Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

POISSA-teema päälle, kun puhelin poistuu kotoa?

SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
editoi marraskuu 2015 kohteessa Support
Minulla on käytössä Windows Phone -versio Cozify appsista ja olen yrittänyt saada sääntöjä toimimaan niin, että kun puhelin (tai puhelimet) on kotona, käynnistyy KOTONA-teema ja kun puhelin (tai puhelimet) ei ole kotona, niin käynnistyy POISSA-teema. Ensimmäinen vaihtoehtohan löytyy valmiina sääntönä "Käynnistä teema, kun mobiililaite on kotona", mutta en keksi mitään keinoa toteuttaa tuota käänteisenä. Eikös tuon pitäisi olla ihan perusominaisuus? Hieman hankalaa kun pitää aina kotoa lähtiessä napsauttaa POISSA-teema manuaalisesti päälle, ja tuolloinkin Cozify saattaa kytkeä KOTONA-teeman takaisin päälle, koska tunnistaa puhelimen olevan vielä kotona...

t. Sami
«1

Viestejä yhteensä

 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei,

  Emme ole kuvaamaasi sääntöä tarjonneet siksi, että nykyisellään tulee liikaa "vääriä hälytyksiä". Puhelimet menevät jopa tunneiksi täysin "hiljaiseksi" virtaa säästääkseen ja näitä hiljaisia hetkiä on vaikea erottaa kotona poistumisesta. Tulemme lisäämään useita erilaisia tekniikoita (beacons, gps jne), jotta tarkkuus paranee jopa talon sisällä ja samalla lisäämme myös lokaatioon liittyviä sääntöjä.

  Kimmo/Cozify
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  Kiitos nopeasta vastauksesta ja selvennyksestä, Kimmo! Tuo POISSA -> KOTONA tunnistuksenhan voi tosiaan hoitaa helposti vaikka eteisessä olevalla liiketunnistimella, mutta kotoa poistumisen tunnistaminen on jo paljon hankalampi
  toteuttaa. Hienoa, että tähän on tulossa ratkaisuja.

  t. Sami
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  Itseasiassa tuosta POISSA -> KOTONA tunnistuksesta liiketunnistimen avulla tulikin mieleen, että tällä hetkellä ei ole mahdollista kytkeä teemaa päälle, kun liiketunnistin havaitsee liikettä. Olisiko sellainen ominaisuus mahdollista saada lisättyä? Toki nytkin teeman voi kytkeä päälle, kun liiketunnistimen ohjaama valo syttyy, mutta tuo on hieman monimutkainen tapa toteuttaa toiminto.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Moi,

  Hyvä pointti. Tällainen sääntö jo on tehty. Eli jos et sitä nyt näe, seuraavassa päivityksessä sellainen pitäisi olla saatavilla :)

  Kimmo/Cozify
 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Helppoon "Poissa" teeman aktivoimiseen voi käyttää uloslähtiessään vaikka Nexan seinäkytkintä mallia LWST-605. Sitä saa tällä hetkellä vaikka Clas Ohlsonilta, mutta piakkoin myös meidän verkkokaupasta.
 • VilleVille Member Viestejä: 2
  Itselläni on 3 puhelinta kytkettynä ja yhtenä ehtona on "kun puhelin kotona" käynnistyy teema KOTONA ja se on sidottu teemaan POISSA. Ongelmana on POISSA tilan saaminen päälle. Vaikka eteiseen laittaisi napin, jolla ohjaa POISSA tilan päälle niin se ei mene kuin hetkeksi, koska puhelin ohjaa sen KOTONA tilaan. näin olisi mukava että olisi suoraan ehto jolla saisi ohjattua POISSA tilan päälle kun kaikki puhelimet on ulkona.

  sitten vielä kysymys.
  jos laitan edellämainitun KOTONA tilan ohjaus ehdon ja POISSA tilaan ajastuksen esim 05-00, niin siirtyykö tila POISSA tilaan kun kaikki puhelimet on poissa kotoa? Tarkisteleeko cozify tilaa vai yrittääkö se kerran päälle 05 aamulla ja kun ei onnistu niin jatkaa ilman mitään pääteemaa?

  käsin testatessa kun yrittää laittaa POISSA tilan päälle ja puhelimet vaihtavat sen takaisin KOTONA tilaan käy valot ja pistorasiat OFF tilassa hetken, joten saako mitenkään ehtoja millä voisi estää turhan yrityksen ("puhelimet ei kotona"+KOTONA tila päällä+liiketunnistin ei havaitse liikettä 30min+ YÖTILA EI päällä= POISSATILA)
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  Itsekin mietin vähän samanlaista ratkaisua POISSA-tilan kytkemiseen kuin Ville - kun minulla on koko asunto jo aikalailla "miinoitettu" langattomilla liiketunnistimilla, niin POISSA-tilahan olisi helppo kytkeä päälle säännöllä "kun liiketunnistin EI havaitse liikettä x minuuttiin, kytke teema". Ja luonnollisesti tuohon voisi asettaa seurantaan monta liiketunnistinta. Tuollaista ei taida ainakaan nykyisestä appisversiosta vielä löytyä? Tuollainen yksinkertainen sääntö toimisi aika tehokkaasti, jos sisällä ei kukaan liiku vähään aikaan, niin todennäköisesti kukaan ei ole paikalla tai ainakaan hereillä. :)
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Moi,

  Todella hyviä ehdotuksia, kiitos niistä! Kuvaamanne säännöt ovat mahdollista toteuttaa, mutta tarkkuus ja väärien hälytysten karsiminen pitää miettiä kuntoon. Pyritään tekemään yksi yleismaailmallinen sääntö automaattiseen kotona/poissa-tilan tulkitsemiseen sekä puhelimen paikan ja esim liiketunnistimien avulla. Koitetaan saada mukaan seuraaviin sprintteihin.

  - Kimmo
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  Moi,

  Otin itsellenikin kokeiluun tuollaisen Antin ehdottaman Nexan langattoman seinä kytkimen POISSA-tilan kytkemiseksi, ja sen tuntuisi toimivan ihan mukavasti. Yksi pieni kauneusvirhe tuossa kuitenkin on, ja itseasiassa sama asia vaivaa joskus muissakin yhteyksissä. Melko usein tulee tilanteita että haluan pakottaa POISSA-tilan päälle, ja samalla sammuttaa kaikki valot, mutta joku liiketunnistin antaakin vielä signaalia tilasta, jossa olin hetkeä aiemmin liikkunut. Joskushan liiketunnistin saattaa jäädä antamaan signaalia vielä senkin jälkeen, vaikka tilassa ei kukaan enää liikukaan (ainakin Nycen antureilla tapahtuu moista) -> valot kytkeytyykin takaisin päälle liiketunnistimien laukaisemana. Tästä aiheutuu tarpeettomia valokatkaisijan tai puhelimen appin lisäpainalluksia sekä valojen räpsymistä, joka ainakin asiaan perehtymättömälle näyttää varmaan aika erikoiselta. :blush:

  Siitä tuli mieleen ehdotus, että voisiko tuossa teeman päälle laittamisen yhteydessä olla joku määriteltävissä oleva viiveaika, jolloin kaikkien (tai valittujen) anturien antamat signaalit jätetään huomioimatta?

  Yksi ihan käytännön skenaario, jossa tästä olisi apua, on seuraava:

  Minulla on eteisessä Nycen liiketunnistin, joka on sijoitettu siten että se tarkkailee liikettä eteisalueella ja huomaa myös, kun ovi avataan kotiin tullessa. Anturi on kytketty sääntöön, joka sytyttää eteisen valot. Ideana tietysti se, että tyhjään kotiin tullessa valot syttyvät automaattisesti jo oven avatessa, ja vastaavasti tietysti myös kotoa poistuessa on mukava, kun kenkiä jalkaan laitettaessa eteisen valot syttyvät päälle. Ovenpielessä on Nexan langaton kytkin, jolla on tarkoitus kytkeä POISSA-tila päälle ennen kuin eteisestä poistutaan ulos. Ja näin se toimiikin, mutta samalla tuo eteisen liiketunnistin tietysti havaitsee edelleen liikettä, ja räpsäisee eteisen valot takaisin päälle. Eteisen valojen sääntö on toki asetettu siten, että valot sammuu minuutin päästä kun liikettä ei havaita, mutta asiaa tuntematonta tuo toiminta voi hämätä, koska ne kaikki valot ei sammukaan heti siitä napista.

  Periaatteessa siis hyvin pieni juttu, mutta tämmöinenkin asia vaikuttaa käyttökokemukseen aika paljon. En ole keksinyt tuohon ongelmaan oikein mitään järkevää kiertotapaa.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi joulukuu 2015
  Moi,

  Kiitos mainiosta palautteesta - Ja erittäin hyvä esimerkki siitä, että miitteettomasti toimivan säännöstön on otettava huomioon hyvin moninaisua seikkoja.

  Yleisemmin, kaikissa tilanteissa hyvin toimivaa ratkaisua kuvaamaasi tilanteeseen pitää miettiä. Pistetään mietintään ja kehityslistalle.

  - Kimmo
 • LP6LP6 Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
  Toimisiko vaihtoehtoisesti viive teeman kytkemisessä, eli katkaisijan painamiselle voisi määrittää viiveen, jolla sille määritetty toiminto suoritetaan?
  -LP-
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 347 ✭✭
  editoi joulukuu 2015
  Itselläni
  LP6 kirjoitti:

  Toimisiko vaihtoehtoisesti viive teeman kytkemisessä, eli katkaisijan painamiselle voisi määrittää viiveen, jolla sille määritetty toiminto suoritetaan?

  Tätä ihan samaa asiaa eilen mietin. Joka kerta kun kytken katkaisijasta Poissa teeman päälle, joka on samassa tilassa liiketunnistimen kanssa, niin saan siitä hälytyksen.

  Toisaalta tämä toimii myös testinä kun poistuu kotoa, että hälytys toimii :smile:

  Sama juttu kotiin tullessa. Voisi olla viive, ennen kuin hälytys lähtee, jotta ehtii kytkeä Poissa teeman pois käytöstä.

  Olisi tietysti suoravaa, että tämä olisi jatkossa toteutettuna jonkinlaisella PIN koodilukolla ja/tai NFC lukijalla.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 347 ✭✭
  editoi joulukuu 2015
  Tällä hetkellä, kun tuota koodilukkoa ei ole mahdollista käyttää, on käynyt mielessä myös että voisi olla kaksi (tai useampia) erillistä seinäkytkintä, kahdessa eri paikassa, jotka molemmat tulisi laittaa pois päältä, jotta Poissa teeman saa pois päältä. Tämä toisi hieman "lisäturvaa", kunnes tuo koodilukko saadaan tuetuksi.
  Muutamalla Nexan 2-tie kytkimellä saisi rakennettua jopa yksinkertaisen binäärikoodilukon :smile:

  Jonkinlainen pinkoodisuojaus voisi tietysti olla myös itse sovelluksessa. Esim. Fibarolla on näin, jos haluaa kytkeä hälytykset pois päältä.
 • LP6LP6 Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
  Kannattaa varmaan miettiä halutaanko kotiautomaatiolaitteesta tehdä hälytintä vai saisiko siihen integroitua tuen joillekin olemassaoleville hälytinlaitteille ja/tai niiden komponenteille.
  Muistaakseni Kimmo on ainakin näitä mietittäessä tuonut ilmi sen, että ainakin 433 MHz laitteiden tiedonsiirto on täysin suojaamatonta, joka osaltaan vesittää turvaominaisuuksia.

  Meillä Cozify toimii ainakin toistaiseksi ikään kuin erillisenä ja irrallisena jatkeena hälytinlaitteistolle, toki olisi hienoa, jos nämä kaksi saataisiin jossain vaiheessa toimimaan symbioottisesti.

  NFC-lukija olisi todellakin hyvä lisä, jolloin sellaisen voisi asentaa oven/ovien ulkopuolelle ohjaamaan haluttuja toimintoja. Tähän jatkeeksi sille pitäisi tietysti saada ehdollinen toiminta sen mukaan mikä perusteema parhaillaan on päällä; jos käytössä on Kotona-teema -> kytketään päälle Poissa-teema, jos päällä on Poissa-teema, kytketään päälle Kotona-teema jne.

  Ei ole helppoa olla tuotekehittäjä, kun foorumille sataa näin paljon hyviä ehdotuksia. ;)
  -LP-
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 347 ✭✭
  Omaan hälytinkäyttöön Cozify riittäisi hyvin, jos vaan kriittiset komponentit saadaan Zigbee tai Z-Wave protokollalla. 433 MHz laitteisiin en minäkään hälytinkäytössä luota.

  Tällä hetkellä kuitenkin esim. sireenin, tuon koodilukon ja kameratuen puute vielä estää tuon.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi joulukuu 2015
  Moi,

  Kiitos jälleen kommenteista!

  Kyllä kaltaisellamme yleistuotteella päästään teknisesti ihan vastaavaan turvatasoon kuin turvallisuuteen erikoistuneilla tuotteilla - kunhan tuo laitekattavuus saadaan turvapuolella hyvälle tasolle. Samat tai samankaltaiset ratkaisut erikoistuneilla on käytössä.

  Toki pitää tiedostaa, mitä oheistuotteita kannattaa ratkaisuun käyttää. Esim 433Mhz-laitteilla ei kannata ohjata lukkoja. Sen sijaan Zigbee, Z-wave, Bluetooth ja osaltaan myös Wifi sisältävät tietoturvaelementtejä sisäänrakennettuna. Kunhan päästään pidemmälle, pitää tuoda tähän joku helppo tapa viestiä eri laitteiden turvatasosta.

  Avoimia rajapintoja käyttävät ratkaisut todistettavasti kehittyvät aidon tietoturvan suhteen nopeammin verrattuna suljettuihin ratkaisuihin. Avoimet standardit huolehtivat myös tietoturvan standardoinnista. Tämän voi huomata myös talotekniikassa ja kotiautomaatiossa, joissa vanhemmat suljetut ratkaisut eivät välttämättä suojaa liikennettään kovinkaan kummoisesti.

  Kyse on myös viestinnästä: Me pyrimme kertomaan mahdollisimman avoimesti tietoturvaan liittyvistä seikoista ja samalla myös kehittämään tietoturvaa koko ajan paremmaksi. Itse en usko vaihtoehtoiseen "security by obscurity"-strategiaan, jossa vältetään yksityiskohtien kertomisesta ja toivotaan, etteivät tietoturva-aukot tule ilmi.

  Amu summasi tuossa aika hyvin tarpeita laitepuolelle: Kamera, älylukko ja sireeni ovat kulunvalvontaan tärkeitä. Turvapuolelle kuuluvat myös mm palohälytin ja kosteusanturit, jotka on tavoitteena tuoda hetimiten tuettujen laitteiden listaan.

  Kiitos palautteesta jälleen kerran, sitä otetaan vastaan aina mielellään!
  Kimmo/Cozify
  Post edited by Kimmo Ruotoistenmäki on
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 167 ✭✭
  LP6 kirjoitti:

  .Meillä Cozify toimii ainakin toistaiseksi ikään kuin erillisenä ja irrallisena jatkeena hälytinlaitteistolle, toki olisi hienoa, jos nämä kaksi saataisiin jossain vaiheessa toimimaan symbioottisesti.

  Voisin tähän kertoa, miten toteutin tällaisen "integraation". Toimii hyvin, mutta kukin mietiköön haluaako toteuttaa itse näin.. Hälyttimenä minulla on Verisure ja sen valvonnan aktivoinnin ja passivoinnin mukaan Cozifyn tila vaihtuu Kotona / Poissa.

  Hommaan tarvitaan Verisuren smartplug, Nexan hämärätunnistin, pistorasiaan kytkettävä pienivirtainen yövalo, jatkojohto ja pahvilaatikko :) Verisure ohjaa pistorasiaa päälle / pois, joka tietysti sytyttää ja sammuttaa yövaloa. Hämärätunnistin tunnistaa valon ja asettaa tilaksi Kotona, pimeässä tila on Poissa. Koko installaatio on pienessä suljetussa pahvilaatikossa, joka on varaston hyllyllä.


 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Varsin luova lähestymistapa ;)

  - Kimmo
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  SamiJ kirjoitti:

  Moi,

  Otin itsellenikin kokeiluun tuollaisen Antin ehdottaman Nexan langattoman seinä kytkimen POISSA-tilan kytkemiseksi, ja sen tuntuisi toimivan ihan mukavasti. Yksi pieni kauneusvirhe tuossa kuitenkin on, ja itseasiassa sama asia vaivaa joskus muissakin yhteyksissä. Melko usein tulee tilanteita että haluan pakottaa POISSA-tilan päälle, ja samalla sammuttaa kaikki valot, mutta joku liiketunnistin antaakin vielä signaalia tilasta, jossa olin hetkeä aiemmin liikkunut. Joskushan liiketunnistin saattaa jäädä antamaan signaalia vielä senkin jälkeen, vaikka tilassa ei kukaan enää liikukaan (ainakin Nycen antureilla tapahtuu moista) -> valot kytkeytyykin takaisin päälle liiketunnistimien laukaisemana. Tästä aiheutuu tarpeettomia valokatkaisijan tai puhelimen appin lisäpainalluksia sekä valojen räpsymistä, joka ainakin asiaan perehtymättömälle näyttää varmaan aika erikoiselta. :blush:

  Siitä tuli mieleen ehdotus, että voisiko tuossa teeman päälle laittamisen yhteydessä olla joku määriteltävissä oleva viiveaika, jolloin kaikkien (tai valittujen) anturien antamat signaalit jätetään huomioimatta?

  Yksi ihan käytännön skenaario, jossa tästä olisi apua, on seuraava:

  Minulla on eteisessä Nycen liiketunnistin, joka on sijoitettu siten että se tarkkailee liikettä eteisalueella ja huomaa myös, kun ovi avataan kotiin tullessa. Anturi on kytketty sääntöön, joka sytyttää eteisen valot. Ideana tietysti se, että tyhjään kotiin tullessa valot syttyvät automaattisesti jo oven avatessa, ja vastaavasti tietysti myös kotoa poistuessa on mukava, kun kenkiä jalkaan laitettaessa eteisen valot syttyvät päälle. Ovenpielessä on Nexan langaton kytkin, jolla on tarkoitus kytkeä POISSA-tila päälle ennen kuin eteisestä poistutaan ulos. Ja näin se toimiikin, mutta samalla tuo eteisen liiketunnistin tietysti havaitsee edelleen liikettä, ja räpsäisee eteisen valot takaisin päälle. Eteisen valojen sääntö on toki asetettu siten, että valot sammuu minuutin päästä kun liikettä ei havaita, mutta asiaa tuntematonta tuo toiminta voi hämätä, koska ne kaikki valot ei sammukaan heti siitä napista.

  Periaatteessa siis hyvin pieni juttu, mutta tämmöinenkin asia vaikuttaa käyttökokemukseen aika paljon. En ole keksinyt tuohon ongelmaan oikein mitään järkevää kiertotapaa.

  Moi,

  Tähän problematiikkaan liittyen tuli mieleen vielä sellainen idea, että voisi olla näppärää jos säännöissä olisi vaihtoehtona liikkeentunnistimella/kytkimellä/lämpö-/kosteusanturilla ym. laukaistava sääntö "kytke teema päälle x minuutiksi, sen jälkeen kytke toinen teema". Tuossa esimerkkitapauksessani Nexan langattoman kytkimen painallus kytkisi ensin päälle itse luomani teeman "Poistuminen", jossa eteisen liiketunnistimen säännöt on otettu pois käytöstä ja joka sammuttaisi kaikki valot. Sitten vaikkapa 0.1 minuutin kuluttua sääntö kytkisi Poissa -teeman päälle, jolloin liiketunnistimet on taas normaalisti takaisin käytössä. Tuolloin eteisestä voisi poistua ilman että valot syttyy uudestaan. Tuo mahdollistaisi helposti bonuksena myös sellaisen hienouden kuin "saattovalon", eli ulkona kulkuväylän valaistus palaisi tuon Poistuminen -teeman ajan.

  Samanlaista transitiosääntöä olisi näppärä soveltaa myös muissa tarkoituksissa. Minulla on tuollainen samanlainen Nexan langaton kytkin myös makuuhuoneen oven vieressä, jolla kytketään Yö-tila päälle nukkumaan mennessä. Tuollaisen transitiosäännön avulla voisi kytkeä "nukkumaanmeno" -teeman päälle jolloin makuuhuoneen valot palaisivat hetken aikaa himmeänä, jotta on mukavampi kömpiä sänkyyn nukkumaan. Tämän jälkeen Yö-tila menisi automaattisesti päälle ja valot sammuisivat.

  Vastaavia käyttötarkoituksia löytynee paljon muitakin.

  t. Sami
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  IFTTT ja/tai Tasker -tukimahdollistaisivat tämän puhelimien havaitsemisen suht hyvin.

  Taskeriin profiili, joka tarkistaa oletko kotona ( tuttu mobiilimasto ja oma verkko läsnä). -> poistuessa kotoa vaihtuu toiseen profiiliin -> IFTTT huomaa vaihdon, triggeröi eventin -> cozify teeman vaihto ( muutaman minuutin viiveellä, jotta muiden kodin käyttäjien profiilit ehditään tarkistaa...).

  Tällöin ei tarvitse akkusyöppö GPSiin turvauta. Eikä muita beaconeja tarvita.
  Tämä poistaa myös false positive:t, esim virransäästötilan takia siirtymän
 • MrAngerMrAnger Member Viestejä: 3
  Moi!

  Onkohan tämä poissa-teeman aktivointi kun puhelin poistuu talosta millä mallilla etenemässä? Kiinnostaisi erityisesti käyttö hälytysjärjestelmänä, mutta tämän poissa-teema on nyt kovin hankalasti aktivoitavissa.

  Myös sireeni olisi kiva :smile:

 • ExMacroExMacro Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 25
  SamiJ kirjoitti:

  Moi,
  Siitä tuli mieleen ehdotus, että voisiko tuossa teeman päälle laittamisen yhteydessä olla joku määriteltävissä oleva viiveaika, jolloin kaikkien (tai valittujen) anturien antamat signaalit jätetään huomioimatta?

  Hommasin Nexan kytkimen POISSA-teeman kytkentään ulko-ovelle ja törmäsin tietysti samoihin asioihin mistä forumilla on näemmä puhuttu jo pitkään. Meillä Teeman kytkentäviive auttaisi ihan tarpeeksi siihen, että eteisen liiketunnistin ehtii rauhoittua (eikä kytke KOTONA-teemaa takaisin päälle) ennen kuin POISSA-teema kytkeytyy. Tämä olisi minusta ihan Cozifyn linjan mukaistakin eli että ei tehdä asioista liian monimutkaisia.

  Cozify, KOTONA / POISSA-epäjatkuvuudesta ja käytön hankaluudesta on puhuttu täällä pitkään. Olisiko asialle mahdollista tehdä esim. tämä pieni muutos?
 • Janne ArolaJanne Arola Member Viestejä: 14
  Moro! Et tainnut saada vastausta sinäkään tähän ehdotukseen...
 • ExMacroExMacro Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 25
  Janne Arola kirjoitti:

  Moro! Et tainnut saada vastausta sinäkään tähän ehdotukseen...

  Nope.
 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  Moi, viive kytkimen painalluksesta on työn alla, case: "Poissa" teeman aktivointi. Pyrimme saamaan testivaiheeseen mahdollisimman pian. Samoin sireeni on tulossa.
  -Jarkko / Cozify
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  cozify kirjoitti:

  Moi, viive kytkimen painalluksesta on työn alla, case: "Poissa" teeman aktivointi. Pyrimme saamaan testivaiheeseen mahdollisimman pian. Samoin sireeni on tulossa.
  -Jarkko / Cozify

  Paljon kiitoksia! Tämä on kovasti toivottu ominaisuus.
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Ilmeisesti tämä ominaisuus on otettu käyttöön uudessa betassa? Mistähän tämän saisi pois päältä tai ajastettua tms.
 • ExMacroExMacro Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 25
  Petri Saarinen kirjoitti:

  Ilmeisesti tämä ominaisuus on otettu käyttöön uudessa betassa? Mistähän tämän saisi pois päältä tai ajastettua tms.

  Ei näy viivettä vielä uusimmassa betassa.
 • markomarko Member Viestejä: 6
  Onko tämän suhteen mitään uutisia?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 918 admin
  Uusin betaversio tuli hiljattain (24.10.2017). Viivettä ei otettu tässäkään versiossa käyttöön.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.