Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ongelmia NEXA-laitteiden kanssa

Pasi StåhlPasi Ståhl Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
Asensin testikäyttöön seinäkytkimen, mutta en antanut sille mitään nimeä. Eli laite nimesi sen Nexa Wallswich 1, tai jotain vastaavaa. Pari päivää myöhemmin yritin lisätä toista Nexa seinäkytkintä, niin hubi ei millään löytänyt uutta kytkintä. Kunnes poistin tuon testikäytössä olleen. Näyttäisi, että jos kytkimelle jää oletus nimi, uuden lisääminen ei onnistu. Bugi vai ominaisuus? Vai osaamaton käyttäjä?
Toinen ongelma on hieman omituisempi. Minulla on ovenpielessa sisäpuolella ovikellonappi, josta on tarkoitus sammuttaa kaikki talon sisällä olevat valaisimet. Tämä toimi muuten hyvin, mutta keittiön Nexa ei suostunut sammumaan. Kunnes lisäsin yhden uuden valaisimen sääntöön. Tämän jälkeen toimi lähes aina.
Nyt näyttäisi olevan ongelma, että Nexat saavat liian nopeassa tahdissa sammutussignaalit ja jompi kumpi viimeisistä ei saa signaalia kiinni. "Kilpaileva" järjestelmä lähettää sammutussignaalit selvästi isommilla viiveillä toisiinsa nähden.

Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Kiitos vinkistä. Itse asiassa seuraavassa päivityksessä tulee edelleen parannuksia 433MHz laitteiden kanssa viestimiseen.
  Antti/Cozify
 • LumenLumen Member Viestejä: 16
  Minä asensin sellaisen Nexan 2-tie -seinälähettimen (seinäkytkimen).
  Muuten kaikki menee kivasti, mutta molemmat kytkimen napit toteuttavat itsepintaisesti nappiin 2 ohjelmoituja toimintoja. Vaikka kuinka muuttelen sääntöjä niin se on aina se nappi 2 jonka toiminnot tehdään - siis molemmista napeista 1 ja 2.
  Onkohan tämä mahdollisesti bugilainen?
 • LumenLumen Member Viestejä: 16
  editoi heinäkuu 2018
  Lisää tuohon... huomasin juuri.
  Minulla on siis Nexa Pro WTE-2 (2-tie lähetin). Ei löytynytkään näemmä tuettujen listalta :neutral: voi pöh.
  Tuettuna on kuitenkin Nexan LWST-605, joka on myös 2-tie lähetin/kytkin. Ei kai olisi iso homma saada myös WTE-1 ja WTE-2 tuetuiksi? :blush: pliis pliis
 • jktrejktre Member Viestejä: 9
  Yritin ensimmäistä Nexa LWST-605 (2-tie seinäkytkin) laitettani liittää Cozifyyn ja saan sen kyllä liitettyä ja ohjelmoitua sen molemmille painikkeille eri laitteen, mutta kuitenkin molemmat painikkeet ohjaavat vain sitä laitetta, joka on ohjelmoitu 2-painikkeeseen (eli toimii kuten Lumen mainitsi hänen 2-tie seinälähettimen toimivan). Olen kokeillut poistaa ja lisätä sen jo useamman kerran ja siinäkin kokeillut käyttää lisäämisessä eri kerroilla kumpaakin eri painiketta, mutta ei vaikutusta. Jos ohjelmoin vain 1-painikkeeseen toiminnon, niin ei tapahdu mitään kummastakaan painikkeesta ja jos ohjelmoin vain 2-painikkeeseen toiminnon, niin silti molemmat painikkeet ohjaavat tuota laitetta.
  Mistähän tällainen voisi johtua ja miten tuon saisi toimimana oikein?
 • Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 6
  Täällä esiintyy nyt myös tätä ongelmaa Nexan 2-tiekytkinten kanssa, eli kahden laitteen ohjailu ei onnistu. Aiemmin onnistunut kyllä hienosti. Nyt ongelma esiintyy sekä Nexan omien pistorasioiden, että Develcon Smart Plug Minien kanssa. Tähän olisi mukava saada nopsaan korjaus, kun talossa aika monta kohdetta, jossa käytössä 2-tiekytkimiä.
 • PetriVPetriV Member Viestejä: 2
  Minulla on talo täynnä Nexan WBT-912 2-tielähettimien kanssa. Ne pariutuvat Cozifyn kanssa aivan mainiosti.
  Ongelma niissäkin on aivan sama kuin jktre:lläkin - Aivan sama kumpaa kytkintä painaa. Cozify ohjaa aina kytkimen 2 ohjelmoitua laitetta.
  Tähän jäi minun valojen ohjaus Cozifyllä. Onko kellään tarvetta laitteelle, joka on ollut paketista purettuna 3 päivää ja muutaman kerran kytkimiä ja releitä paritettu?
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin

  Hei,

  Linkkaan tämän keskustelun tukeen. Tarkistetaan asia seuraavassa sprintissä.

  Kimmo

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 985 admin
  editoi huhtikuu 2020
  PetriV kirjoitti:

  Tähän jäi minun valojen ohjaus Cozifyllä. Onko kellään tarvetta laitteelle, joka on ollut paketista purettuna 3 päivää ja muutaman kerran kytkimiä ja releitä paritettu?

  Jos päätät myydä laitteesi, laita myytävät tuotteet eriteltyinä tuohon kirpputori ketjuun: https://forum.cozify.fi/discussion/995/kirpputori#latest
 • aki@cozify.fi[email protected] Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä, LähiTapiola Suunnannäyttäjä Viestejä: 15 admin
  Moi.


  Ongelma johtunee uudesta laiteversiosta. Tässä hieman taustaa.

  Kaikki Nexan laitteet lähettävät samanlaisia sanomia, joissa on mukana laitteen tunniste, on/off lippu ja painetun napin id.

  Napin id on selkeä, kun ajattelee kaukosäädintä, esim. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/41018/cmvrq/Nexa-LYCT-705-kaukosaadin?list=OZCYkRCU2fbKIjdyKTgq3ODL6FZ6Z0vZ1I4nW mutta myös kaikilla muilla laitteilla (liike- ja ovitunnistimet mukaan lukien) on sanomassa mukana tuo napin id.

  Se laiteversio, jonka mukaan Hubiin on tehty tuki WBT-912 laitteelle, on lähettänyt tietyt nappi id:t katkaisimille 1 ja 2. Nyt vaikuttaa siis siltä, että napin 1 id on vaihtunut ja hub tulkitsee kaikki laitteelta tulevat sanomat koskemaan katkaisinta 2.

  Ennenkuin tuohon saadaan korjaus, voi ongelman kiertää seuraavasti.

  1. Parita WBT-912 Hubiin esim. Nexan "Kaukosäädin näytöllä" tyyppisenä laitteena.
  2. Nyt Hubin puolella laitteessa on tarjolla kaikki mahdolliset napit ja kokeilemalla voi tutkia, mitä nappeja WBT-912 itseasiassa käyttää. Näin pitäisi olla mahdollista konfiguroida molemmille laitteen napeille oikeanlainen ohjaus.


  Yst. Terv.
  Aki / Cozify
 • jktrejktre Member Viestejä: 9
  Kerkisin nyt kokeilla edellä olevaa Akin ohjetta omaan Nexa 2-tie seinäkytkimeeni (LWST-605, laitteen takana Date code: 1809) ja tuolla sain nyt määriteltyä eri toiminnot molempiin kytkimiin ja se onnistui nimen omaan määrittelemällä kohdat 1 ja 2. Kokeilin vielä tuon jälkeen nyt uudestaan josko normaali parittaminen 2-tie seinäkytkimenä onnistuisi nyt nykyisillä ohjelmaversioilla eri tavalla kuin aiemmin, mutta sen jälkeen se käyttäytyi taas virheellisesti kuten helmikuisessa viestissäni kerroin. Hubin versio nyt testeissäni oli 1.13.5.12 ja app 1.1.1.6/1616.
  Nyt tuolla kaukosäätimeksi määrittelyllä sitä pystyy käyttämään normaalisti eli tuo oli hyvä tieto siinä mielessä.

  Terv. Juha
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.