433 MHz laitteiden epäluotettava ohjaus

245

Viestejä yhteensä

 • KattiKatti Viestejä: 47Member, Beta-käyttäjä
  Pasi Ståhl kirjoitti:

  Cozify kertoo kytkimen asetuksissa, milloin laite on viimeksi havaittu. Tämä aika kertoo, milloin on viimeksi saatu signaali Nexan seinäkytkimeltä.

  Seinäkytkimissä ei minulla näy ko. tietoa vaikka muun tyyppisissä laitteissa näkyykin.


  IMG_1850.PNG
  640 x 1136 - 37K
 • PudemanPudeman Viestejä: 424Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  Paina vielä tuossa näkymässä oikeassa yläkulmassa näkyvää rataskuvaketta ja vieritä alas. Sama toiminto on esim. Nexan kauko-ohjaimissa.
 • klampiklampi Viestejä: 143Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  klampi kirjoitti:

  Myös Nexan ulko-liiketunnistin toimii taas järkevästi, ei toitota koko ajan liikettä.

  Tähän päivityksenä, että Nexa ulko-tunnistin toimii vähän paremmin, kuin joskus, mutta tänään jumiutui toitottamaan liikettä.
 • amuamu Viestejä: 329Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  @cozify @Kimmo Ruotoistenmäki

  Mikä mahtaa olla tilanne 433 MHz korjauksen osalta?

  Tilanne on tällä hetkellä se, että Cozify ottaa vastaan Nexan seinäkytkimien ja Prooven liiketunnistimien signaalin jotakuinkin ongelmitta, mutta ei lähetä 433 MHz signaalia ulospäin. Ei Nexan releille, eikä ovikellon hälyttimelle.

  Todella turhauttavaa, kun nuo ovat aikaisemmin toimineet luotettavasti ja teidän tekemien softa korjauksien jälkeen lakanneet kokonaan toimimasta.
 • FArmyFArmy Viestejä: 10Member, Beta-käyttäjä
  amu kirjoitti:

  @cozify @Kimmo Ruotoistenmäki

  Mikä mahtaa olla tilanne 433 MHz korjauksen osalta?

  Tilanne on tällä hetkellä se, että Cozify ottaa vastaan Nexan seinäkytkimien ja Prooven liiketunnistimien signaalin jotakuinkin ongelmitta, mutta ei lähetä 433 MHz signaalia ulospäin. Ei Nexan releille, eikä ovikellon hälyttimelle.

  Todella turhauttavaa, kun nuo ovat aikaisemmin toimineet luotettavasti ja teidän tekemien softa korjauksien jälkeen lakanneet kokonaan toimimasta.

  Hei,

  Olen aivan samassa tilanteessa amun kanssa. Katkaisija kytkee teemoja päälle pois, mutta yksikään pistorasia ei toimi halutulla tavalla. Suora ohjaus katkaisijalta pistorasiaan toimii.

  Lämpömittareilta päivittyy tiedot, mutta lämpötilan perusteella tapahtuvat 433MHz toiminnot eivät toimi. Tästä syystä varaston lämmitys, jonka tulisi mennä päälle 12 Celsiuksen alituksesta, oli mennyt päälle, mutta ei koskaan pois. Lämmöt varastossa n.20 Celsiusta.

  Toivottavasti saatte nopeasti edes jotain purkkaa tarjolle näihin ongelmiin.

 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Viestejä: 204Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä mod
  Hei,

  Pahoittelut ongelmista. Asiaa tutkitaan edelleen. Kuten aiemmin kerroin, ongelmaa on vaikea toistaa ja siksi tämä on meille haasteellinen. Iso apu olisi, jos voisimme ottaa yhteyttä teihin, joilla ongelmia esiintyy. Jos voisitte laittaa meille viestiä [email protected] lyhyen ongelmakuvauksen kera, niin otamme tarvittaessa teihin suoraan yhteyttä.

  - Kimmo/Cozify
 • bigfootbigfoot Viestejä: 57Member, Beta-käyttäjä
  Meillä ainakin molemmat autopistokkeet (Nexa) sekoilee niin paljon että on ollut pakko siirtyä takaisin kello-ohjaukseen. Aiemmin toimivat Cozyssä moitteetta.
  Auto-teemat menee itsekseen päälle ilman sääntöjä. Teemat on säädetty menemään päälle laitteista (pistoke).
  Molemmille autoille on omat teemansa. Samalla saadaan tiettyihin sisälämppuihin värikoodi siitä että lämmitimet on päällä.
  Ongelmana on että laite-näytössä ko pistorasioiden täpät on mustina, vaikka lohkoämmittimet ja sisälämmittimet puhisee täysillä molemmissa autoissa!
  Tulee kalliiksi kun yhteensä 5KW on koko yön päällä. No toisaalta ei ollut yhtään lunta kummankaan auton katolla, ikkunoista puhumattakaan.
 • samppasamppa Viestejä: 338Member, Cozify mod
  Yksi syy viiveisiin ja laitteiden toimimattomuuten voi olla myös Prooven liiketunnistin, joka lähettää purskeen viestejä joka liikkeestä ja peittoaa alleen kaikki muut komennot joita Hubi on lähettämässä. Etenkin jos liiketunnistin on asennettu paikkaan jossa liikutaan paljon, esim olohuoneeseen, on seurauksena että muiden 433MHz laitteiden luotettavuus saattaa kärsiä. Tällaisissa paikoissa Zigbeellä toimiva liiketunnistin on paras ratkaisu. Esimerkiksi Centralite 3-Series Micro Motion Sensor: http://www.cozify.fi/collections/devices/products/centralite-3-series-micro-motion-sensor

  Olemme tehneet myös joitain korjauksia 433 MHz käsittelyyn, jotka tulevat seuraavan päivityksen mukana.

  t.Samppa / Cozify
 • amuamu Viestejä: 329Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  @cozify @samppa @Kimmo Ruotoistenmäki

  Mielestäni viivettä hubin ja 433 MHz laitteen välillä ei pysty perustelemaan 433 MHz kaistan ruuhkalla. Eikös hubi lähetä käskyn ainoastaan kerran, kun sääntöön on niin määritetty? Paluutietoa signaalin perillemenostahan ei 433 MHz laitteilta tule.

  Esimerkkitilanne, jossa Zigbee liiketunnistimella ohjataa 433 MHz relettä:

  1. Zigbee liiketunnistin lähettää hubille tiedon liikkeestä
  2. Hubi lähettää 433 MHz releelle käskyn mennä päälle

  Eihän tässä tilanteessa merkittävää viivettä voi syntyä kuin hubissa itsessään.

  Jos hubi lähettäisi 433 MHz signaalin säännön mukaisesti viiveettä, niin signaali joko menee perille (rele menee päälle ilman merkittävää viivettä), tai ei mene perille (rele ei mene päälle ollenkaan).
  Se että rele menee päälle esim. minuutin viiveellä ei selitä mikään muu kuin se, että hubi on lähettänyt signaalin minuutin viiveellä.

  Tämä taas viittaa vahvasti siihen, että hubin sääntöjen käsittelyssä on ongelma.

  Korjatkaa toki jos olen väärässä.
 • samppasamppa Viestejä: 338Member, Cozify mod
  @amu Olet oikeassa ja tuollaisen minuutin viiveen selittäminen on hankalaa.
  Helpottaisi huomattavasti jos virheen saisi jotenkin toistettua. En ole sitä saanut toistettua vielä kertaakaan..
  Toistuuko viive juuri tuolla Zigbee liiketunnistin ja Nexa rele yhdistelmällä?
 • samppasamppa Viestejä: 338Member, Cozify mod
  @amu Sain kyllä toistettua virheen jossa kaukosäätimellä ohjasin kahta relettä päälle ja noin joka kymmenes kerta toinen rele (jälkimmänen) ei reagoinutkaan kuin vasta 10-40 sekunnin kuluttua, tai aiemmin jos joku toinen 433 MHz viesti oli lähdössä. Eli lähtevä viesti puskuroitui maksimissan minuutiksi. Tämä vika on korjattu uudessa päivityksessä, joka julkaistaan piakkoin.
 • samppasamppa Viestejä: 338Member, Cozify mod
  @bigfoot Tärkeisiin kohteisiin kannattaa käyttää jotain muuta ohjausta kuin 433 MHz perustuvia, koska niillä ei voida taata oikeaa toimintaa.

  Hieno idea muuten koodata tilatieto värilamppuun!
 • FArmyFArmy Viestejä: 10Member, Beta-käyttäjä
  Näin joulun lähestyessä ja kuusen valoja asennellessa iski jälleen huoli 433MHz ongelmista. Lähinnä joudunko sammuttamaan kuusen valot kiskomalla töpselin seinästä.

  Yksikään 433MHz pistorasia ei ole toiminut vähään aikaan ja eukkokin naputtaa kun ei valot toimi. Nohevana miehenä päätin selvittää ongelmaa. Käytössäni on nexan pistorasioiden lisäksi Prooven lämpömittareita, jotka möykkää 433MHz taajuudella. Tein brutaalin siivouksen ja poistin Proovet hubista ja paritin muutamat pistorasiat uudestaan. Ja niin ne rupesi toimimaan. Lisäsin vielä uuden pistorasian joulukuusen valoillekin ja sekin toimii.

  En sano että tämä on lopullinen ratkaisuni, mutta tähän hätään arvostan enemmän pistorasioiden ohjausta kuin ullakon lämpötilatietoa.

  Jos muilla kohtalotovereilla on mahdollisuus/intoa testata lämpömittareiden disablointia ja sen seurauksia niin hyvä.
  Cozifyn poppoolle suosittelen että tsekkaa ainakin onko tässä teoriassa mitään järkeä.

 • samppasamppa Viestejä: 338Member, Cozify mod
  @FArmy : Hienoa että sait pistorasiat toimimaan. Mutta mielenkiintoista että uudelleen paritus auttoi, koska nuo 433 MHz sensorit (mm.lämpötila anturi ja liiketunnistin) lähettävät tilatietoa aina riippumatta siitä onko niitä paritettu vai ei. Varmin tapa sammuttaa ne on ottaa patterit pois.

  Minulla on tässä neljä Nexan sisä/ulko lämpömittaria ja ne lähettää viestejä niin harvakseltaan etten saa mitään virheitä toistettua. Mutta yksikin liiketunnistin saattaa jumittaa viestit jos se havaitsee kokoajan liikettä.

  @amu
  Tänään hubiin tulee ohjelmistopäivitys joka parantaa 433 MHz laitteiden toimintaa etenkin alle minuutin viiveiden osalta. Viestien katoamiseen todennäköisin syy on kaistan tukkeutuminen joko liikesensorin tai muun anturin takia ja tähän emme ikävä kyllä voi vaikuttaa hubin puolella.

  t.Samppa / Cozify
 • IiroSIiroS Viestejä: 71Member
  Omaan kokoonpanoon kuuluu 433 MHz -repertuaarista lähinnä pistorasioita, alakerrassa on yksi 433 MHz liiketunnistin suihkussa. Kun oleilen yksin talossa eri kerroksessa kuin suihku, silti tuo pistorasioiden viive /toimimattomuus on kyllä havaittavissa, joten vaikea uskoa että ongelma piilee kaistan tukkitumisessa liiketunnistimen vuoksi. Ongelma ilmaantui tässä pari päivitystä sitten, joten jotain hubisoftassa muuttui, mikä tuota jumiutumista/viivettä nyt aiheuttaa. Muu kokoonpano kun on pysynyt about samana.

  Sinällään ongelma tuntuu korostuvan mitä kauempana Cozify-laitteesta pistorasiat on. Keittiössä viive saattaa olla 5-10 sekuntia (etäisyys 6 m), makuuhuoneessa (8 m) viive on about sama. Alakerrassa, jonne on pisin matka viive on luokkaa 15-30 sek/ei toimi.

  Mystinen juttu kyllä. Aikaisemmin alakerrassa 433 MHz pistorasiat kun toimi moitteetta, eikä teknologian puolesta selkeää loogista syytä tuolle viiveelle kyllä löydy. Ainoa mitä keksisin tuon tyylisen ongelman syyksi olisi jos hubiin on ohjelmoitu joku "varmistuskäsky" -toiminto. Sellainen, joka varmistaa esim. Zigbee-liiketunnistimen havaitessa signaalin, että 433 MHz signaali pääsee varmasti hubilta perille lähettämällä pistorasialle käynnistymiskäskyn toistetusti muutaman sekunnin viiveellä. Tyyliin 1-4 käynnistyskäskyä esim. 5 sek välein. Joku siinä sitten mättää, joko niin että ekat käskyt ei lähde tai lähetystehossa on eroja niin että lähetysteho kasvaa jostain syystä ensimmäisestä käynnistyskäskystä hiljakseltaan niin että vasta 3. tai 4. käsky menee perille. Tai sitten se signaali puuroutuu syystä tai toisesta.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.