Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Cozify vs. muut hubit

PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 4
Hei!

Vasta hubia harkitsevana aloittelijana kysyisin miksi olette mahdollisesti päätyneet juuri Cozifyn hubiin tai johonkin toiseen merkkiin? Siis plussat ja miinukset Cozifystä verrattuna muihin merkkeihin? Muitakin hubeja ainakin osittain samoilla ominaisuuksilla (Samsung Smartthings hub ym.) tuntuu markkinoilla olevan. Suomesta muiden merkkien saatavuus tosin saattaa olla rajallinen?

Itselleni tärkeää että laitetta voisi luotettavasti käyttää ja hyödyntää ilman osaamista palomuureista, servereistä, koodauksesta ym. myös puoliso ja perheen lapset lähitulevaisuudessa.

Tavoitteena olisi saada ainakin palohälytyksestä tieto omaan ja puolison kännykkään. Laitteiston toimiminen ainakin perustason murtohälyttimenä olisi myös plussaa. Älyvalaistus voisi tuoda mukavuutta asumiseen josta myös koko perhe hyötyisi jokapäiväisessä arjessa.

Niin ja meillä käytössä Elisan kaapelimodeemi, johon Cozify hubin liittäminen verkkokaapelilla pitäisi kai toimia ilman sen suurempia virittelyjä?

Viestejä yhteensä

 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 51
  editoi tammikuu 2019
  Veikkaan että ne jotka ovat päätyneet Cozifyn hubiin, hengailevat juuri tällä foorumilla, ja näkemykset ovat sen mukaiset. Mutta. Itse päädyin Cozifyyn, koska se on yleismallinen hubi, eikä ole erikoistunut pelkkään valaistukseen tai "oman firman pesukoneisiin". Sen perusohjelmointi on pääsääntöisesti wizardimaista, jos tekninen ohjelmointi ei kiinnosta. Tosin sillä pystyy tekemään monimutkaisempiakin juttuja, mutta se voi olla aika hmmm... innovatiivisuutta vaativaa temppuilua useimmilla aputeemoilla ja apusäännöillä. Mutta mahdollista kylläkin. Eli perusasiat hoituu helposti ilman ohjelmistosuunnittelijan koulutusta.

  Hubit eivät ole toisiaan poissulkevia. Esim. Philips Hue hubi on loistava kaveri Cozifyn hubille. Ja monet hubit voivat elää rinnalla, eivätkä häiritse toisiaan. Käytössäni on Logitech Harmony hub ja sen kaverina Google Mini kaiutin, jolla voin äänikomentaa viihdekeskusta (TV/Chromecast/XBox). Toki olisi mukavaa, että joskus Cozifyynkin tulisi joko Google Assistan tuki tai Harmony tuki. Taisinkin jo laittaa foorumin toiveiden tynnyriin esityksen siitä...

  Palohälytykset onnistuu viestein. Samoin murtohälytykset. Kannattaa lukea käyttäjien tekemät asennukset foorumin "Käyttäjien omat kokoonpanot ", niin pääsee näkemään mitä Cozifyllä pystyy käytännössä tekemään. Oma kotiautomaationi esitellään täällä.

  Minullakin on Elisan kaapelimodeemi, ja sen kanssa ei ole mitään ongelmia. Eikä palomuuritkaan ole olleet ongelmia. Itse asiassa en näe mitään yhdistämisongelmia jos vain on olemassa paikka minne ethernet-kaapelin voisi tökkäistä internet yhteyden saamiseksi.

  Ja sitten pari sanaa älykotimaisuudesta: paras olisi sellainen, jossa mitään ei tarvitsisi erikseen "käyttää" jonkun appin nappeja painellen. Kaikki vain toimii taustalla ilman aktiivista nappien painelua. Joskus huvittaa lukea mainosta, jossa kerrotaan "Tee kodistasi älykoti". Ja myytävänä oli kaukosäädin ja sille ohjattavaksi 3 kpl pistorasiaplugeja...
 • PolarbeerPolarbeer Member Viestejä: 4
  Kiitos Pasi vastauksestasi.
 • IlkkaIlkka Member Viestejä: 72
  Kuten Spinnu totesi niin eri hubit ei yleensä sulje muita pois; joskus jopa tukevat toisiaan.

  Minulla on virrat Cozify, Philips ja Flic hubeissa sekä laatikon pohjalla on myös Ubisys ja Osram hubit.
 • jounimjounim Member Viestejä: 126
  Itellä Cozify hoitaa ns. kriittiset asiat kuten vesivuotohälyt + Palohälyt puhelimeen, muuten Xiaomin Hubi on aivan huippu hinta-laatusuhteelta ja nyt kun alkoi tukea vielä Ikean lamputkin. lisäksi samassa apissa on roboimuri ja lämpötilaloggaukset suoraan apissa päivä-viikko-kuukausi tasolla.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.