Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

"Oikea" tapa tehdä huoneen useat vaihtoehtoiset valaistusteemat?

markomarko Member Viestejä: 6
Onkohan jotain hyvää vinkkiä, miten tehdä helposti useita valaistusteemoja, joita voi ohjata manuaalisesti paikallisesti.

Eli scenaario on, että haluasin useamman tyylisen valaistuksen jotka eivät luonnollisesti voi olla yhtä aikaa päällä
- tunnelmavalaistus: kaikki valaisimet himmennettynä
- lukuvalaistus: lukuvalaisimet kirkkkaalla yleisvalaistus muuten himmennettynä
- täysivalaistus: kaikki valaisimet täysi kirkkaus
- valaistus pois: kaikki valaisimet pois

Näitä pitäisi sitten pystyä ohjaamaan helposti suoraan ko. huoneessa ilman kännykkää esim. hue dimmer switchillä
- eri napit ohjaavat eri teemat päälle (voisi olla näinollen 4 eri poissulkevaa teemaa pikavalintoina)
- tai yksi nappi jota painelemalla voisi vaihtaa valaistusteemoja eteenpäin toinen jolla taaksepäin ja yksi nappi (nolla) jolla voisi suoravalita valaistus pois teeman
- tai jokin muu miten saisi tämän mahdollisimman helposti?

Eli kysymys kuuluu onko tämänsuuntaisen skenaarion tekemin tällä hetkellä mahdollista ja jos on niin mikä on oikea tapa se toteuttaa nykyisellään?

Jos ei ole onko suunnitelmissa tukea tämäntyyppistä skenaariota tulevaisuudessa?

Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Terve,
  Minä olen kotonani tehnyt pitkälti samankaltaisen setin, paitsi että suurin osa teemoista perustuu liikeohjaukseen. Eli valot palavat vain silloin kun huoneessa on ollut liikettä. Yhtä kaikki, voit tehdä haluamasi määrän teemoja ja kytkeä niitä kauko-ohjaukseen. Minä tekisin sen vaikkapa näin:
  - Laitesivulla paina pitkään jotain uuteen teemaan tulevaa lamppua tai lamppuryhmää.
  - Aseta haluamasi väri/värilämpötila/voimakkuus ja tallenna se teemaan. Mikäli teemaa ei vielä ole olemassa, alimmaisena teemalistassa on mahdollisuus tehdä uusi teema.
  - Tee näin kaikille lampuille kaikissa teemoissa.
  - Hanki vaikka tämä kauko-ohjain: https://www.cozify.fi/collections/devices/products/nexa-lyct-705-10-button-remote-control. Sillä saat ohjattua 5:ttä eri teemaa päälle ja pois.
  - Kun kauko-ohjain on paritettu Cozify Hubiin, painamalla pitkään sen ikonia pääset valitsemaan kontrolloitavat laitteet tai teemat.
  Huomaa, että viimeisin päälle laitettu aina peittää edelliset ja kun laitat viimeisimmän pois, edellinen teema /asetus aktivoituu.
  Voit toki käyttää myös Hue Dimmer Switchiä, mutta sillä ei pysty käyttämään kuin kahta teemaa kerrallaan.
  Antti/Cozify
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @marko Ensinnäkin hieno suunnitelma. Tuota tehdessä kannatta huomioida että teemat ovat luonteeltaan pinoutuvia kun ne ohjaavat samoja valoja. Eli kannattaa lähteä rakentamaan pinoa ikään kuin pohjalta siten että aluksi on teema, jossa kaikki valot on pois (jos liikettä ei havaita). Kolme muuta teemaa sitten säätävät valoja tiettyyn tarkoitukseen, ja kun teeman sammuttaa, palauttaa järjestelmä automaattisesti edellisen tilan kronologisessa järjestyksessä taaksepäin. Tämä saattaa välillä yllättää, jos ei muista missä järjestyksessä teemat olivat sytytetty.

  Teemoilla ei ikävä kyllä vielä voi olla riippuvuuksia siten että toinen sammuisi kun toinen syttyy.

  Hue Dimmer Switchillä voi ohjata kahta teemaa (tai laitetta) päälle ja pois.

  Kerro minkälaiseen ratkaisuun päädyit?

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Näiden teemojen kanssa saa olla jatkuvasti miettimässä aivan ihmeellisiä toteutustapoja. Itse olen yrittänyt kysellä teemojen toteutukseen samanlaista toimintoa kuten laitteiden tilat. Teeman asetuksissa voisi asettaa toisen teeman tilan (on/off) jolloin myös tämän yhden huoneen valaistusteemat voisi helposti tehdä. Jokaiseen teemaan laitettaisiin toisten teemojen tilaksi off, jolloin päällä olisi aina ainoastaan yksi teema, eikä valot syttyisi miten sattuu teemoja sammutellessa.
 • markomarko Member Viestejä: 6
  editoi helmikuu 2018
  Tein tosiaan tuollaisen teemasetin... Yksi ns. pohjateema valot pois sitten kolme erilaista muuta teemaa. Nexan kaukosäätimellä sain tuon toimimaan, mutta etäisyys hubiin aiheuttaa ongelmia. Tuossa välissä on tuollainen repeater, jotta signaali kantaa. Tästä seuraa viivettä. Lisäksi tuo, että teemat ovat siinä järjestyksessä "pinossa" kun ne on käynnistetty ei tee kyllä mitenkään "fiksua" tästä järjestelystä. Nythän joudun sammuttelemaan tosiaan ne teemat erikseen jos niitä on useampi käynnistetty peräkkäin jne.

  Eli @Artsipurtsi kommenttin on kyllä mielestäni hyvinkin osuva.

  Tuo pino ei tosiaan haittaa niinkään esim. liiketunnistimen kanssa ja on jopa kätevä kun edelleinen teema palautetaan kun liikettä ei enää havaita, mutta tässä tapauksesa kun haluaisin vain vaihtaa päälle teeman x tai sammuttaa valot kokonaan ns. manuaalisesti niin en voi kyllä tuota kovin käteväksi kutsua.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Olen kanssanne samaa mieltä tuosta teemojen pinoutuvuuden "näppäryydestä", mutta olemassa olevan toteutuksen muuttaminen ilman että käytäjien tekemät säädöt hajoavat on hankalaa.

  Teemojen linkityksessä meidän pitää huolehtia ettei käyttäjä tee iki-looppeja jotka hyydyttävät hubin logiikan. Tämän takia niiden tekeminen ja testaaminen ei ole aivan helppoa.

  Seuraavassa päivityksessä teemme ainakin pienen korjauksen, jossa käsin tehdyt säädöt ennen teeman päälle laittoa eivät palaudu kun se sammutetaan.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.