Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Valaistus + Normaali katkaisin

jounimjounim Viestejä: 108Member
editoi lokakuu 6 kohteessa Teknologiakeskustelu
Heps, (Pahoittelen pitkää alustusta)

Eteisen valot olisi tarkoitus uusia, kyseessä on L - mallinen tila jossa on nyt 5kpl GR10-kantaisia 2D loisteputkia jotka on on aikas hirveitä pyöreitä kötöstyksiä. Näitä on ohjattu ns. releohjauksella painonapeilla, lukuun ottamatta 1kpl joka on ihan ovella jolla on oma katkaisin. https://photos.app.goo.gl/DLoUzX4pjjD5X31o9

Halauisin laittaa esim Philips Hue Aurelle:t tai Ikean Float paneelit tilalle, mutta parempi puoli on sitä mieltä että valot tulee syttyä samalla tavalla kun ennenkin. . .

1. Kysymys muistaako nämä edellä mainitut paneelit värisävynsä / kirkkauden kun niiltä katkaistaan virta
2. Onko Philipsin Hue vs. Ikean Float paljon ns laatueroa, katoin että 30x30 paneeli oli Phipsinä yllättävän paljon valovoimaisempi.
3. Yks vaihtoehto ehkä olisi korvata tämä kiskossa oleva rele jollain Ubisys relellä..Viestejä yhteensä

 • VillemVillem Viestejä: 20Member

  Samanlaisia suunnitelmia itselläkin valojen suhteen, että ne toimisivat kuten ennenkin, ja kotiautomaatiosta tietämätön viu vain painaa kytkintä ja valot syttyy kuten aina ennenkin. Vaihtoehtoina olen miettinyt Xiaomin kytkimiä ja esim ikea, osram, philips valoja. Vanha kytkin auki, piuhat yhteen niin että valot palaa jatkuvasti, ja valoksi esim just floalt paneeli tai mikä tahansa zigbee, vaikka zigbee e27 kantainen lamppu. Sitten vanhan kytkimen päälle pinta-asenteinen paristokäyttöinen zigbee-kytkin, esim Xiaomin lätkä ruuveilla. Tuolla toisella alueella just tän vuoksi kyselin livolon tukea, kun siinä olisi pyöreä sisälmys, ja olettaisin että menisi vanhoihin rasioihin nykyisen tilalle. Livoloista (kuten xiaomeista) löytyy malleja joissa piuhat tuodaan kytkimeen ja valaisimena voi siten olla joku ei-zigbee malli. Kerro toki mihin itse päädyit. Joka tapauksessa minun käsittääkseni em ratkaisuilla voi valaistusta käyttää kuten ennenkin, sekä tarvittaessa ohjata älykkäämmin, esim liiketunnistimel avulla pimeän aikaan, tai sytyttää valot kun varashälytin hälyttää.

 • jounimjounim Viestejä: 108Member
  Jeps, pitää vähä miettiä, olen tähän saakka ratkaissut, asiaa niin että olen normi katkaisimet teipannut "päälleasentoon" Mutta tuossa käytävävalaistuksessa on tuollainen 5-valaisimen sarja ja varmaan samanverran katkaisijoita jotka on ns. painonappimallisia, joiden takana on releohjaus. Joten mietin että tuon releen vaihto Ubisys tyyppiseen voisi olla ratkaisu.
 • Pasi StåhlPasi Ståhl Viestejä: 48Member, Beta-käyttäjä
  Minä olen laittanut kaikille zigbee-valoille suoran sähkön ja korvannut seinäkatkaisijat NEXA:n seinäkatkaisijalla, koska se peittää nätisti sen vanhan aukon. Rinnalla on kyllä monessa HUE:n dimmer-kaukosäädin.
  Kodin älykkyys on muille lähes huomaamatonta. Mitä nyt käytävän, WC:n, pukuhuoneen, keittiön, yms. valot on liiketunnistimilla. Ja sävyt ja kirkkaus säätyy kellonajan mukaan.
  Makuuhuoneiden ja olohuoneen valot ohjataan vanhanaikaisesti HUE:n napista päälle. Ja useammalla painalluksella haluttu teema. Valojen teemat ovat HUE:n ohjaamat, koska se on mielestäni kätevämpi, kuin Cozify. Cozify hoitaa sitten monimutkaisemman automaation ja nuo liiketunnistinjutut.
  Pidän tärkeänä, että asunnon käytettävyys säilyy tuttuna ja käyttäjä valitsee haluamansa valaistuksen, eikä automaatio. Nyt jo välillä harmittaa, kun yöpalaa kokatessa saattaa joutua vaihtamaan kirkkaampaa valaistusta keittiöön. Eihän se automaatio tiedä, käynkö vain juomassa, vai kokkaanko jotain naposteltavaa.

  2. Ja meillä ainakin on Ikean Floatissa ollut riittävästi valoa. Niitä on käytössä kaksi eri kokoista.
 • jounimjounim Viestejä: 108Member
  Kiitosta tuo Float kommentti oli oleellinen, kun miettiny että pitääkö maksaa enemmän HUE:sta, No Isot Nexat on ihan OK itelläkin yks semmonen Teemaa koti-poissa ajamassa. Mutta jotenkin niitten luotettavuus on vähä niin tai näin..

  Miten onko jollain kokemuksia tuosta esim tuosta Floatista miten se käyttäytyy kun siltä katkotaan sähköjä?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.