Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Philips Hue Dimmer Switch

12346

Viestejä yhteensä

 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Eilen paritetuista neljästä tänään toimi vielä jopa yks.. Osramin pistorasioita taitaa olla nyt 5-6kpl, kaikki paritettu Cozifyyn. Huonot on olosuhteet meillä näille kun ei vaan pysy linjoilla. Onneks ei ole kuin 5kpl noita niin ei niin pahasti harmita
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 597 mod
  @Ekke Oletko tarkistanut wifi kanavat? Meneekö ne ihan toimimattomiksi ja herääkö ne henkiin vasta kun resetoi yhteyden painamalla kaikkia nappeja hetken yhtäaikaa?

  t.Samppa
  t. Samppa \ Cozify
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 94 ✭✭
  Minullakin on nyt noita Osramin pistorasiota ja heti niiden parittamisen jälkeen Philips-kytkin ja lamppuja meni toimimattomiksi. Ne piti parittaa uudestaan kytkimellä resetoimalla. Nyt on jo monta päivää kaikki taas toiminut melko hyvin. Kytkin piti resetoida kerran uudestaan, mutta onneksi pelkkä resetointi palautti sen sääntöihinkin, ei siis kannata poistaa turhaan.
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  samppa kirjoitti:

  @Ekke Oletko tarkistanut wifi kanavat? Meneekö ne ihan toimimattomiksi ja herääkö ne henkiin vasta kun resetoi yhteyden painamalla kaikkia nappeja hetken yhtäaikaa?

  t.Samppa

  Tippuvat ihan kokonaan, ei auta edes toi resetointi.. näkeekö jostain paljonko laitteita on langoilla suoraan Codifyyn? Osa on Huen hubissa kiinni, Cozifyn maksimimäärä epäilyttää mutta lisännyt noiden kapulakokeilujen jälkeen useita laitteita ja ne toiminut.

  Ei auta napeista resetointi, punainen valo syttyy kun nappia painaa. Vihreä-punaisen vilkuttelun saa tuolla kaikkien nappien painelulla mutta ei muuta vaikutusta.

  Wifi tsekattu ja kanavia mulkattu, ei vaikutusta.. tuo yks on edelleen langoilla.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Jokos tälle riesalle on keksitty joku korjaus? Satunnaisesti alkanut taas Dimmer Switchin toimimattomuus kiusaamaan, mutta korjaantuu yleensä kun hieman aikaa sitä ränkkää tai tekee soft resetin (hetkeksi remoten kaikki napit pohjaan yhtäaikaa).

  Mulla on Osramin pistorasia ja Hue valaisin noin 1,5 metrin päässä Dimmer Switchistä, joten luulisi että Zigbee verkon kantavuus ei ole syynä. Onko muuten mitään keinoa selvittää Zigbee verkon signaalitasoja eri laitteissa?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 597 mod
  Osramin pistorasialle on tulossa uusi firmis OTA päivityksen myötä, joka saattaa parantaa myös muiden laitteiden toimintaa. Samalla Osramin valoille, Develcon pistorasialle ja Ubisysin releille tulee uudet versiot ja niissä on korjattu yhteistoimintaan liittyviä ongelmia valmistajien toimesta. Muut päivitykset menevät automaattisesti taustalla, mutta Osram vaatii käsin käynnistyksen koska valoa ei saa sammuttaa päivityksen aikana.

  t. Samppa
  t. Samppa \ Cozify
 • LumenLumen Member Viestejä: 16
  Täällä on kanssa yksi Philipsin dimmer switchin kanssa paininut.
  Tippuu pois aina alle vuorokauden. Välillä hyvä jos tuntia jaksaa kapula olla linjoilla.
  Näyttelee punaista valoa vain painettaessa ja resetointi ei auta, vaan pakko parittaa uudestaan jok'ikinen kerta.

  Myöskään Nexan/Prooven laitteet eivät ole toimineet ihan luotettavasti tässä talossa. Joskus joutuu vähän rämpyttämään.

  Meillä ei ole Osramin laitteita lainkaan. Lisäksi Wifi loistaa poissaolollaan, meillä ei ole ja asumme rivitalon päässä, jossa ainoa naapuri on vain 4 kertaa vuodessa käymässä kotona, joten jos hänellä on Wifi niin ei ainakaan usein käytössä. Tosin hänellä on Verisure. Mitä taajuuksia mahtaa Verisure käyttää leluissaan? Voikohan niistä olla ongelmaa?
  Mikroaaltouuni on parin metrin päässä Cozifysta...mitähän se mahtaa aiheuttaa...

  Nyt hommasin Philipsin sillan, menee hermot paritella jotain kapulaa joka päivä. Muutakin tekemistä on pienlapsiperheessä... käyttäytyy kyllä samalla tavalla tämä kuin meidän 3 -vuotias. Molemmat Philips ja 3-vuotias kieltäytyvät tottelemasta vähän väliä.
 • LumenLumen Member Viestejä: 16
  editoi kesäkuu 2018
  Jatkoa Huesta...

  Hue-sillassa dimmer switch pysyy paritettuna ilman ongelmia.
  Ongelmattoman toiminnan lisäksi toiminta on muutenkin jouhevampaa:
  - valojen dimmaus ei nyi niinkuin nykii Cozifyn kautta
  - valot syttyvät pehmeästi eikä kerralla täyteen kirkkauteen kuten Cozifyn kautta (vai oliko se sammumisessa...)
  - ohjelmistopäivitykset toimivat
  Joten Hue -silta taitaa pysyä tässä huushollissa. Vähän tylsää kun yksi Cozifyn ostokriteereistä oli se, että sitten ei tarvitse muita siltoja...

  Ohjelmistopäivityksistä sen verran että minulla oli kaksi samanlaista lamppua eri versioilla paritettuna Cozifyyn, mutta Cozifyn mielestä molemmat olivat ajan tasalla...ei kauhean luotettavaa (?)
  Hue -silta päivitti välittömästi nuo lamput, kuten muutkin valot uusiin versioihin (kun otin ne irti Cozifysta ja paritin Hueen).

  Parituksessa mielenkiintoista on se, että Hue kunnioitti sitä että lamput olivat jo paritettu Cozifyyn, eikä edes löytänyt niitä haulla. Mutta kun otin ne irti ja paritin Hueen, niin Cozify löysi ne silti ja olisi ollut valmis tekemään ryöstöretken. Onko tämä ihan oikein?

  Liitin Hue-sillan kiinni Cozifyyn. Mutta nyt edes sen nimeä ei voi muokata enää, mikä juttu se oikein on?
  Eikä Hue-siltaa saa myöskään poistettua Cozifysta, sille ei voi tehdä mitään - ei yhtään mitään! Nyt se kukkuu siinä puhelimen ruudulla väärällä nimellä. Joo, tiedän sen voi piilottaa joojoo, mutta se ilmestyy aina uudelleen ruudulle tietyissä tapauksissa (ainakin laitteiden lisäyksen yhteydessä).

  Ja kun lisään uusia valoja Hue-siltaan niin miten saan valot näkymään Cozifyyn???
  Nyt olen jumissa toimimattoman Hue-silta-kuvakkeen kanssa puhelimen ruudulla, jolle ei voi tehdä mitään - enkä saa lamppuja näkyviin.
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Aikalailla käyttämättä jäänyt nämä kyllä kun tippuneet kaikki taas langoilta.

  Cozify näyttää ne Philipsin hubiin paritetut valot ja niitä pystyy käyttämään Cozifyn kautta eli lisäät ne vain laitteiksi. Toimisipa sama näiden Dimmereiden kanssa, itselläkin ne pysyy Hueen paritettuna ongelmitta yhteydessä.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 597 mod
  Voimme tarjota ohjelmistopäivityksen ainoastaan niille laitteille, joiden valmistaja on luovuttanut päivityksen meille jaeltavaksi. Tällä hetkellä saatavilla on Osramin ja Develcon laitteiden päivityspaketit.

  Jos laitteelle ei löydy ohjelmistopäivitystä ilmoittaa Hub että laite on ajantasalla. Tämä viesti on ilmeisen hämäävä niiden laitteiden osalta, joille ei ole päivityksiä tarjolla lainkaan.

  Hue siltaan paritetut valot ovat tarjolla Huen rajapinnan kautta ja ne tulevat näkyviin uusina laitteina Hubin laitelistalle laitteiden lisäämisen yhteydessä. Hubiin parituksen jälkeen laitteet ovat edelleen paritettuna Hue siltaan ja kaikki kommunikaatio laitteiden kanssa tapahtuu Hue sillan kautta. Kyseessä ei siis ole 'ryöstöretki' vaan tämä on normaali tapa liittää Hue siltaan kytkettyjä laitteita Hubiin.

  Ainoa paikka, jossa Hue silta on näkyvissä käyttöliittymässä on laitteiden lisäys toiminnallisuuden laitelista silloin kun Hue sillan käyttö vaatii autentikointia. Voisitko laittaa tukipyynnön osoitteeseen [email protected], niin tutkitaan tarkemmin mistä on kyse. Jos mahdollista niin liitä mukaan kuvaruutukaappaus, jossa tuo Hue silta näkyy ruudulla.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • LumenLumen Member Viestejä: 16
  Terve, kiitos Samppa vastauksista.
  Hiffasin sitten itsekin ettei kyseessä tosiaan ole ryöstöretki :smile:
  Tein myös niin, että resetoin koko Hue -sillan ja tein siinä kaikki alusta lähtien uudelleen.
  Cozify huomasi, että kyseessä on "uusi" silta ja halusi luvan käyttää sitä.
  Kun annoin luvan niin kaikki pelitti hienosti. Hue -silta-kuvaketta ei enää näy lainkaan appin näytöllä ja valojen ohjaus toimii niin kuin pitääkin. Hyvä.

  Aika monella on tämä dimmer switch -ongelma tosin. Voiko se enää olla yhteensattumaa, että kaikilla pysyy ongelmitta paritettuna Hue -sillassa mutta katoaa vähän väliä Cozifysta?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 597 mod
  Hienoa että homma toimii paremmin.

  Hue Dimmer Switchistä on (ainakin) kahta eri versiota liikenteesä ja ongelmien haarukoimiseksi olisi hyvä tietää mikä versio numeroa Cozify näyttää?

  Molemmille versioille se sanoo että "up to date" koska ei paremmastaaan tiedä.

  Minulla ja monella muulla dimmerit toimii ihan hyvin ja versio on 66.0.69.182

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  samppa kirjoitti:

  Hue Dimmer Switchistä on (ainakin) kahta eri versiota liikenteesä ja ongelmien haarukoimiseksi olisi hyvä tietää mikä versio numeroa Cozify näyttää?

  Minulla ja monella muulla dimmerit toimii ihan hyvin ja versio on 66.0.69.182

  Ahaa, eli tämän verran ainakin selvinnyt tämä, no tiedetään jatkossa raportoida myös laitteen versio. Toivotaan että tällä saisi edes hieman rajattua mistä etsiä ongelmalle syytä.

  Täällä Cozify näyttää ongelmayksilölle ohjelmistoversiota 66.0.61.151 ja kertoo myös ohjelmiston olevan ajantasalla. Nyt tätä ei tietenkään pitäisi "ääneen sanoa" (ettei ongelmat palaa :trollface: ), mutta Osram rasioiden OTA päivityksen jälkeen ongelmat on täällä vähentyneet huomattavasti. Tainnut jo viikon tai jopa useamman pelata ongelmitta. :smile:

  Omia muita Hue siltaan paritettua Dimmer Switchejä kun katson, niin niistä viimeksi hankkimilleni näyttää Huen oma ohjelmisto softaversioksi 5.45.1.17848 ja vanhemmille yksilöille 5.45.1.16265 (näissäkin kertoo että softa ajantasalla).

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Oireet palanneet eli tuo yksi Dimmer Switch alkanut taas tipahdella verkosta. Korvasin sen toisella yksilöllä mutta sekin näytti olevan samaa 66.0.61.151 versiota. Katsotaan kuitenkin muuttuuko tilanne yhtään, vai onko sitten tuo versioero syynä ongemiin.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Cozifyn kaupassa näkyi nyt olevan Dimmer Switch myynnissä, onko @samppa kyseessä tuo aiemmassa viestissä toimivaksi todettu versio 66.0.69.182? :confused:

  https://www.cozify.fi/collections/devices/products/philips-hue-dimmer-switch

  Mulla kun on useampi niitä edellä jo ei-toimivaksi todettuja 66.0.61.151 -malleja, niin olisi kiva jos tiedoissa mainittaisiin tarkempi versio (jos on varmistunut että yhteysongelmat johtuu versioeroista).
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.