Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Testattu: Amazon echo (ja echo dot) ovat osittain yhteensopivia Cozify kanssa

Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
Eli tuolla saan ääniohjauksen valoille ja äänille ( osramit ja huen valot toimivat, kun on paritettu yhteen huen bridgen kanssa). Sonokset toimivat toistaiseksi vain alexa-yonomin rajapinnan kautta. Molemmat saa paritettua myös cozifyyn, eli saa parhaat puolet kummastakin maailmasta. Mikäli on kiinnostusta, voin pistää videota tästä setistä käytössä.

Viestejä yhteensä

 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Varmasti kiinnostaa. Voidaan laittaa video jakoo myös meidän kautta, jos haluat. Lähetin viestiä.

  - Tony /Cozify
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  editoi heinäkuu 2017
  Matti, toimiiko Amazon Echon ääniohjaus luotettavasti / kunnolla?

  Applen Siriä olen kokeillut, mutta se on, kuin humalaista yrittäisi komentaa. Joskus se ymmärtää, mutta useammin ymmärtää väärin tai kyselee hölmöjä ja sitten tekeekin yhtä hölmöjä. Hyvät naurut sen kanssa sai vähäksi aikaa, mutta ei sitä viitsi oikeasti käyttää.
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  Moikka,
  @klampi Tuntuu toimivan suhteellisen hyvin. Muksukin (2v) saa sillä valot pois ("Alessa laits ohv").
  @tony koitan tehdä videon asap, olin juuri ulkomailla, enkä päässyt vastaamaan.. :)
 • Petri RajamaPetri Rajama Member Viestejä: 1
  Moi. Ehtisitkö laittaa jotain ohjetta vaikka et ehtisi videota laittaa? En ole vieläkään mistään löytänyt vinkkiä tuohon..
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Aloitusviesti on hieman sekava, tai sitten en vaan tajua, sikäli kun puhutaan yhteensopivuudesta - tuossahan kuitenkin Amazonin älykaiuttimella ohjataan suoraan muita laitteita, eli Cozify hubillahan ei tässä ole osaa eikä arpaa?

  Mutta siis niinhän tuo on omassakin käytössä, kun esim. Hue siltaan voi olla yhteydessä Amazon Echon kautta puheella ja samaan aikaan pelaa Cozifyllä luotu valoautomaation (ohjaus liikkeestä & valoisuuden ja teemojen mukaan, osa toimisi toki pelkällä Hue sillallakin).
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  @makro
  Tarkoitin, että Cozifyllä luodut teemat ja triggerit toimivat autonomisesti, eivätkä sekoa lainkaan jos hommaa komentaa välissä Alexalla / Google Homella.

  Esim: alakerrassa mulla on Cozifyn kautta luotu teema, joka pitää päivällä valot kirkkaana ja yöllä himmeänä (ja triggeröityy liiketunnistimesta). Kuitenkin kun siirryn yläkerrasta alakertaan ja annan google homelle "bed time" -rutiinin, sammuu yläkerrasta valot ja alakerran pimeä hallikäytävä syttyy päälle. Koska se on Cozifyn puolella määritetty, että yöaikaan on valoilla unitila, syttyvät ne hetkeksi himmeimpään tilaan, etten joudu täysin pimeässä alakertaan möyrimään matkalla unille. Lisäksi Cozify tuo comboon kaukosäätimet, eli jos ei yöllä äänellä halua komentaa laitteitaan, voi niitä komentaa myös (halvoilla prooven) kaukosäätimellä.

  Lisäksi tuo Sonoksen ohjaus onnistuu nyt myös Alexan kautta. Tosin, se ei osaa hyödyntää kunnolla kaikkia Alexan ominaisuuksia. Lisäksi Cozifyn kautta laitetut säännöt eivät tuosta yhdistelmästä oikein tykkää (Sonokset tottelevat vain viimeisintä komentoa ja esim esiasetetut äänenvoimakkuudet saattavat tilttailla).
 • Juha LempiäinenJuha Lempiäinen Member Viestejä: 7
  Niin mitenhän tämä ohjaus alexalla siis tapahtuu ja kytketään?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Amazon Echo laitteen kun lisää omaan verkkoon (samaan jossa Philips Hue) niin Alexa softan asetuksista voi valita tuettuja älykotilaitteita sen käyttöön. Itse asiassa nykyinen Alexa softa ilmoittaa heti että uusi laite on löytynyt, jos esim. lisää uuden älyvalon tms. omaan jo olemassa olevaan Hue järjestelmäänsä, ja sitä on voi sitten kätevästi ohjata Alexan avulla äänikomennoilla.

  Cozifyn teemojen ohjaus ei onnistu Alexan kautta, eli sikäli Cozifyllä ei mielestäni ole varsinaisesti mitään tekemistä tämän ääniohjausasian kanssa. :confused:
 • Juha LempiäinenJuha Lempiäinen Member Viestejä: 7

  Joo näin juuri meillä on kytkettynä. Ihmettelinkin, miten Cozifyn saa muka kiinni echoon :)

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.