Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Tuetut laitteet?

1111213141517»

Viestejä yhteensä

 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 141 ✭✭

  Tässä ketjussa on sivuilla 28-30 keskustelua eri Heimanin laitteiden eri versioista. Itsellä on käytössä mm. palovaroitin HS3SA.

 • Huhtamäki JuhaHuhtamäki Juha Member Viestejä: 7
  editoi huhtikuu 2020

  Hei! Testailin ja ainakin ilmoitus Cozifyihin toimii tällä hetkellä testinapin painalluksen jälkeen. Cozify on myös havainnut laitteen verkossa ainakin hälytyksen jälkeen. Oliko antaa ohjelmistoversioista vertausta tuohon omaani? Ainakin omani on xxxxx-E eli Ember chipillä jota on kehuttu luotettavimmaksi.

  -Juha-

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 ✭✭
  Hei, minulla 8 kpl Heiman palovaroittimia joista 5 nimeltään SMOK_V16, 2 nimeltään Heiman SmokeSensor-EM ja 1 nimeltään Heiman HS1SA-E.
  Näistä SMOK_V16 ,3 kpl on yhteydessä hubiin säännöllisesti mutta jostain syystä 2 kpl ei ole oikeastaan ollenkaan, voi mennä kuukausia että antaa kuulua itsestään.Vaikka näistä kahdesta kävisi painamassa testinappia, ei tilapäivitys hubille ilmesty.Mitään etäisyyteen liittyvää ei voi olla koska näistä kahdesta toinen sijaitsee samalla etäisyydellä kuin kolmesta toimivastakin muutama.
  Heiman SmokeSensor-EM ja Heiman HS1SA-E ovat ainakin päivittäin yhteydessä hubiin.
  SMOK_V16 saanee OTA-päivitykset koska niiden kohdalla on Ohjelmistoversio hubilla näkyvissä.
  Heiman SmokeSensor-EM ja Heiman HS1SA-E kohdalla Ohjelmistoversiota ei ole näkyvissä.
  Suurta on siis hajonta , vaikka kaikki ovatkin HEIMAN-nimisiä laitteita
 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 54
  Kannattaa kokeilla uusia paristot niistä Heimanin palovaroittimista, joista yhteys Cozifyyn ei toimi edes testinappia painamalla.

  Asensin vasta viikko sitten 11 kpl Heimanin Cozifyltä jo vuoden 2017 lopulla tilaamiani palovaroittimia (SMOK_V16, firmware v1.2.2.0, mallia halkaisijaltaan pieni, mutta korkea), joista testihälytys Cozifyyn toimi heti parittamisen jälkeen, mutta hetken päästä enää ei. Etäisyydellä hubiin ei tuntunut olevan vaikutusta ja osa hälyttimistä oli ollut hubiin yhteydessä myöhemminkin, mutta testinapin painaminen ei silti välittänyt tietoa Cozifyyn. Cozify ei myöskään ilmoittanut hälyttimien paristojen olevan loppumaisillaan.

  Mittasin asennettaessa muutamasta varoittimesta pariston (CR123A/CR17335, 3,0 V) jännitteen ja muistaakseni ne olivat n. 2,9-3,1 V. Nyt noin viikon hälyttimien asentamisen jälkeen moni niistä on alkanut piippaamalla ilmoittamaan pariston alhaisesta jännitteestä. Mittasin yhden piippaavan hälyttimen pariston jännitteen ja se oli 2,45 V. Silti edes 2,9 voltin jännitteen paristo ei näyttäisi riittävän hälyttimen ja Cozifyn välisen yhteyden toimintaan.

  Uusin paristot myöhemmin ja kerron sitten, auttoiko se. Vaikka nuo hälyttimien mukana toimitetut paristot olivat käyttämättömiä, olivat ne ilmeisesti parissa vuodessa menettäneet liikaa varaustaan.
 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 54
  Ostamieni uusien Vartan paristojen jännite oli 3,3 V. Kun Cozifyn mukaan tavoittamattomissa olleeseen hälyttimeen vaihtoi pariston, ei hälytin silti muodostanut yhteyttä Cozifyyn useamman tunnin odottamisen jälkeenkään, eikä myöskään testinapin painaminen lähettänyt tietoa Cozifyyn. Kokeilin tätä useammalla eri hälyttimellä.

  Yhä useampi Heimanin hälyttimistäni on mennyt sellaiseen tilaan, että Cozify ei saa yhteyttä hälyttimeen, eikä sitä pysty myöskään lisäämään uudelleen Cozifyyn. Hälyttimen voi poistaa Cozifystä, mutta laitteen lisääminen takaisin ei onnistu, koska hälytin ei suostu menemään paritustilaan, vaikka sen nappia painaa ohjeiden mukaisesti.

  Kun hälyttimen reiän kautta painettavaa nappia pitää pohjassa, pitäisi kahden sekunnin kuluttua valon alkaa vilkkumaan nopeasti vihreänä merkiksi paritustilasta. Sen sijaan vihreä valo syttyy heti napin painamisen aloittamisen jälkeen ja sammuu kerrasta riippuen noin 0,5-5 sekunnin kuluttua tai kun napista päästä irti. Sillä ei ole mitään merkitystä, jos napin painamisen keskeyttää tietyn ajan kuluttua.

  Lisäksi ohjeen mukaan hälyttimen pitäisi kytkeytyä irti verkosta (poistaa paritus), kun nappia pitää pohjassa viisi sekuntia. Sen merkiksi valon pitäisi vilkkua vihreänä hitaasti kolmen sekunnin ajan. Tuokaan ei kuitenkaan toimi, vaan hälytin käyttäytyy aiemmin mainitsemallani tavalla.

  Pariston vaihtaminen uuteen ei auttanut ja vaikutusta ei ole myöskään sillä, onko hälyttimen etäisyys Cozifyyn 10 cm vai 10 m. Silloin harvoin, kun hälyttimet toimivat, saa ne liitettyä verkkoon ja kytkettyä siitä irti juurikin ohjeen neuvomalla tavalla.

  Olen yrittänyt saada hälyttimiä takaisin paritustilaan painelemalla nappeja eri tavoin, pitämällä paristoa ensin riittävän pitkään irrotettuna yms., mutta ehkä tunnin tai kahden yrittämisen jälkeen saattaa hälyttimen taas saada menemään takaisin paritustilaan, jos hyvä tuuri käy. Yksilöviastakaan tuskin on kyse, koska 11 hälyttimestä varmaan yli puolet käyttäytyy samalla tavalla (tai siis Cozifyn ja hälyttimien välinen yhteydenpito ei toimi yhdenkään kohdalla, mutta noin puolet tekee tuota, etteivät mene paritustilaankaan uudelleen).

  Kun paristojen uusimisen jälkeen onnistuin parittamaan pari hälytintä uudelleen Cozifyyn, toimitti testinapin painaminen tiedon hälytyksestä Cozifylle useamman kerran peräkkäin. Mutta jo ehkä tunnin päästä testinapin painaminen ei saa aikaan mitään vaikutusta Cozifyssä, eivätkä hälyttimet ole olleet yhteydessä Cozifyyn kertaakaan onnistuneen testihälytyksen jälkeen.

  Paristojännitteestä riippumatta Heimanin hälyttimet tuntuvat siis ainakin minulla toimivan todella epäluotettavasti. Olisi tarpeen saada nämä toimimaan, koska kyseessä oli kuitenkin kohtuullisen kallis hankinta.

  Hubin versio on 1.13.5.12 ja Android-puhelimen ohjelman versio 1.1.1.7/1622.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 99 admin
  editoi toukokuu 2020
  Hei,

  Sinulla on käsissäsi käsittääkseni kolme vuotta vanhoja laitteita, joten on mahdollista että niissä on vanha firmis, ne ovat yksinkertaisesti vain vanhentuneet pakkaukseen tms.

  Yleisesti ottaen kannattaa huomioida, että palohälyttimet eivät ole ikuisia. Niillä voi olla käytetystä palontunnistustekniikasta riippuen tekninen käyttöikä, joka alkaa juosta jopa valmistuksesta alkaen. Niitä ei siis kannata makuuttaa hyllyssä vaan ottaa heti käyttöön ja vaihtaa ikääntyneet uusiin. Tässä kannattaa tutustua valmistajan ohjeistuksiin.

  Firmisten suhteen tilanne on parantunut viimeisten vuosien aikana paljon, kuten muillakin valmistajilla. Mutta hajontaa Heimanin tapauksessa versioiden välillä todella löytyy. Huomattakoon, että me itse myymme ainoastaan testattuja ja hyväksi havainnoituja versioita Heimanista.

  Kuten kaikissa vikatapauksissa, mikäli toivot suoraan Cozifyltä apua tähän keissiin ja Heimanit on alunperin ostettu Cozifyltä, toivon sinun ottavan yhteyttä tukeen. Luulen, että tässä tapauksessa keinot voivat olla valmistajan suuntaan kovin vähissä, koska hälyttimet ovat noinkin vanhoja ja syitä vikatilanteeseen voi siksi olla monia. Mutta katsotaan, voiko asialle tehdä jotain.

  Tukiviestiin kannattaa sisällyttää hubin ja appiksen versioiden lisäksi kuva laitteen tuotekilvestä, kuitti tai joku muu tieto ostopäivästä.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • GarySeGarySe Member Viestejä: 1
  Onko Wattlen tuotteista yhteensopivuus kokemuksia Cozifyn kanssa? Palovaroitin ilmeisesti ainakin toimii.
  Pikaisella silmäyksellä näyttävät hyvin pitkälti eri valmistajien (ainakin Heiman, Develco ja Danalock) tuotteilta uudelleen brändättyinä.

  Esimerkiksi tuollainen integroitu pistorasia vaikuttaa mielenkiintoiselta
  https://wattle.com/product/home-control-outlet/
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 141 ✭✭
  Ainakin noita Heimanin laitteilta näyttäviä saa Kiinasta melkein puoleen hintaan.

  https://www.aliexpress.com/item/32839165490.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1798eb65yTWvit&algo_pvid=8531ff53-c67d-47e2-980e-fb511bbfe466&algo_expid=8531ff53-c67d-47e2-980e-fb511bbfe466-8&btsid=0ab50a5715901775863168179edc0e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

  https://www.aliexpress.com/item/32728436176.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1798eb65yTWvit&algo_pvid=8531ff53-c67d-47e2-980e-fb511bbfe466&algo_expid=8531ff53-c67d-47e2-980e-fb511bbfe466-11&btsid=0ab50a5715901775863168179edc0e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
 • JanneSJanneS Member Viestejä: 23
  Onko kukaan saanut mitään tuulimittaria cozifyyn näkymään? Tai onko sellaisia vieläkään olemassa? Tarve olisi saada suihkulähteistä virta poikki kun tuulee liian lujaa. Joku sääasema tuki olis kyllä paikallaan. Aika paljonhan niistä on täällä keskusteltu...
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,098 admin
  Jep, tuki olisi hyvä ja siihen liittyvät säännöt myös.
 • Juuso ElminenJuuso Elminen Member Viestejä: 1
  > @eibi kirjoitti:
  > (Lainaus) Ostin useita Aqaran minikytkimiä, teippasin eteisen seinään ja laitoin jokaisen ohjaamaan eri teemaa. Toimii! Nyt lapsenvahtikin hanskaa talon valaistuksen.

  Hankin kokeeksi yhden aqara mini switchin verkkokaupasta. Cozify ei löydä sitä millään... Olenko nyt missannut jotakin, vaatiiko jonku Aqara -hubin toimiakseen?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,098 admin
  Tarkoitatko tätä: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/73819/mhsst/Xiaomi-Aqara-Wireless-Mini-Switch-painikeohjain?list=OZCYkR5laTF5lGwJ5lvNO5zUgN5i41c5lacH5ljmy5JmKqiQuqw5Fwvt5lSBK5lGcw5lGTn5oDZ05Jep95FDmF5o2TDiNOe9R

  Resetoitko laitteen ennen paritusta? https://files.miot-global.com/files/manuals%20updated/Wireless%20Mini%20Switch%20Quick%20Start%20Guide.pdf
 • HoboHobo Member Viestejä: 22
  https://www.gigantti.fi/product/smart-home-alykoti/alykodin-sisailma/WAKEYPAD/wattle-connected-home-langaton-ohjauspaneeli

  Onko tämmöselle tukea?
 • JereJere Member, Administrator, Cozify Viestejä: 58 admin
  > @Hobo kirjoitti:
  > https://www.gigantti.fi/product/smart-home-alykoti/alykodin-sisailma/WAKEYPAD/wattle-connected-home-langaton-ohjauspaneeli
  >
  > Onko tämmöselle tukea?

  Wattlen tuotteita emme ole valitettavasti testanneet. Voi tietysti olla että laite tunnistautuu kaukosäätimenä, ja että osa toiminnalisuudesta toimii jo ilman virallista tukea. Jos joltakin tällainen siis löytyy jo, arvostaisimme palautetta nykyisestä toiminnallisuudesta.

  Kertoisitko mitä varten silmäilet juuri tätä ohjauspaneelia, niin voin jakaa toiveen suoraan kehitystiimille?

  Voit myös jakaa idean toivepalstallemme, jossa idea on enemmän näkyvillä myös meille.
  https://forum.cozify.fi/discussion/comment/6164#latest

  - Jere / Cozify
 • HoboHobo Member Viestejä: 22
  Lähinnä voisiko hyödyntää murtohälyytyksen kanssa jotenkin?
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 141 ✭✭
  Lähivakuutus-paketissa tullut Cozifyn toimittama Heimanin palohälytintä, ilmeisesti siis HS1SA-E, ei saa paritettua uudestaan Cozifyyn ja oireet on aika samat, joita Tkl yllä kuvaamat. HUB ilmoitti havainneensa laitteen viimeksi kaksi vuotta sitten ja siksi poistin sen ja yritin parittaa uudestaan. Kun resetointia painaa, syttyy heti haalea vihreä valo ja painamista jatkaessa valo jossain vaiheessa sammuu tai vilkahtaa punaista, mutta paritustilaan sitä ei saa eli vihreä valo vilkkuisi. Patteri on uusi ja jännite hyvä. Onko laite vain yksinkertaisesti epäkunnossa. Testihälytus toimii ja varmaankin peruspalohälytys ilman hubiyhteyttä. Kiinasta tilaamani HS3SA:sta oli patteri tyhjentynyt nopeasti, mutta sen sai helposti paritettua uudestaan.
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 141 ✭✭
  Yritin vielä uudestaan erilaisia resetointeja ja nyt toimi sellainen, jossa painoin resetointia pari kertaa nopeasti pinkän painalluksen jälkeen.
  Nyt vasta opin, että laitteiden toiminta testi-nappulaa painaen pitäisi tehdä varmaan käyttöohjeissa suositellusti viikoittain. Silloin myös yhteys hubiin näkyy sovelluksessa ja patterin tila myös päivittyy.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,098 admin
  Katselin tuota ohjetta. Sen mukaan laite on paritustilassa max 30 sek. Mulla on joku Alibaba versio, eikä sitä tarvitse testailla. Päivittää tiedot HUBiin aika aktiivisesti. Huutelee kylläkin noin viikon välein ja värikoodi on ohjeen mukaan preheating.
 • lauri_lrlauri_lr Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 20

  Mulla on Heimanin vesivuotoanturi, joka käyttäytyy resetointiyrityksessä samalla tavalla kuin sinun Heimanin palohälyttimet.

  Huomasin, ettei se ole ollut tammikuun jälkeen Cozifyyn yhteydessä, joten tarkoitus oli yrittää paritusta uudelleen. Ei tätä saa kirveelläkään paritustilaan. Pitänee kokeilla täydenkuun aikaan uudelleen, josko sillä olisi jotain merkitystä...

 • TelehellTelehell Member Viestejä: 8

  Itse huomasin saman omassa Heimanin palovaroittimessa, tammikuun jälkeen ei ollut yhteyttä ottanut. Yritin nyt sitten parittaa uudelleen siinä onnistumatta, juurikin samoin oirein mitä aiemmin kirjoittaneet. 2 vuotta vanha laitteisto, niin luulishan tuon hieman pitempään kestävän. Kuitenkin palovaroittimet lähtökohtaisesti 10v kestäviksi suunniteltu. Onko kukaan takuuseen yrittänyt saada? Pitäisi mennä näin maalaisjärjellä ajateltuna.


  Hieman sama tilanne oli itsellä vuosi sitten, kun sattui vesivahinko ja siitä roiskui vettä Develco vuotovahdin päälle. Vuotovahti ei yllättäen ollutkaan IP luokiteltu ja se meni rikki.

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 99 admin

  Hei,

  Lyhyet kommentit:

  Kuten sanottua, Heimanin palovaroittimien haaste on firmisvariaatiot. LähiTapiola-paketissa tulleet palovaroittimet on kyllä "paremmalla firmiksellä", mutta variaatioita on todellakin paljon.

  Mikäli kastelet vesivuotosensorin kokonaan vedellä päältä tai upotat sen veteen, tilanne on vastaava kuin kuvaamassasi Develco-keississä: Piirilevy voi kastua ja hapettua. Perusvesivuotosensorit eivät ole IP44 kamaa, toiminta perustuu siihen, että a) pohjassa olevas anturit havaitsevat alla olevan veden b) sensori on esim. seinällä ja on kytketty erilliseen lassoon/liuskaan joka havaitsee veden.

  Kimmo/Cozify

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 ✭✭

  Pitääkö paikkansa että Fibaron vuotosensori on jopa kelluva ?

 • TelehellTelehell Member Viestejä: 8

  Kiitos kommentista, mutta onko tuo palovaroitin asia takuun alainen vai ei? Kyseessä kuitenki vaikuttaa olevan ohjelmistovirhe, jolle loppukäyttäjä ei siis voi mitään tehdä?

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 99 admin

  Hei,

  Mikäli laitteet ovat yli 2 vuotta vanhoja, on aika vähän on mitä asioille voi tässä vaiheessa tehdä. Me voimme reklamoida Heimania puolestasi, mikäli laite on tullut meiltä. Mutta epäilen että asia ei tule valitettavasti etenemään, koska valmistajan takuu on käytännössä rauennut. Mikäli LähiTapiola-asiakkuuden palovaroitin ei toimi, kannattaa olla yhteydessä meihin spostitse.

  Kimmo

 • Huhtamäki JuhaHuhtamäki Juha Member Viestejä: 7
  editoi lokakuu 2020

  Tällaiset Zigbee-väyläiset lämpö/kosteusmittarit pariutuu Cozifyn kanssa ongelmitta. Ihan laadukkaan oloinen ja isolla näytöllä. Mielestäni tyylikkäämpi kuin nuo Prooven radioaalloilla toimivat mittarit. Itse tilasin Aliexpressistä, mutta löytyy varmaan muualtakin. Löytyi nimellä "Tuya Zigbee 3.0 Smart Temperature Sensor". Asensin tänään joten seuraillaan tuleeko ongelmia.

  Post edited by Huhtamäki Juha on

  -Juha-

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,098 admin
 • Huhtamäki JuhaHuhtamäki Juha Member Viestejä: 7
  editoi lokakuu 2020

  Ok, siirretty sinne. Tuon saa poistaa.

  Post edited by Huhtamäki Juha on

  -Juha-

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,098 admin

  Pyrimme pitämään palstan mahdollisimman autenttisena, joten annetaan vaan olla myös tässä.

  Ideana on vain saada kasattua nuo käyttäjien testaamat ja toimivat laitteet yhteen ketjuun. Tällöin tietoa hakevat löytävät ne yhdestä paikasta.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.