & halpa tehdä esim. hiilidioksidimäärän tai huonelämpötila mukaan käynnistyvä tuuletus tms. systeemi (yksinkertaisimmillaan IFTTT tuetut pistorasiaohjaimet ja lattia- tai pöytätuuletin tms). tai monipuolisempi lämmityksen ohjaus (esim. ilppi).

  NetAtmossa lienee yhä ylivoimaisesti halvin hiilidioksidimittari joka on saatavilla, ja kun se ei jää pelkästään siihen että sitä NetAtmon mittaria voisi käyttää vain jonkun kotiautomaation kanssa, vaan se toimii todella hyvin itsenäisenä sääasemana fiksulla käyttöliittymällä (ilman erillistä kotiautomaatiojärjestelmää) joka kertoo & raportoi myös sisäilman ongelmista suoraan käyttäjän älyluuriin. Tähän lisäksi tuuli- ja sadetunnistimet, joiden kanssa voi taas ottaa käyttöön ilmoituksia/ohjauksia, esim. halutut Hue valot siniselle kun alkaa satamaan tms. (löytyy ilman lisälaiteita IFTTT: kautta) .

  Tästä päästään tietenkin siihen että tämä itsenäinen ja hyvin toimiva ulko- ja sisäilmanmittaushan olisi kauhean kätevä liittää myös johonkin kenties hieman monipuolisempaan kotiautomaatiojärjestelmään - esim. Cozify:hyn. Mutta kun sitä tukea ei valitettavasti vielä ole.
 • AkiAki Member Viestejä: 2
  Niin, siis kritiikki oli siitä, että Netatmo - Cozify integraatiota ei ole niin käytän Alexa "masterina" eli käynnistelee IFTTT ja muita proseduureja pistäen eri teknologiat keskustelemaan toistensa kanssa. Cozify on minun ekosysteemissäni nyt "alennettu" mm Xiamion antureiden ja 433 MHz "pienemmän lisäarvon" tuotteiden hubiksi. Todennäköisesti luovun Cozifyiesta ja otan siirryn käyttämään Xiamio hubia tässä roolissa.

  Cozify ei keskustelu Netamon eikä Alexan kanssa. Ymmärrän, että Cozify:n USP on suomalaisuus ja Suomen markkinat ja omat valintani ei oikein sovi Cozify strategiean; omat kotityöt jäi minulta tekemättä kun aloin rakentaa ekosysteemiäni.

  Toisaalta, ei Netatmokaan nyt kaikkein paras tuote ole: sen termostaattien "virhe" on luokkaa +/- 1,5 C-asetta eikä termostaattien sensoreita saa (edes IFTTT:n avulla) keskustlemaan Netatmon Wheather antureiden kanssa. Tai siis ainakaan niin, että Wheather aseman lämpötila kerrottaisin termostaateilla True Temperaturena. On meinaan vähän tyhmää kertoa termostaateilla "nosta lämpötilaa" kun termostaatit ei osaa mitata oikeaa lämpotilaa. (tästä aiheesta olen ollut Netatmon supportin kanssa yhteydessä ja he todenneet "no can do").
 • JiOJiO Member Viestejä: 5

  Vaikka kuinka monta kertaa yritän luetun ymmärtää niin lopputulema on aina sama:

  Ei ollutkaan niin hyvä juttu = En tehnytkään speksien selvitystä niin hyvin itselle kaikkein kriittisimpien ominaisuuksien osalta? Ei Teslaan saanutkaan käytettyä moottoriöljypurkin loppua.

  Cozifylle kaiken loskan keskelle propsit, että vaikka jotain kaipaisikin niin tällä hetkellä tuettujen laitteiden lista on ainakin selkeä ja varma.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.