Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ubisys ja input-painonappi

2»

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 594 mod
  Ikävä kyllä D1 input ei vielä ole vapaavalintainen kuten S1 ja S2 malleissa.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • JockeJocke Applicant, Member Viestejä: 3
  Tämä ongelma saatiin kuitenkin hoidettua kuntoon. Kiitos siitä Cozifyn loistavan asiakaspalvelun.
 • TombaTomba Member Viestejä: 14
  Ubisys ja osittain input asiaa.

  Asennettiin täällä eilen kytkinrasioiden (push buttons) taakse neljä kappaletta Ubisys D1 himmennintä sekä kymmenkunta S1 relettä. S2 asennuksia tulee lisäksi ensi viikolla. S1 kokemukset ovat päällisin puolin positiivisia ja kaikki saatiin muutamien resetointien jälkeen toimimaan. Käytössä on varmaankin kaikki kuviteltavissa olevat yhdistelmät eli
  - pelkkä inputin luku (skenaarion aktivoinnilla)
  - input yhdistettynä outputiin (oletuskonfiguraatio)
  - pelkkä outputin ohjaus ilman kytkintä
  - inputin luku triggeröiden skenaarion jossa mukana osana outputin aktivointi

  Kaikki nämä toimivat ok.

  D1 himmentimien kanssa olisi kuitenkin muutama toive:
  - Mahdollisuus asettaa valolle Leading edge / Trailing edge / Auto himmennystoiminto radio buttonilla cozifyn kautta jotta pääsisi kokeilemaan mikä asetus toimii minkäkin GU10 ledimallin kanssa parhaiten. Nyt käytössä on oletuksena tuleva "auto" ja himmennys tuntuu pakkautuvan aika lailla isoiksi pykäliksi 1-3 prosentin säätöalueelle.
  - Mahdollisuus lukea toisen oletuksena poissa käytöstä olevan inputin (D1 sisältää kaksi inputia) signaali kytkimeltä jotta tällä voisi ohjata vaikka erillistä skenaariota ykköskytkimen hoitaessa push dim toimintoa. Kytkimme toivokkaana push buttonin tälle jo valmiiksi jos vaikka joskus alkaisi toimimaan cozifyn päivitysten myötä.
  - Ohjeissa mainitaan että voisi käyttää keinukytkintä tai push kytkintä. Itse en ainakaan keksinyt miten em. käyttö olisi mahdollista. D1 ei sisällä konfiguraatiovaiheessa valintaa push buttonin ja keinukytkimen välillä kuten S1 tekee

  Niin ja sitten se Osram. Minulla on kolme kappaletta Osramin ulkoplugeja jotka heti Ubisysien lisäämisen jälkeen alkoivat tippumaan pois verkosta. Poistin ne cozifysta ja lisäsin vuorostaan Philips HUE siltaan. Sillä puolella näyttivät myös tippuvan välillä pois verkosta ja lisäksi aiheuttavan osalle HUE polttimoista unreachable tilaa. Nyt ne on sitten riisuttu kokonaan pois pelistä. Pitänee tilata lisää Ubisys releitä ja asentaa ne kiinteisiin rasioihin ja hankkiutua Osrameista eroon. Toimisivatkohan lightify bridgen kautta cozifyyn? Toki huono jos tulee vielä kolmas päällekkäinen zigbee verkko. Hankala saada tällöin kaikista tarpeeksi ulottuvia.
 • jounimjounim Member Viestejä: 121
  Lainaanpa tätä ketjua vähä omiin tarpeisiin, kun en oikein ole muualta saanut vastausta, mulla on käytävän valot ohjattuna painonappikatkaisijoilla jotka on kytketty perinteiseen releeseen (EPN515) Nyt tarkoitus olisi korvata nämä käytävän valot älykkäämmillä trådfri floatilla tai philips Aurellelle.

  Kysymys kuuluu että haluasin että orginaalit painonapit sytyttäisivät normaaliin tapaan valot vaikka teemalla "käytävä 100%" Onnistuuko tuon vanhan releen korvaaminen älykkäämmällä Ubisysillä.

  Ja toinen mikä nousi ajankohtaiseksi taas viikonlopun myrskyllä on näiden prkl älyvalojen toipuminen sähkökatkoista, nimimerkki prkl heräilin kun yövalo hyökkäs päälle sähkökatkosta UPS:n huutamisen lisäksi.

 • TombaTomba Member Viestejä: 14
  Minulla on käytössä Philips Aurelle (Hue) valaisimia kahdessa eri huoneessa.

  Toisessa huoneessa valaisimelle menee kiinteä virta kärkien/releen ohi ja toisessa huoneessa kärkien/releen läpi. Rele on aina päällä huoneessa jossa valaisimen virta kulkee sen läpi ja output ohjaus on cozifysta disabloituna jotta kukaan ei vahingossa sammuta valaisimelta virtaa.

  Releinä on Ubisys S1 kummassakin. Katkaisimina on painonapit jotka triggeröivät juurikin skenaarioita on/off. Eli kuvaamasi käyttötapaus toimii. Ikean laitteet jätin itse väliin joten Trådfrista ei kokemusta.

  Sähkökatkoista ei vielä suurempia kokemuksia. Kerran laukesi vikavirtasuoja ja puolet valaisimista meni pimeiksi ja siinä samassa kymmenkunta Ubisysia. En muista havainneeni mitään kovin ihmeellistä virtojen palauduttua.
 • jounimjounim Member Viestejä: 121
  Kiitosta, täytyypä vähä tutkailla tilannetta. Laitan ehkä ihan alkuunsa ihan vaan normaalien lamppujen tilalle älyt, katotaan miten ne sekoilee jos niistä katkotaan virtoja ilman tuota Ubisys viritystä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.