Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Toivotut (ja luvatut) ominaisuudet -lista

psysipsysi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 86
editoi maaliskuu 2017 kohteessa Support
Terve!

[Päivitetty 17.3.]

@cozify

Täällä käydyssä keskustelussa nousee toistuvasti esiin samoja toiveita ja kommentteja erilaisten lisäominaisuuksien saatavuuden suhteen. Niinpä ajattelin kasata tähän ikäänkuin TODO -listan Cozifylle, johon voitaisiin sitten koota näitä toiveita yhteen paikkaan. Aloitan:

* TEEMAT
- Mahdollisuus sammuttaa teema / teemoja toisen teeman käynnistyessä
- Teeman automaattinen sammutus määritellyn ajan kuluttua

* KAMERATUKI
- Tallennustilan myyntiperusteen täysi muuttaminen esimerkiksi viikko- tai kuukausipohjaiseksi niin, että voin ostaa vaikka kuukauden verran tallennustilaa. Tai vanhimpien ei-tägättyjen videoiden automaattinen poisto uusimpien alta tilan täyttyessä. Tai mahdollisuus poistaa kaikki videot kerralla tai videot esim tietyn kuukauden ajalta. Nykyisellään aivan käyttökelvoton toiminto kun tallennustila tulee täyteen ja sitten kamera ei tee mitään ennen manuaalista siivoamista joka pitää tehdä yksi video kerrallaan.
- En tiedä mistä johtuu, mutta Cozifyn kautta kameran yhteys tuntuu olevan paljon huonompi kuin foscamin oman sovelluksen kautta. Resoluution täytyy olla alempi ja yhteys katkeilee koko ajan

* Z-WAVE -TUKI

* ÄLYLUKKOTUKI
- Yale Doorman

* WEB- KÄYTTÖLIITTYMÄ

* AIRPATROL ULKOLÄMPÖTILAKOMPENSAATIO
-Esim. jos ulkona sää kääntyy plussalle niin asteen tms. pudotus normaalista pyyntilämpötilasta (kotona). Tai jos ulkolämpötila esim. alle -15 niin asteen nosto normaalista (kotona). Toki näitä voisi varmaan tilojenkin kautta tehdä, mutta menee mielestäni vähän monimutkaiseksi

* SKRIPTAUS / API -TUKI
- esimerkiksi mahdollisuus käynnistää teema tietyllä lämpötilavälillä tai jos lämpötila ylittää raja-arvon ja sammuttaa se, kun mittarin 1 lämpötila > mittarin 2 lämpötila

* OSRAM JA HUE FW -PÄIVITYSTUKI
- Luvattu monesti, hankaloittaa käyttöä merkittävästi kun joutuu parittelemaan valoja eestaas
Post edited by psysi on
«1

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 778 ✭✭✭
  Koostettu listaus on hyvä idea. Olisiko jokin ulkoinen taulukko, jossa voisi äänestää noita uusia ominaisuuksia, vielä parempi vaihtoehto?

  Videoitahan pystyy poistamaan useita kerrallaan: näytä kaikki videot > muokkaa tilaan > täppää haluamasi videot > poista valitut videot.
 • psysipsysi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 86
  Pudeman kirjoitti:

  Videoitahan pystyy poistamaan useita kerrallaan: näytä kaikki videot > muokkaa tilaan > täppää haluamasi videot > poista valitut videot.

  Pystyy joo, mutta kun niitä pitäisi jaksaa poistaa se 290kpl jotta kamera taas toimisi pari kuukautta ilman puuttumista. Ko jumpan aikana sovellus kaatuu ainakin kerran, yhteys hubiin tai mihin lie pätkäisee pari kertaa tai tapahtuu jotain muuta outoa -> joudut aloittamaan koko homman uudelleen. Tietysti sitten siinä kameraa laitelistasta uudelleen esiin selatessa tulee vahingossa laittaneeksi esim lapsen huoneeseen täydet valot tai Sonokset soimaan kun kerran mobiilisovelluksen käytettävyys on mitä on...

  Mulle on vain aivan käsittämätöntä, että sinänsä hyvä toiminnallisuus torpedoidaan tuolla tallennustilan hallinnan typeryydellä. Esim Foscamilta saa paljon halvemmalla palvelun, jossa videot pysyvät tallessa kuukauden ajan riippumatta siitä paljonko niitä on.
 • SimppaSimppa Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 21
  Teeman automaattinen sammutus määritellyn ajan kuluttua olisi myös kaivattu ominaisuus.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 778 ✭✭✭
  editoi maaliskuu 2017
  - Z wave tuki
 • obeesiobeesi Member Viestejä: 39
  - Älylukko

  Tänään olisi ollut tarvetta avata muulle perheelle ovi etänä..
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 74
  Älylukolle kannatusta myös täältä.
 • VinateroVinatero Member Viestejä: 24
  Web käyttöliittymä puhelinsovellusten rinnalle
 • rantautujarantautuja Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 17
  Air Patrol ilmalämpöpumpun ulkolämpötila kompensaatio. Esim. jos ulkona sää kääntyy plussalle niin asteen tms. pudotus normaalista pyyntilämpötilasta (kotona). Tai jos ulkolämpötila esim. alle -15 niin asteen nosto normaalista (kotona). Toki näitä voisi varmaan tilojenkin kautta tehdä, mutta menee mielestäni vähän monimutkaiseksi
 • MASMAS Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 13
  Älylukko kiinnostaa täälläkin. Kotimainen Rollock tai Abloy/Yale. Kun Yalen tuotteita googlaa eri maista, näyttää mm. Brexit-maassa olevan tuotteesta eri versio, jossa Verisuren mallin tyyppinen etämodulituki, Z-Wave -tekniikalla:

  http://www.yale.co.uk/en/yale/couk/productsdb/smart-locks/

  Olisiko jo aika kertoa, kenen kanssa homma etenee...
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 163 ✭✭
  Rollockin noin 850 euron hinta varmaan hillitsee hiukan ostohaluja, varsinkin jos ovia on useampia. Jos se olisi ainoa tuettu älylukko, niin voisi olla aika marginaalinen ratkaisu.

  Yale Doormanin hinta on paremmin perusteltavissa, mutta millaisen sopimuksen lienevät tehneet Verisuren kanssa, jonka kanssa Doorman on integroitu.

  Sitten on ainakin Danalock, joka oli Doormanin hintaluokassa, mutta mahtaako olla vielä myynnissä Suomessa.

  Suurin kysymysmerkki älylukossa on varmaan, että kuka kantaa vastuun kokonaisuudesta? Jos vaikka Cozify-älylukko-X -pari päättääkin avautua väärään aikaan / olla avautumatta oikeaan aikaan. Uskoisin älylukon integraation olevan huomattavasti valoja ja smartplugeja vaativampaa hommaa, kun virhetoimintoihin ei oikein olisi varaa. Mutta tämä vain spekulointia, kun Cozifyn suunnasta ei ole kuulunut mitään. Itse olen tyytyväinen, kun en jäänyt odottamaan, vaan hommasin vuosi sitten Doormanit Verisuren kylkeen, toimii jämptisti niin kuin pitääkin.
 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Kuten keskustelussa on todettu, älylukot ovat kiinnostavia laitteita, mutta niissä on ollut jonkin verran tietoturvaongelmia kuten tästä artikkelista voi todeta: https://www.cnet.com/news/have-a-smart-lock-yeah-it-can-probably-be-hacked/ (erityisesti artikkelin pohjalla ollut tutkimus, joka esitettiin Defconissa on aika karua luettavaa)

  Cozify haluaa varmistua turvallisuudesta erityisen tarkkaan ulko-ovien lukkojen kohdalla. Mutta sen verran voi todeta, että labrassa jo odottavat Yalen Z-Wave lukot toteuttamisvuoroaan. Vaikka toteutus on odottanut muiden projektien takia jo turhan pitkään, kyllä sinne asti vielä päästään... ;-)
  Antti/Cozify
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 599 mod
  Todella hyvää oma-aloitteisuutta ja hyvä lista!
  Meidän täällä Cozifyllä pitää ottaa huomioon myös nekin tarpeet, jotka eivät täällä foorumilla näy, mutta hienoa että saadaan palautetta ja ideoita aktiivisilta foorumilaisilta ja teemme kyllä parhaamme kaikkien toiveiden toteuttamiseksi.

  Turvallisuuteen on vielä pakko mainita, että kaikki langattomat radiot ovat mahdollista jammata eli esim. ovi-anturin voi tukkia suhteellisen helposti, etenkin jos tietää mikä järjestelmä talossa on. Avoin järjestelmä, kuten Cozify, mahdollistaa minkä tahansa antureiden käytön, jopa langallisten, ja näin talon suojauksesta voi halutessaan tehdä varmatoimisen uhraamatta käyttömukavuutta.

  Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 778 ✭✭✭
  Kopsataan idea toisesta ketjusta: Osram ja Hue firmisten päivitysmahdollisuus.
 • MASMAS Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 13
  AnttiVihavainen kirjoitti:

  Mutta sen verran voi todeta, että labrassa jo odottavat Yalen Z-Wave lukot toteuttamisvuoroaan. Vaikka toteutus on odottanut muiden projektien takia jo turhan pitkään, kyllä sinne asti vielä päästään... ;-)
  Antti/Cozify

  Luonnollista toki, että älylukkojen kanssa jos minkä pitää toimia varman päälle!

  Tarkennuksena vielä kysyisin, onko em. kohteena kuitenkin siis malli, joka myynnissä täällä koto-Suomessa (johtuen Abloy lukkorungoista)? Ei siis tuo Briteissä myynnissä oleva runko. Eli jos siihen Yaleen investoi tässä vaiheessa, toiveissa voisi olla, että siihen lisäyksen voisi saada. Ja tarvittaessa hankkii myös sen Verisuren lisäyksen, jos haluaa välttämättä etäohjata lukkoa jo nyt. Etuna pitäisin siinä heti sitä, että siitä saa käsittääkseni selkeästi ne tapahtumatiedot ulos suoraan sovelluksesta...
 • MASMAS Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 13
  Toivelistaan esittäisin käyttöliittymän kehittämistä (sen skrollauksen luotettavuuden parannuksen lisäksi) värien lisäämistä indikaatioihin. Pienen pylpyrän muuttuminen valkoiseksi ei erotu kovin hyvin, jos on paljon laitteita ja niissä esim. monessa valaistustason "puolikuut" päällä. Keltainen tai punainen pallo erottuisi silloin muista, esim. liikkeen indikaationa liikeantureissa. Lämpötiloissa miinusasteet sinisenä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.