Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Pistorasian käynnistäminen uudestaan jos yhteys pätkäisee

PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57
editoi marraskuu 2023 kohteessa Support

Hei!

Onko Cozifyssa helppoa keinoa kiertää seuraavaa ongelmaa?

Kotona ohjaan pihan talvivaloja automaattisesti auringonlaskun mukaan "Talvivalojen iltaohjaus" -säännöllä, joka käynnistää ulkona olevat älypistorasiat päivittäin, kun on kulunut 30 minuuttia auringon laskusta ja sammuttaa älypistorasiat puolilta öin.

PIstorasiat käynnistetään taas aamuyöllä 5.30 ja sammutetaan 30 minuuttia ennen auringon nousua toisella säännöllä nimeltään "Talvivalojen aamuohjaus".

Teoriasssa kaikki toimii hienosti, mutta jostain syystä joka ikinen ilta sääntöön liitetty Osramin ulkopistorasia ilmeisesti katkaisee yhteyden Cozifyn hubiin (1.1). Tämän seurauksena kyseisen Osramin perässä olevat talvivalot eivät syty seuraavan kerran kuin vasta aamulla, jos sääntöä ei deaktivoi ja aktivoi manuaalisesti.

Silvercrest-merkkinen ulkopistorasia - vaikka sijaitseekin paljon kauempana hubista kuin Osram - toimii jostain syystä paljon luotettavammin, eikä hukkaa yhteyttä purkkiin yleensä lainkaan. Vaikuttaa lisäksi että Osram tekee kyykkäämisensä tasan kerran illassa, koska säännön uudelleenkäynnistyksen jälkeen Osramin perässä olevat valot toimivat kiltisti loppuillan.

Onko Cozifyssa mahdollista luoda "sääntöä", joka huomaisi Osramin sammumisen ja komentaisi sen takaisin päälle aikana, jolloin talvivalojen olisi tarkoitus palaa? Manuaalisesti en ala tekemään kymmeniä sääntöjä joiden aloitusaika olisi esim. 5 min aina edellistä myöhempi, jotta ei-toivottu valoton jakso ei olisi ainakaan 5 minuuttia pidempi.

Olisi kiva saada Osramin ulkorasioillekin käyttöä edes talvivalojen ajastuksessa, vai ovatko toiminnaltaan niin epäluotettavia että muutkin ovat niistä luopuneet?

Kyseessä lyhyehkön "jatkojohdon" sisältävä ulkopistorasia jonka mallitiedot:

 • Osram Smart+ Outdoor Plug EU
 • AC03660 x 1518
 • 220-240V 50/60Hz Max 3680W 16A
 • Made iin China
 • CE IP44 (kyseessä Zigbee-laite)


Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Tuttua tuo putoaminen myös muilla kuin tuolla Osramin ulkopistorasialla. Mulla on samanlailla valot illalla ja aamusta, Joihinkin valoihin olen liittänyt myös säännön syttyä liikkeestä.

  Nyt kun sinulla ei ole tuota liikettä noissa säännöissä/teemoissa, niin miten Estä laitteen tilan muutokset -säännön hyödyntäminen? Ongelmasi on tuon Osramin ilta-ajastuksen kyykkääminen.

  Esimerkiksi kun Teema "Talvivalojen iltaohjaus" käynnistyy, käynnistää se teeman, jossa tuo pistorasian sammuminen estetään. Lopetus tietysti samanlailla, eli kun iltateema loppuu, loppuu myös Estä laitteen tilan muutokset -sääntö.

  Näinhän tätä ei tarvitsisi tehdä, mikäli homma toimisi kuten se kuuluisa junan vessa.

  En ole itse kokeillut tuota viritystä, joten jos testaat, laita tänne palautetta.

 • Valinnat
  PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 57
  editoi marraskuu 2023

  Kiitos Pudeman ideastasi.

  Tämän illan tutkimusten tulos:

  Luotettavana pitämäni Silvercrestin ulkopistorasia, muistaa tilansa, jossa se oli ennen sähkökatkoa. Ts. Jos laite on päällä ja irrotan sen ulkoseinän kiinteästä, jännitteellisestä rasiasta, niin laite jatkaa päällä-tilassa, kun kytken sen takaisin seinään. Ja jos laite on pois päältä irrotettaessa, niin laite on pois päältä seinään palauttamisen jälkeenkin.

  Epäluotettavana pitämäni Osram sen sijaan palautuu aina pois päältä -tilaan sähkökatkon jälkeen. Ehkä joissakin tilanteissa tämä käyttäytymistapa voi olla hyväkin - tarpeet ovat niin erilaiset.

  Testasin myös irrottaa Cozify hubin virtajohdon, simuloiden tällä yhteyden hetkellistä kyykkäämistä laitteiden ja hubin välillä. Kumpikaan ulkopistorasia ei asiasta välittänyt, vaan pysyi päällä edelleen, kun palautin virrat hubiin.

  En ole juurikaan Cozifyn Teemojen kanssa sählännyt tähän asti, koska olen tehnyt enemmänkin yksittäisiä sääntöjä, jotka eivät ole sidoksissa teemoihin. No tulipahan nyt sitäkin harjoiteltua.

  Tein Pudemanin ehdotuksen mukaisesti "Talvivalojen ilta-ajastus" -TEEMAN.

  Teemaan laitoin

  • LAITTEIDEN TILAT
  • Lisäsin Silvercrestin ja Osramin ulkopistorasiat tähän ja niiden asetukseksi valitsin "PÄÄLLE"

  • SÄÄNNÖT
  • Lisäsin "Estä laitteen tilan muutokset" -säännön, jonka asetuksissa valvottavina laitteina em. kaksi ulkorasiaa. Niiden asetuksena "Pidä laitteen tila päällä (tai pois päältä). Aseta laitteen tila kohdan jätin valitsematta. Säännön voimassaolo-kohtaan valitsin oletuksen Valitse teema(t): "Talvivalojen ilta-ajastus" eli kyseinen teeman ollessa aktiivinen myös sääntö on päällä.

  • AJASTUKSET
  • Asetin teemaan olemaan päällä iltaisin välillä: Aurinkonlasku(+0,5h) - 00.00

  Pikäisen testaamisen peruteella tämä uusi teema toimii juuri niin kuin haluan.

  Riippumatta Osramin ja Silvercrestin tilasta Teeman aktivoitumishetkellä, näpsäyttää uusi teema ne päälle 30 min auringonlaskun jälkeen ja sammuttaa puolilta öin.

  Jos yritän kyseisen teeman voimassaoloaikana laittaa valvottuja pistorasioita pois päältä niiden fyysisistä painikkeista manuaalisesti, napsauttaa Cozify ne välittömästi takaisin päälle.

  Post edited by Polarbeer on
 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Hyvä, että ratkesi

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.