Vinkki: Vakuutusyhtiöiltä saa alennusta, jos on kotiautomaatiojärjestelmä

Matti SeiseMatti Seise Viestejä: 35Member
Uutena Cozify käyttäjänä bongasin jostain muusta ketjusta sivukommenttina, että Lähitapiolasta saa alennusta, jos on kosteuden mittaavia sensoreita liitettynä.

Soitin omaan vakuutusyhtiööni (Fennia) ja sieltä sanottiin, että kosteusanturit eivät omassa tapauksessa tuo mitään etua, koska asun yhtiömuotoisessa asunnossa (rivitalo), ja rakenteisiin menevät vahingot kuuluvat kiinteistön vakuutukseen (ja sen hoitaa taloyhtiö).

MUTTA...
...jos on joku tapa osoittaa että asunnossa on epätavallista toimintaa (esim liiketunnistimia, jotka lähettävät viestin omistajalle), voidaan tulkita, että kotiautomaatiojärjestelmä on samalla myös vartiointijärjestelmä.

Sillä perusteella sain välittömästi 10% alennuksen kotivakuutukseni irtaimistosta. (18€/ vuosi. Sillä saa jo yhden 433Mhz sensorin!)

Viestejä yhteensä

 • Sami HanhikoskiSami Hanhikoski Viestejä: 2Member
  OP:n osalta sanottiin, että ei vaikuta vuosimaksuihin. Kenties korvaustilanteessa voi nostaa korvaus summaa, jonka tulkitsen omavastuun pienentämiseksi.
 • RedeyedRedeyed Viestejä: 17Member, Beta-käyttäjä
  LähiTapiola
  Lainaus sähköpostista.

  Cozify Oy:n murtohälytin tuo sellaisen edun, että mikäli se on toiminut murtovahingon yhteydessä, ei omavastuuta vähennetä.
 • lambjolambjo Viestejä: 5Member
  Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on ehtona että murtohälytys pitää mennä vartiointiliikkeelle ennenkuin myönnetään alennusta murtohälytinjärjestelmästä. Itse en ole vienä keksinyt miten sen toteuttaisi koska vartiointiliikkeillä ei ole valmiutta vastaanottaa Cozifyn kaltaista hälytyksen siirtoa. Onko edes teknisesti mahdollista siirtää ?!?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.