Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Philips Hue liiketunnistin ja Ubisysit

CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6
Hei kaikille,

Olen Cozifyta käyttänyt kesästä asti ja olen ollut tyytyväinen, kunnes. Minulla on ovitunnistimia ja hue liiketunnistimia. Nyt viimeisimpänä lisäsin yhden pistorasiaohjaimen, hue liiketunnistimen ulos, yhden Ubisys S1 ja yhden Ubisys S2 ohjaimen.

Ongelma on nyt se, että lähes kaikkeen ohjaamiseen tarkoitetut Philips Hue tunnistimet (lämpö, liike, valo) havaitaan silloin tällöin. Nyt kolmesta tunnistimesta on yksi havaittu viimeksi tunti sitten ja toinen 8 tuntia sitten ja kolmas 9 tuntia sitten. Laitteet poistettu ja paritettu uudestaan ja soft resetiä tehty moneen kertaan.

Supportin ohjeiden mukaisesti hubi pariin otteeseen buutattu, 30 min virtaresetillä. Onko ongelmaan mitään ratkaisua?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 734 ✭✭✭
  Palstalla tästä löytyy muutamia keskusteluita. Philips ja Osram tuotteet putoavat satunnaisesti. Mulla ei ole noita Ubisys laitteita, mutta muistelenkohan oikein, että tuo kakkosversio ois noita lisännyt?
  https://forum.cozify.fi/discussion/comment/5289
 • CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6
  editoi marraskuu 21
  Kiitos avusta, nuo keskustelut löysinkin. Satunnainen on omassa tapauksessani väärä, sillä voisi sanoa, että satunnaisesti toimii. Tässä on kuitenkin niin, että ne eivät monesti putoa vaan ovat vain tunteja tai päiviä kun niitä ei huomata.

  Miten tuota Zigbee kaistaa voi vaihtaa ja voisiko siitä olla apua? Voiko liiketunnistimet kytkeä Hue Bridgeen? Minulla ei siis ole sellaista niin en voi testata.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 734 ✭✭✭
  Zigbee kaistan voit vaihtaa sovelluksen vasemmasta yläkulmasta:

  HUB asetukset
  Lisäasetukset
  Zigbee yhteys
  Valitset kanavan.

  Tsekkaa miten kotisi muut kanavat, ml naapurin WLAN käyttävät kanavia.

  Mulla on itselläni HUE liiketunnistin ja pari HUE valoa liitetty HUE siltaan. Valot näkyvät Cozifyn käyttöliittymässä, mutta liiketunnistin ei.
 • CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6
  Okei, tutkitaan kiitos! :)
 • CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6
  Kanava vaihdettu, kanavalle 23, ei pitäisi olla ruuhkaa.

  Kaikki liiketunnistimet resetoitu, jos voivat toimia vielä huonommin niin toimivat. Tunnistimet havaitaan silloin tällöin ja yhden hukannut eilisen illan jälkeen kokonaan. Onko enää ideoita?
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 734 ✭✭✭
  Mites poissulkeminen eli saatko napattua niitä Ubisys releitä pois vaikka yksi kerrallaan? Niihin Ubisyseihin taitaa olla uudempiakin firmiksiä jaossa valmistajalla.
 • TombaTomba Member Viestejä: 13
  editoi marraskuu 23
  Ubisysejä (S1 ja S2) on täällä myöskin parisenkymmentä kappaletta. Ne on asennettu kaikki pari viikkoa sitten. Alkuun toimivat hyvin puolisentoista viikkoa yhdessä HUE liiketunnistimien kanssa. HUE liiketunnistimia on reilu kymmenkunta, puolet ulkomalleja ja puolet sisämalleja. Viimeisinä päivinä on herätty siihen että yleensä yksi HUE tunnistin on unreacheable tilassa cozifyssa ja palauttaminen onnistuu vain laitteen poistamalla, HUE resetoimalla ja lisäämällä laite uudelleen sekä muokkaamalla säännöt takaisin alkuperäiseen kuntoon. Jos HUE anturin vain resetoi ja skannaa cozifyyn uudestaan niin se alkaa näkymään kyllä normaalisti mutta ei reagoi mihinkään.

  Toissa aamu oli siinä mielessä erilainen että kaikkiaan kaksi ulkotunnistinta ja kaksi sisätunnistinta olivat ko. unreacheable tilassa. Niiden palauttamiseen sitten menikin pidempi tovi. Tänään aamulla yksi tunnistin oli poissa pelistä.

  Aika rasittava tilanne.

  Ubisyseihin on tosiaan saatavilla uudempia FW versioita ja Cozifylta on luvattu aiemmin että näiden päivittäminen onnistuisi Cozifyn kautta. Toistaiseksi ei ainuttakaan päivitystä ole nähtävillä. Kaksi kappaletta Ubisysejä on minulla odottanut 8kk asennusta laatikossa joten niissä on vanhempi firmis kuin muissa. Ubisysit ovat kaikki olleet pomminvarmoja ja toimineet ilman ensimmäistäkään ongelmaa. Ettei vaan olisi samainen PAN-ID vaihto kuten Osramin tapauksessa joka tiputtelee ajoittain myös HUE tunnistimia (nukkuvia) pois verkosta?

  Asiaa pitää joka tapauksessa alkaa selvittelemään lisää. Saisivatkohan Cozifyn kaverit ongittua debug logeja purkista etänä kuten tehtiin Telldus 433 lämpömittarien kanssa.
 • TombaTomba Member Viestejä: 13
  Sen verran päivitystä että tänään aamulla kaikki liiketunnistimet olivat hengissä yön jäljiltä. Seuraillaan...
 • CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6

  Täällä juuri samantyyppiset oireet. 2/3 tunnistinta oli aamulla linjoilla. Nyt sitten hävisi ekaa kertaa ne Ubisysit.

 • TombaTomba Member Viestejä: 13
  editoi marraskuu 24
  Tänä aamuna oli yksi Hue sisäliiketunnistin sekä valitettavasti myös ensimmäinen Ubisys S1 unreacheable tilassa.

  Kaikki Hue valot minulla on asennettuna parin erillisen HUE sillan taakse.

  Listaan tähän cozifyn zigbee verkkoon tällä hetkellä paritetut laitteet jos näistä löytyisi jotakin yhteistä nimittäjää samoissa ongelmissa painivien kanssa:

  Ubisys D1: 4kpl
  Ubisys S1/S2: 22kpl
  Hue Motion Outdoor: 4kpl
  Hue Motion Indoor: 9kpl
  Hue Remote: 4kpl
  Develco palovaroitin: 8 kpl
  Develco vesivuotoilmaisin: 1kpl
  Heiman vesivuotoilmaisin: 1kpl

  Listan kolme viimeistä laitetyyppiä lisättiin viimeisinä viikko takaperin ja olisivatkohan ongelmat alkaneet sen jälkeen. Löytyykö muilla ongelmista kärsivillä samoja Develcon/Heimanin tuotteita?

  EDIT: Ongelmasta toivuttiin tänään helposti. HUE indoor sensor löysi yhteyden kun aikansa käveli sen edessä. Ubisys S1 ei onneksi vaatinut resetointiryömintää ulkona pakkasessa vaan homma hoitui sähkötaulusta virran katkaisulla ja takaisin kytkennällä.
  Post edited by Tomba on
 • CarbonfiberCarbonfiber Member Viestejä: 6

  Mulla seuraavat laitteet:

  Hue Motion Indoor: 2kpl

  Hue Motion Outdoor

  Opticam i6 kamera

  Heiman doorsensor: 2kpl

  Ledvance Smart+ pistorasiaohjain

  Ubisys S1

  Ubisys S2


  Viimeisimpänä tuli nuo Ubisysit, jonka jälkeen ongelmat mielestäni alkoivat. Miksi mielestäni, koska sen jälkeen käyttö on ollut aktiivsempaa ja sääntöjä ollut enemmän.

 • monitmonit Member Viestejä: 59
  Onpas teillä melkoisia ongelmia. Itselläni on nyt ollut Ubisys:n laitteita pari vuotta ja kuten täällä foorumillakin olen raportoinut, kärsin satunnaisesti tiettyjen laitteiden putoamisesta. Putoavat laitteet ovat säännönmukaisesti ne Osramin plugit ja lamput, jotka on liitetty suoraan Cozifyyn sekä suoraan Cozifyyn liitetyt Hue Dimmerit. Kaikki ko tyyppiset laitteet siis putoavat kerralla ja pystyn jäljittämään putoamishetken samaan ajankohtaan kaikissa laitteissa kun tutkin Cozifystä milloin laitteisiin on viimeksi saatu yhteys. Sitten kun resetoin laitteet ja liitän takaisin, laitteet pysyvät toimintakunnossa taas about 2-8 viikkoa, kunnes putoavat taas joukolla.

  Cozifyyn liitetyn Hue liiketunnistimet ja minkään merkkiset palovaroittimet eivät ole koskaan pudonneet verkosta massoina kuten teillä. Jotain ihan yksittäisiä liiketunnistinten katoamisia on ollut, mutta niistä on selvitty resetoimalla.

  Kuulostaa siis jotenkin erilaiselta ongelmalta...

  Oma laitelistani:

  Cozifyssä suoraan kiinni:
  - Hue liiketunnistimia (sisä ja ulko)
  - Hue dimmereitä
  - CentraLite liiketunnistin
  - CentraLite ovitunnistin
  - CentraLite vesivahinkotunnistin
  - Develco ovitunnistin
  - Develco lämpö/kosteussensori
  - Develco palovaroittimia
  - Heiman palovaroitin
  - Osram lamppuja
  - Osram plugeja
  - Ubisys S1/S2 -laitteita
  - useita eri 433 laitteita

  Hue Bridgessä kiinni:
  - Hue dimmereitä
  - Hue lamppuja
 • TombaTomba Member Viestejä: 13
  Päivitetäänpä taas tilannetta.

  Eli nyt on kolme päivää toiminut ilman että yhtään laitetta on mennyt unreachable tilaan. Ainoa pieni huomio on ollut että yksi HUE ulkoliiketunnistin on lämpötilan osalta kaiken aikaa puolisen päivää jäljessä muita.

  Kolme päivää sitten huomasin myös että yksi HUE remote ei toiminut. Se korjaantui resetoimalla ko. kaukosäädin.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.