Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Teeman sammutus

FArmyFArmy Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 10
Moro,

Onko kukaan vielä keksinyt keinoa sammuttaa päällä olevaa teemaa muuten kuin ajastuksella, muiden antureiden tai käyttäjän toimesta.

Oma ongelmani ilmenee kun yritin säätää valoille "default" asetusta kun ne laitetaan päälle perinteisestä valokatkaisijasta.
Sidoin defaultin teemaan, joka menee päälle kun havaitaan että valo on aktiivisena. Tämä toki toimi kuten halusin, mutta vain kerran, koska haluttu teema jäi sen jälkeen päälle.

Teeman säännöistäkin löytyy vain "Teema päälle sitä ja tätä" mutta ei "Teema POIS"

Viestejä yhteensä

 • TinKETinKE Member Viestejä: 5
  Samaa juuri tänään itsekin etsin.

  Minulla on teema "koulupäivä", jonka haluaisin kytkeä automaattisesti pois päältä jos jommankumman vanhemman matkapuhelin on kotona (esim. etätyössä, jolloin koulupäivä-teemaa ei tarvita).

 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Itsellä samanlaista tarvetta ollut myös pitkään. Saunatilassa lämpömittari säätää takkahuoneeseen tunnelmavalaistusta saunan lämmetessä. Toimii siihen asti, kunnes astuu huoneeseen, jolloin takkahuoneen liiketunnistin pistää perusvalaistuksen päälle. Eli toistaiseksi pitää aina manuaalisesti sammuttaa takkahuoneen perusvalaistusteema, jotta pääsee nauttimaan tunnelmavalaistuksesta. Saati sitten jos saunoo yli puolen yön, jolloin Yö-teema käynnistyy ja sotkee valaistuksen. Kätevä olisi teeman sammutus toisen teeman käynnistyessä, toinen mitä kaipailisin olisi lämpömittarin sääntöihin "sammuta teema jos lämpömittari > y". Nythän lämpömittarin asetuksissa on "sammuta teema jos lämpötila < y", vaan sitä ei pysty oikein tähän käyttöön soveltamaan...
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Tämän toiminnallisuuden puuttumista olen itsekkin harmitellut, teeman sammuttaminen olisi monessa mielessä hyvä lisä Cozifyn toiminnallisuuteen. Tätä voisi tehostaa lisäksi ns. alateemoilla, jotka käynnistyvät ja sammuvat käynnistettävän teeman mukana. Teeman asetuksiin voitaisiin lisätä esimerkiksi "teemojen tilat"-kohta, jossa toisen teeman tilan voisi laitteiden tapaan asettaa joko päälle tai pois. Näin voitaisiin vaikka vaihdella kahden teeman välillä, jotka sammuttaisivat aina toisensa, kuten "kotona" ja "poissa"-teemat. Näin voisi myös keskittää monia toiminnallisuuksia yhteen teemaan, jolloin esim. "hälytykset"-teema käynnistyisi "poissa"-teeman käynnistyessä. Muulloin hälytykset teema käynnistyisi esim. "yö"-teeman kanssa. Tällä tavalla teemojen toiminnat saisi kerättyä haluamikseen paketeiksi.
 • bigfootbigfoot Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 67
  Tätä teeman sammutusta on toivottu lähes koko kehityshistorian ajan niin beetta-, alffa- kuin käyttäjätestaajienkin toimestakin, mutta ei ole tullut.
  Liekkö logistisesti liian vaikea pala hallita sääntöviidakkoa tuollaisen ylätason teema-käskyn osalta?

  Vastausta Cozyltä tähän sääntöjä selkeyttävään isoon puutteeseen ei ole silmiini osunut. Toivottavasti joskus tulisi.
 • EnhancerEnhancer Member Viestejä: 3
  Itse kiersin tuon teeman sammuttamis -puutteen seuraavasti.

  Yksi Hue Motioneista on sijoitettuna sängyn alle, jossa on aina käytännössä pimeää. Sijoitus siksi, että näin saan liiketunnistimella valot päälle heti kun huoneeseen astuu, tai nousee sängystä. Liiketunnistus ei kuitenkaan reagoi sängyn päällä tapahtuviin asioihin (nukkuminen jne ;)).

  Pystyn sammuttamaan päällä olevan teeman säännöllä ”Teema päälle hämärässä”. Käytän säännössä tätä makuuhuoneen aina hämärässä olevaa hämärätunnistinta, eli hämärä havaitaan aina. Sitten ”laitetaan päälle” teema X ja asetukseksi sammutetaan kun hämärtyy ja ohjaa teema myös pois päältä”. Tämän säännön voimassaolon ehto on teema Y.

  Tällöin teema X sammuu kun teema Y syttyy.

 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Kiitokset @Enhancer , pitääkin heti laittaa testiin tuo kikka! Ratkoo nimittäin 90 % Cozifyn ongelmista jos tuon saa toimimaan...
 • ackelstroemackelstroem Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  @Enhancer Tämä taitaa toimia myös lämpömittareilla, jos sellaisia on. Eli teema päälle lämpötilan mukaan. Asetukset:
  - rajaksi vaikka 100 astetta, jonka alla käytetty mittari pysyy aina
  - Ylitetään
  - Teema pois päältä, kun lämpötila alittaa raja-arvon

  Tälläkin näyttäisi saavan yhden teeman käynnistyessä toisen sammutettua, mutta tämä ei taida toimia kahdella teemalla ristiin? Jolloin kahdesta teemasta aina vain toinen olisi aktiivinen. Ainakin omissa kokeissa molemmat teemat ovat hetken samaan aikaan päällä, ja molempien teemojen sammutusehdot onnistuvat käynnistymään, jolloin molemmat teemat lopulta sammuvat samaan aikaan.
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Hyvä kikka @Enhancer , kiitos siitä. Kokeilin ja hyvin toimi.
  Silti olen sitä mieltä, että teeman sammutuksen tulisi olla osa Cozifyn "oikeita" toimintoja, eikä käyttäjien tarvitsisi keksiä omia virityksiään kiertääkseen toiminnon puutetta. Olisiko tälle mahdollista saada Cozifyn puolelta tietoa, miksi tätä ei ole toteutettu?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,153 admin
  @Artsipurtsi Laitatko teemasi sääntöineen/asetuksineen, niin saadaan taas yksi esimerkki lisää.
 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭
  editoi lokakuu 2017
  Ei juma, aikamoinen keksintö kyllä. Tätä on palstallakin puitu pitkään. Välillä kyllä tuntuu, että älyhubin sijaan olen ostanut jonkun älypelin, jossa pitää aina keksiä joku ihme kikka miten saa tehtyä simppelin jutun.

  Teeman sammutus pitäisi olla kyllä standarditoiminto. Ei oikein uskoisi, että joku teeman sammutus on niin vaikea toteuttaa.
 • EnhancerEnhancer Member Viestejä: 3
  Hyvä juttu, jos kikkani osoittautui hyödylliseksi. Tosiaan, lämpötilalla pystyy tekemään saman.

  Itselläni on siis nyt tehtynä 6 kpl kellonaika-alueita arkeen, ja 6kpl viikonloppuun teemoiksi. Ajatus se, että liiketunnistin käynnistää haluamani sävyisen valaistuksen kellonajasta riippuen, jolloin huoneiden valaistus on automaattinen ja haluamani kaikkina päivän aikoina, ja mukautuu myös viikonlopun / vapaiden erilaiseen rytmiin. Laitoin näihin valotiloihin myös minuutin sarastuksen, jolloin edellisen teeman ollessa aktiivinen siirrytään seuraavaan liikettä havaittaessa pehmeästi. Minuutti on vaan hiukan liian pitkä aika, sillä myös käynnistys pimeästä kestää nyt minuutin.

  Tähän tarvitsin teeman sammutusta, eli ilman oli 5 minuuttia kaksi kellonaikateemaa päällekkäin aktiivisena, ja tästä tuli omat murheensa. En myöskään halunnut että olisi 5min aika jolloin ohjaus olisi pois pelistä.

  Seuraava haasteeni on pystyä käyttämään Dimmer switchejä niin, että mikäli olen valinnut niillä jonkin haluamani valotilanteen, ei liiketunnistin saisi muuttaa sitä. Tämä tarvinnee luoda käyttäen myös Hue Motionien hämärätunnistimia, eli jos tilassa on riittävän valoisaa niin liiketunnistinsäännöt poistuvat käytöstä. Tämä taas tekee sen, että nykyinen liikkeestä siirtymä valotilanteesta toiseen poistuu käytöstä.

  Teen tästä uuden aiheen, mutta Philips päivitti Hue Bridgen niin, että Dimmer Switchit ja Motion Sensorit näkyvät Apple Homekitissä. Olisi mielenkiintoista tietää saako nyt / jatkossa myös Cozify noiden tiedot Hue Bridgeltä. Olisi todella hyvä jos kaikki Hue-laitteet pystyisi pitämään paritettuna Hue Bridgeen, näin päivitykset ja myös ongelmatilanteet olisi helpompaa ratkoa. Huen oman sillan kun voi resetoida ja silti paritukset pysyvät. Cozifyyn pystyisi sitten tekemään monimutkaisiakin sääntöjä johon taas ei Homekit eikä Hue taivu.

  Yksi mikä närästää myös, on Cozifyn tapa sytyttää Hue-lamput välähtämällä tietyissä tilanteissa, ne eivät syty nätisti kuten Hue Motion tekee omaan siltaan paritettuna.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,153 admin
  Kikkailin kanssa tuon kanssa ja sain teeman sammumaan, kun toinen käynnistyy. Tätä pidemmälle ei sitten onnistunutkaan. Tavoittelin näiden kahden teeman toimimista vaihtoehtoisina, jolloin toinen olisi aina päällä ja toinen sammuksissa. Samaa siis kuin kotona ja poissa teemat. Oliko tähän ratkaisua?
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Ite samojen kuvioiden kanssa tuossa tuskailin, kun yritin saada makkariin yövalot (Ikea) siten toimimaan että olisi Teema-YövaloHimmeä ja Yövalo-kirkas...

  Mutta eihän tämä toiminut mitenkään järkevästi, tein sitten niin että mulla on noita nexan ylimääräisiä kaukosäätimiä niin
  1- Yövalo himmeä päälle ja pois
  2- Yövalo Kirkas päälle ja pois
  3- Kaikki valot pois == POISSA teema nyt vielä toistaiseksi tässä käytössä

  Vähän on antikätevää toki..
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.