Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Avoimet rajapinnat ja dokumentaatio?

cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
Käyttääkö Cozify avoimia rajapintoja ja onko niiden dokumentaatiota saatavilla? (Kysytty Cozifyltä)

Viestejä yhteensä

 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Tekemisemme perustuu avoimiin teknologioihin ja rajapintoihin sekä laitetoimittajien että omien ratkaisujemme osalta. Rajapintojen kypsyessä julkaisemme myös dokumentoinnin.
 • vesatiihonenvesatiihonen Member Viestejä: 1
  Kumpaa langatonta standardia Cozify tukee - Z-Wavea vaiko ZigBeetä, ja mitä kolmansia osapuolia eli laitevalmistajia Cozify tukee? Onko oma hardware eli laitteisto jo sertifioitu, ja mikä on käyttämänne radiotaajuus (400MHz, 800MHz, vaiko 2.45GHz) ja sen kantama? Entä verkkotopologia, toimiiko Point-to-Point -periaatteella vaiko MESH-verkkona? Kiitokset etukäteen vastauksista!
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Moi Vesa,

  Kiitti viestistä ja pahoittelut kun vastaus kesti näinkin kauan.

  Alkuvaiheessa tuemme Wifi-, Zigbee- ja Bluetooth LE- radiorajapintoja.
  Z-Wave on vielä harkinnassa. Laitepuolella tulemme tukemaan useiden
  valmistajien tuotteita, esimerkkeinä Osram Lightify, Philips Hue, Sonos
  kaiuttimet, Belkinin Wemo laitteet, jne. Laitteita on roadmapilla iso
  pino. Niistä lisää myöhemmin.

  Kaikki nykyiset radiot toimivat 2.45GHz taajudella. Zigbee-standardi on
  MESH-topologian mukainen. Wifi ja Bluetooth taasen ovat lähtökohtaisesti
  “point-to-point”-teknologioita.

  Onko alue sinulle kuinka tuttu? Mitä laitteita toivoisit näkeväsi
  aloiuspaketissa?

  - Tony / Cozify
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi lokakuu 2015
  Ja tähän päivitystä (3.10.2015).

  Vesan kysymykseen radioista: Tällä hetkellä hubin hw tukee seuraavia radioita ja protokollia: Zigbee, Z-wave, 433Mhz, Bluetooth (LE) ja Wifi. Zigbee,Wifi ja 433 laitteet ovat jo mukavan laajasti tuettuina. Seuraavana työstämme mm. Wifin yli IP-kameroita ja tuomme ensimmäiset Z-Wave-laitteet tuen piiriin.

  Avoimista rajapinnoista: Tavoitteemme on julkaista ensimmäinen versio sääntöje skriptaus-APIsta. Sitä myötä lähdemme laajentamaan API-tukea mm erilaisten pilvipalvelujen integroimista silmälläpitäen. Uskomme, että avoimet rajapinnat ovat sekä harrastajille että yhteistyökumppaneillemme erittäin hyödyllinen. Mikäli tämä asia kiinnostaa ja haluat olla ensimmäisten joukossa testaamassa APIa, lähetä mailia osoitteeseen [email protected]
 • automatoautomato Member Viestejä: 10
  Mitens laiterajapintana joku ModbusTCP, onko ollut mielessä?
  Tota taitaa olla tarjolla jossain lämpöpumpuissa ja sen kanssa voidaan käskytellä.
  Lisäksi energiamittareissakin tuota löytyy, vai joko noita mittaroita on zigbee tai z-wave tjms tarjolla.

  Ja tuosta aasin siltaa, onko ollut mielessä spottisähkön hintaa sisällyttää, sääennustetta, entäs Smart Grid, liitynnät PV laitteistoihin, asioitten logitus...

  Ton tapaset jutut on itsellä mielessä näiden lamppujen/hälyjen/kytkimien/yms lisäksi...sillä ajatuksella tietysti mille tielle lähtis rakentelua jatkamaan nimimerkillä 'koti automaatio valitsematta'.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei automato!

  ModbusTCP ei ole ollut tutkan alla. Lämmityksen ohjausta suunnittelemme ainakin alkuvaiheessa toteutettavaksi älykkäillä termostaateilla. Energiamittareihin tulee olemaan tarjolla useampaakin tapaa tehdä seurantaa.

  Spottisähkön hinta, sääennusteet ja niiden hyödyntäminen laitteiden ohjauksessa, historiatiedot jne ovat kaikki työlistalla. Ja ideoita otetaan erittäin mielellään vastaan!

  Yst. terv.
  Kimmo/Cozify

 • MikeMike Member Viestejä: 3
  Hei! Ostin Cozify-bundlen 7.12. ja jo seuraavana päivänä kiirehdin jo kauppaan hakemaan lisää antureita/komponentteja. Hieno ratkaisu tämä Cozify! Nyt tosin pitäisi alkaa liittämään Cozifyin piiriin myös niitä "suuremman lisäarvon komponentteja", eli minun tapauksessani palo-, häkä- ja kosteusvaroittimia sekä lämmitystä. Pienen surffailun perusteella näyttää siltä, että Fibaron Z-Wave palovaroitin on ainoa suomessa myytävä etäkäytettävä palovaroitin. Onko nyt niin, että voin tällaisen palovaroittimen ostaa ja se myös toimii Cozify:ssä? Kännykkäsovelluksesta ei nimittäin laitteen lisäystoiminnoista löydy Z-Wave -teknologiaa, eikä Fibaroa valmistajana. Ai niin! En muuten saanut Verkkokauppa.comin Cozify Bundle 2:sen "Proove 311368 ovi/ikkuna -anturi"-komponenttia toimimaan Cozify:ssä. Kaikki muut komponentit ovat ruvenneet toimimaan ihan ok (5 bundlen komponenttia ja 2 muuta komponenttia). 2 komponenttia on asentamatta ja 8 uutta komponenttia on jo tilattu (3 älylamppua ja 3 jääkaappi/pakastin sensoria ja 2 ovi/ikkunasensoria). Ilmalämpöpumppuun (Mitsubishi Zen) ostin juuri "AirPatrol WiFi"-käyttöliitymän, eli wifiä hyödyntäen voin ohjata ilmalämpöpumppua kännykällä. Olisi hyvä, jos Cozifyn säännön pohjalta Cozify voisi käynnistää/lopettaa esiasennetun lämmityksen.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Kiitos kommenteista,

  Palovaroittimista tuomme perus-433Mhz:n laitteelle tuen seuraavassa releasessa. Fibaron z-wave-laitteet tulevat tuen piiriin, mutta tarkka aikataulu on vielä avoin.

  Lämpöpumput ovat olleet monien toivomuslistalla. Kiitos myös tuosta vinkistä!

  - Kimmo
 • compunutcompunut Member Viestejä: 1
  Kaipaisin Cozify hubiin dokumentoituja rajapintoja, joilla jo mainittujen sääntöjen muokkaamisen lisäksi voisi suoraan komentaa laitteita ulkoa abstraktoiduilla komennoilla (lampun sytyttäminen samalla komennolla hue,z-wave,433 yms yli, eli hub osaa itse konvertoida komennon kohdelaitteelle). Tätä teen nyt omalla ohjelmistolla, mutta hubin lisäarvoa olisi tarjota valmis abstrakti rajapinta.

  Itselläni on lähinnä nodejs-palikoilla ja MQTT-brokerilla (mosquitto) rakennettu hajautettu moniteknologiakotiautomaatio (RS485,wifi,LAN,RF433/868,...). Osaa open source-kotiautomaatiosoftistakin voi integroida MQTT:n kautta. MQTT-tuki ei olisi huono ollenkaan, mutta voisi se toki olla muukin.

  Toinen suunta olisi liittää laitteseen uusia ohjattavia antureita/laitteita jonkin geneerisen rajapinnan kautta nyt tuettujen eri valmistajien lisäksi (esim. MQTT + speksi).

  Jotain tämäntyyppistä tarvittaisiin jos hub asetetaan osaksi jo olevaa järjestelmää eikä itse ohjaamaan kaikkea. Se nostaisi käyttömahdollisuuksia.

 • MeekoMeeko Member Viestejä: 6
  Terve,

  Itsellä on Cozify vielä hankkimatta, koska vaikka kokonaisuutena laite vaikuttaa jo nyt hyvältä, ne itselle systeemistä täydellisen tekevät komponentit odottavat vielä tukea, eli:
  - Onvif -rajapintaa soveltavat kamerat
  - Ulkokäyttöön soveltuva sireeni ja Nexan nyt listalla olevaa liiketunnistinta vähemmän rimpulan oloinen, ulkokäyttöön soveltuva malli
  - Lattialämmitystermostaatit (HeatIt)
  - Melko monessa lämpöpumpussa, kuten omassa Nilan EC -pilpissä käytettävän Modbus RTU -väylän luku ja komentaminen se vasta hieno juttu olisikin - esim. Kosteus- tai CO2-anturi komentaisi ilmanvaihtoa, etc.
 • ioforgeioforge Member Viestejä: 2
  Hei,

  mikä on cozifyn tilanne tällä hetkellä avoimen rajapinnan ja sen dokumentaation saatavuuden osalta?
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi heinäkuu 2016
  Hei,

  Nyt kun kamera saadaan stabiloitua, tavoitteenamme on syksyn aikana avata rajapinnat asteittain kaikkien käyttöön. Tästä myöhemmin lisää.

  - Kimmo/Cozify
 • JarskimJarskim Member Viestejä: 3
  Moi, kaipailen myös avointa rajapintaa. Esim. lämpötila-antureista kaipaisi trenditietoa datasta kantaan.
  Onko tulossa lämpötilan seurantaan käyttöliittymän puolelle trendiseurantaa.
 • ioforgeioforge Member Viestejä: 2

  Hei,

  Nyt kun kamera saadaan stabiloitua, tavoitteenamme on syksyn aikana avata rajapinnat asteittain kaikkien käyttöön. Tästä myöhemmin lisää.

  - Kimmo/Cozify

  Hei taas, Cozify kiinnostaa kovasti, mutta omaa käyttöä ajatellen avoimet rajapinnat ovat pakollinen ominaisuus. Onko näistä vielä tarkempaa aikataulua olemassa?
 • Jouni KarnasaariJouni Karnasaari Member Viestejä: 11
  Avoimia rajapintoja täälläkin kaipaillaan, jo muutenkin hyvä tuote muuttuu kertaheitolla äärimmäisen hyväksi ja käyttökelpoiseksi jos pääsee vapaammin käpistelemään systeemin kanssa! Kehitystyö on hidasta ja vaativaa, siispä tsempit Cozifyn väelle ja toivotaan että homma etenee :)

 • MrAngerMrAnger Member Viestejä: 3
  Muutama kyselijä olikin ilmanvaihtokoneiden yms. integroimisille. Meille tuli hankittua Valloxin IV-koneet joita voi ohjata myös nettipalvelun avulla. Olisi aika hienoa jos tuon koneen voisi integroida osaksi Cozifyä. Esim. kun Cozifyn poissa-teema menee päälle, aseta IV-kone myös poissa-tilaan. Tai kun kosteusanturi ilmoittaa kohonneita kosteuspitoisuuksia niin IV-kone asetetaan tehostettuun tilaan.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 652 mod
  Monia laitteita voi ohjata myös kytkimillä tai releiden potentiaalivapailla kärjillä.
  Itselläni menee ilmanvaihdon tehostus näin päälle etäohjattavalla releellä.

  Etsit vain laitteen käyttöohjeesta piirikaavion, jossa kuvataan ruuviliitimet kytkimille (esim boost, pressure comp, fire alarm) ja asennat niitä ohjaamaan tuon releen.

  Huomatkaa että tuo etäohjattava rele toimii ZigBee radiolla, joten kuuluvuuden kannalta parempi että se on peltilaatikon ulkopuolella.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.