Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Laitteiden lukumäärä

EkkeEkke Member Viestejä: 51
Lisäilin tänään muutamia laitteita, pääasiassa Philipsin Dimmer switchejä ja pari lamppua ja samalla paristojen vaihtoa.. Ongelmaksi muodostui että noi Dimmerit tippuu langoilta, ainakin 2 pitänyt parittaa uusiksi ja nyt tippui kolmas paristonvaihdon yhteydessä.. Onko tässä vielä se 30 laitteen raja, joka joskus aikaisemmin ainakin oli? En vielä laskenut kaikkia yhteen, mutta aikalailla noilla nurkilla taidetaan olla ja lisää pitäisi saada.. :/

Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Käyttämämme Telegesiksen siru pystyy käsittelemään n. 30 suoraa laiteyhteyttä, mutta laitteita voi olla merkittävästi enemmänkin kun yhteyksiä on myös laitteiden välillä, jolloin suoria yhteyksiä vaaditaan vähemmän. Vain verkkovirrassa kiinni olevat laitteet pystyvät jatkamaan viestiä verkossa eteenpäin, joten lamput ja älypistorasiat ovat tähän tarkoitukseen erinomaisia.
  Dimmer Switch on joissain tilanteissa todella hankala saada pysymään verkossa. Päätellen laitteeseen liittyvästä keskustelusta maailmalla (https://developers.meethue.com/content/hue-dimmer-switch-unreachable-hue-bridge), kyseessä ei ole Cozify-spesifinen ongelma, vaan liittyy itse kaukosäätimeen ja sen häiriöherkkyyteen jos zigbeekanavalla on muuta liikennettä. Onko muilla kokemuksia tähän liittyen?
  Antti/Cozify
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  AnttiVihavainen kirjoitti:

  Dimmer Switch on joissain tilanteissa todella hankala saada pysymään verkossa. Onko muilla kokemuksia tähän liittyen?
  Antti/Cozify

  Kyllä on. Nuo pysyvät verkossa epämääräisiä aikoja, joskus viikkoja, joskus vain alle päivän. Ainoa ratkaisu tuntuu olevan resetoida switch setup-painikkeella ja parittaa uudelleen. Sitten taas jännäämään, kauanko toimii.
 • SimppaSimppa Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  Kuin myös, yleensä toimivat vain tunteja.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  editoi marraskuu 2017
  @Ekke @klampi ja @Simppa Yksi syy ZigBee verkon ongelmiin voi myös olla WiFin liikenteen kanssa sekoittuminen.
  Kannattaa tarkistaa vaikka Androidin WiFi Analyzer appiksella millä kanavilla on WiFi liikennettä ja mahdollisesti siirtää ZigBee toiselle kanavalle Hubin asetuksista. ZigBee ja Wifi kanavanumerot eroavat toisistaan, mutta jakavat samaa taajuusaluetta. Cozify Hub valitsee ZigBee kanavan ensimmäisen ZigBee laitteen parituksen yhteydessä ja pysyy siinä ellei sitä käsin vaihda. Toinen vaihtoehto on toki siirtää WiFi kanavaa reitittimestä jos se on mahdollista.

  Tässä selitystä ja kuvia asian tiimoilta englanniksi:
  https://support.metageek.com/hc/en-us/articles/203845040-ZigBee-and-WiFi-Coexistence

  t. Samppa / Cozify
  Post edited by samppa on
  t. Samppa \ Cozify
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Jooh, yritin lisäillä Philiph Hue liiketunnistimia, mutta nämäkään ei ilmeisesti toimi Hue Bridgen kautta.. ja joillakin vaikutti täällä foorumilla olevan Dimmer switchin kanssa vähemmän ongelmia Hue Bridgen kanssa paritettuna. No, kaikki Cozifyyn eilen lisätyt ei enää tänään ollu langoilla, on tää hienoa :)

  Wlan tais olla kanavalla 10, Zigbee saatto olla 20. Nyt on wlan 1 ja zigbee 24, katotaan auttaako yhtään mitään mihinkään.. :(

  Reilun 200m säteellä on tosin wlania kanavalla 6, mutta onhan tää vähän huvittavaa, jos laitteiden toiminta on naapurin wlanista kiinni?

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @Ekke Joo ikävä kyllä Philips Hue Bridgen kautta toimii vain valot. Dimmer Switch kannattaa parittaa suoraan Cozifyyn niin saat valita kaksi ohjattavaa teemaa (tai laitetta).

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  samppa kirjoitti:

  @Ekke Joo ikävä kyllä Philips Hue Bridgen kautta toimii vain valot. Dimmer Switch kannattaa parittaa suoraan Cozifyyn niin saat valita kaksi ohjattavaa teemaa (tai laitetta).

  t.Samppa / Cozify

  Kyllähän nuo (4kpl) Cozifyyn olikin paritettu. Oli aikaisemmin vain yksi, joka ei ollut paritettu mihinkään. Luulin, että näille oli tuki, ja laitoin muutaman lisää, mutta ei voi olla kuin pettynyt toistaiseksi...

  Kovin on puutteellinen toimintakin (silloin kun toimii) verrattuna mitä saa Huen kautta. Vähän tämä "kaksi ohjattavaa teemaa (tai laitetta)" jäi myös epäselväksi, nyt laitoin mm. yhden Dimmerin hallitsemaan kaikkia talon vajaata kahtakymmentä lamppua, eli ns. master switch, homma toimi siihen asti kunnes tippui kapula linjoilta (ehkä 30min?)

  Huen kautta oli mm. pitkät painallukset ja lyhyet painallukset "koodattavissa" erikseen, eli esim. lyhyt himmennyspainallus himmensi yhtä lamppua, mutta pitempi painallus "kaikkia" (Bridgeen kytkettyjä). Sama toimi myös on-offille eli lyhyellä yksi, pitkällä useampi päälle/pois. Ei ole tosin Hue Bridgessä kuin 3 lamppua kiinni, loput on Cozifyn kautta, osa Ikeaa...

  Itse kaipaisin myös värilämpötilansäätöön jotain helpotuksia, esim. vaikka tuollainen yksi dimmeri kaikkien lamppujen värilämmön säätöön. Tai no, kun nuo dimmerit ei toimi, niin esimerkiksi kellonaikaan perustuva värilämmön säätö. Mutta taitaa olla liian "nice thing to have" ja toteutua aikaisintaan joskus 10 vuoden päästä tällä kehitystahdilla...? :neutral: • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @Ekke Hue Dimmer Switchiä voi Cozifyn kanssa käyttää kahdessa eri moodissa: Himmentimentä ohjaamassa yhtä lamppua tai ryhmää, tai päälle/pois kytkimenä kahdelle teemalle tai laitteelle (1/0 napit ja himmennys napit eri teemalle). Voimme tutkia saataisiinko pitkä painallus myös tuettua.

  Värilämmön säätö on kyllä tulossa "automatisoi valot" -sääntöön.

  t.Samppa / Cozify.
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.