Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hiipumista havaittavissa

KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 107
Onko havaittavissa tämän foorumin lievää kiinnostuksen laskua?
Tuntuu ihmeelliseltä että Cozifyn omakaan porukka ei halua/viitsi täällä asioita kommentoida, samoin tuon blogin osalta on todella huolestuttavaa hiljaiseloa.Jo pitkälti toista vuotta sitten luvattujen ominaisuuksien tai parannusten julkaisun,korjaamisen osalta ei kerrota mitään aikatauluja.
Olen usealle ihmiselle "mainostanut" sisänsä hieno hubia ja sen tähän mennessä julkaistuja asioita ja kertonut potentiaalista, nyt kuitenkin tätä foorumia seuranneet innostuneet mahdolliset uudet käyttäjät ovat lievästi pettyneitä Cozifyn oman porukan välinpitämättömyydestä.
Jonkinlaisen road mapin julkaisu olisi mielestäni vähintäänkin kohtuullista tässä vaiheessa!
«1

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @Khkk
  Epäilen että ainakin osittain syy "hiipumiseen" on että foorumi ei jostain syystä enää lähetä sähköpostiin herätteitä kun viestejä kirjoitetaan tai vastaillaan. Tutkin asiaa ja yritän korjata vian..

  Roadmap on niin liikkuva että mitään aikataulua on hankala luvata. Seuraavaksi voin varmasti luvata vain Philips Hue Dimmer Switch tuen (vihdoinkin Zigbee seinäkytkin), sekä sääntöehdotukset, jotka tekevät käyttöönotosta ja hyödyllisten sääntöjen määrittämisestä todella paljon helpompaa.

  Suurempien toiminnallisuuksien kuten Z-Wave, lukko, älytermostatti, talonvesimittari, Alexa tai GoogleHome tuen lisääminen riippuu suur-asiakkaiden toiveista ja aikatauluista ihan vain siitä syystä, että he maksavat suuren osan myös projektin kustannuksista sekä päättävät sen etenemisvauhdin (joka on yleensä ikävä kyllä hidas, koska ovat suuryrityksiä). Mutta kaikki nuo ja paljon muutakin kyllä tulee ennen pitkää.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • ArtsiRArtsiR Member Viestejä: 3
  Onkohan tälle Philipsin Hue dimmer switchille se tuki millon tulossa? Kävin tuossa ostamassa tokmannilta tämmöisen aloitus setin jossa oli Valkoinen hue lamppu ja switchi. Lamppukaan ei halua näkyä hubissa? Itsellä oli vielä ostohetkellä oletus että tietenkin nämä toimii Cozifyn kanssa mutta ei... muutenkin tässä vajaan viikon ko. hubia säädelleenä on jäänyt sellainen olo että aikalailla raakileen laitteen menin ostamaan.

  Onkohan jossain listaa mistä näkisi että mitä laitteita on hubin kanssa testattu toimivaksi ja sitten jos jotain on testattu mutta todettu toimimattomiksi hubin kanssa? Itsellä on tässä myös yksi nexan pistorasia joka kyllä näkyy hubilla mutta käskyjä se ei huoli. Tosin en ole sen kanssa jaksanut käydä taistelemaan sen enempää.

 • Pasi StåhlPasi Ståhl Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
  Tokmannin paketissa on valo valmiiksi paritettu sille Dimmer Switchille. Tämä paritus pitää purkaa, ennenkuin lampun saa näkymään Cozifyyn.
  Muistaakseni näin:

  Minulla nuo valaisimet ja suurin osa Dimmer Switcheistä on liitetty Hue Bridgen kautta. Siihen lampun pystyy liittämään ilman resetointia, kun käyttää lampun sarjanumeroa liittämiseen.
  Itsekin hain pari tuollaista settiä ja laitteet kyllä sai nätitsti yhdistettyä.
  Beta käyttäjillä on jo tuki Dimmer Switchille, joten tulee varmaankin seuraavassa päivityksessä muidenkin käyttöön.
  Myös Dimmer Switch pitää nollata ennen käyttöönottoa, koska se on valmiiksi paritettu siihen paketin lamppuun.
  Tämä tapahtui todella pitkällä reset-nappulan painamisella.
 • ArtsiRArtsiR Member Viestejä: 3
  Kiitoksia tiedosta. Vähän oli hermo pinnassa kun tuota edellistä viestiä värkkäilin. :)
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi elokuu 2017
  ArtsiR kirjoitti:

  Onkohan jossain listaa mistä näkisi että mitä laitteita on hubin kanssa testattu toimivaksi ja sitten jos jotain on testattu mutta todettu toimimattomiksi hubin kanssa?

  https://tuki.cozify.fi/support/solutions/articles/8000033969-tuetut-laitteet-ja-radiot#supportedDevices
  Tuon lisäksi saattaa olla laitteita, jotka toimivat, vaikkei niitä ole listattukaan. Niistä on hajanaisia mainintoja palstalla.
  ArtsiR kirjoitti:

  Itsellä on tässä myös yksi nexan pistorasia joka kyllä näkyy hubilla mutta käskyjä se ei huoli. Tosin en ole sen kanssa jaksanut käydä taistelemaan sen enempää.

  Onhan pistorasia kantaman sisällä? Tai välissä ei ole betonia/vast reilusti?
  Post edited by Pudeman on
 • Pasi StåhlPasi Ståhl Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
  ArtsiR kirjoitti:

  Itsellä on tässä myös yksi nexan pistorasia joka kyllä näkyy hubilla mutta käskyjä se ei huoli. Tosin en ole sen kanssa jaksanut käydä taistelemaan sen enempää.

  Nuo Nexat (ja Proovet/Telldus) eivät varsinaisesti näy hubille, koska niissä on yksisuuntainen radioliikenne. Ne vain kuuntelevat, jos tulee niitä koskevia komentoja.
  Nyt, jos sen pistorasian hubiin liittämisen hetkellä se ei olekkaan siinä oppimistilassa, jää hubin lähettämä signaali oppimatta. Pistorasia "näkyy" hubin laitelistassa, mutta käskyt eivät mene perille.
  Itse olen vastaavat tilanteet korjannut niin, että olen laittanut ongelma pistorasian oppimis tilaan ja sitten ohjannut sen hubista päälle. Tällöin rasia oppii halutun koodin.
  Vastaavasti pari kertaa on pistorasia oppinut väärän koodin. (Liiketunnistimella liikettä opetustilanteessa.) Tämän voi poistaa kaukosäätimellä, jolla rasian saa unohtamaan kaikki opetetut koodit.
  Tai sitten pistorasia oppimistilaan ja hubilta off komento, jolloin kyseinen koodi poistuu pistorasian muistista.
  Juuri näiden käyttöönoton ja muutoksien ongelmien takia olen yrittänyt hiljalleen päästä eroon noista 433Mhz laitteista.
  Lämpömittarit ja seinäkatkaisijat ovat nyt toimineet hyvin, joten ne varmaankin saavat jäädä.
  Anteeksi, jos on asia- tai kirjoitusvirheitä. En ole parhaimmillani näin aamuyöstä.
 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Oon vähä kans huomioinut tuota "hiipumista" ja lukenut muilta foorumeilta että väki on kyllä vähä skeptinenkin ollu tuotetta kohtaa, mutta kyllä uskon silti että Cosifyllä olis tulevaisuutta. Mutta olis kivaa toki saada varmuutta, just näihin askarruttaviin kysymyksiin... Termostaatit,Z-wave,lukot,lämpötila loggaamiset... mitä näitä nytte on tullut esille.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  editoi elokuu 2017
  Pudeman kirjoitti:

  Onkohan jossain listaa mistä näkisi että mitä laitteita on hubin kanssa testattu toimivaksi ja sitten jos jotain on testattu mutta todettu toimimattomiksi hubin kanssa?

  Itse kaipailen kanssa vastaavanlaista listaa. Laitteita, mitä ei ole virallisesti tuettu mutta joku kokeillut itse. Kenties tätä voisi itsekin ylläpitää, mutta siihen tieto saataisiin vain sen keskustelulangan kautta eli ei ole ihan viimeisintä huutoa.

  Paljon tekisi mieli kokeilla kaikenlaista ja saada ihmisiltä tietoa, mitä on kokeiltu ja lyhyet kommentit onnistuiko vai ei.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Oho, näyttää tuo keskustelufoorumin alusta tehneen temput. Tuo "Onkohan jossain listaa" -kysymys oli ArtsiR kirjaus, jonka vain lainasin. Siinä viestissäni oli Cozifyn ylläpitämä listaus heidän kotisivuilleen.

  @cozify Tämä alustan lainaus -toiminto toimii erilailla, riippuen miten sen tekee. Tuossa yläpuolella oleva lainaus-kuvake lisää kyllä blockquote -merkit, muttei korosta lainausta mitenkään. Tekstin alapuolta valittava lainaus taas puolestaan korostuu.

 • jounimjounim Member Viestejä: 137
  Tuollainen "epävirallinen" lista ois kyllä jees, Onko esim kiinalaisen halppis Xiaomin Zigbee palikoita kukaan testannu? Ja onko Zigbeessa jotain erityistä vrt 433-radiolla olevat kytkimet yms että miksi eivät toimisi Cosifyn kanssa. Joku protokolla/tajuus ero standardissa tms?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Hyvällä tuurilla palikat toimii, mutta noita Xiaomeita ei voi tuoda maahan kun ei ole CE merkittyjä ja hyväksyttyjä. Tilasin koe-erän erilaisia sensoreita, eikä ne heittämällä toimineet. Jahka Xiaomi saa CE sertifioinnin, niin tukea voisi harkita. Heiman sensorit sen sijaa toimii heittämällä. Virallinen tuki tulee ensin palovaroittimelle. Heimanin liikesensori, ovisensori ja kosteusanturi toimivat heittämällä. Joskin kosteusanturi oli melko hidas eikä raportoinut lämpötilaa kuten piti. Mutta nuokin saadaan varmaan tue piiriin pian. ZigBeen kohdalla kyse on lähinnä protokollan tulkinnasta, joka ei aina ole standardin mukainen koska valmistajia ja eri laatuisia toteutuksia on paljon.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  editoi syyskuu 2017
  @Pudeman voisitko laittaa foorumin virheellisestä toiminnasta kuvauksen [email protected] osoitteeseen niin katsomme asiaa tarkemmin?
  Post edited by samppa on
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi elokuu 2017
  Ja laitettu viestiä tukeen kuvakaappauksineen

 • ackelstroemackelstroem Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Oliko tuon dimmer switchin kanssa valmiiksi paritetun lampun saaminen suoraan cozifyyn onnistunut jollain? Teenköhän jotain väärin kun en saa sitä liitettyä seuraavilla ohjeilla.
  - Cozify laitehaku varuiksi päälle jo nyt
  - Dimmer switch parituksen purku tässä ketjussa näkyvän videon mukaan -> lamppu sammuu
  - Odoteltu että se ilmestyisi cozify laitehaulla, useampi minuutti (kokeiltu myös ilman tätä välisteppiä)
  - Valosta virta pois ja takaisin -> lamppu palaa
  - Odoteltu että se ilmestyisi cozify laitehaulla, useampi minuutti

  Pitäisikö tämä lamppu olla ihan kiinni cozify boksissa, kun dimmer switch uudelleenparitus ainakin tuntuu onnistuvan läheisyyteen perustuen? Muut philips lamput ja nauhat tuntuvat löytyvän ongelmitta, mutta nämä ei olleetkaan dimmeriin paritettuja etukäteen. Itse dimmeri löytyy kyllä helposti, kunhan käyttää dimmerin reset nappulaa.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @ackelstroem Voit kokeilla aloittaa Cozifyn laitehaun vasta sen jälkeen kun lamppu on resetoitu. Joskus se auttaa. Eli poistua laitteiden lisäys-sivuta ja tulla takaisin plus napilla.

  Hue Dimmer Switchin resetointi-signaali on tarkoituksella heikko, ettei se resetoi vahingossa kämpän kaikkia ZigBee laitteita.
  t. Samppa \ Cozify
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Tuo lamppujen resetoiminen Philips Hue Dimmer Switchillä tapahtuu edellä mainitusta videosta poiketen molempia nappeja ON ja OFF (1 ja 0) painamalla yhtäaikaa ja samalla kun pitää sitä lampussa miltei kiinni. Tällä tavalla voi myös resetoida Ikean Trådfri lamppuja, jos päälle-pois räpsyttely 6 kertaa ei onnistu.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • ackelstroemackelstroem Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  @samppa Kiitos, tämä toimi. Ja sai näköjään dimmer switch olla linkitettynä jo cozifyhin. Ilmeisesti tämä resetointifunktio on kokonaan erillinen funktio switchillä, johon linkitykset ei näytä vaikuttavan.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  @ackelstroem Jep, se resetointiviestin lähetys on vain näppärä lisäominaisuus

  t.Samppa / Cozfiy
  t. Samppa \ Cozify
 • jtyrvainjtyrvain Member Viestejä: 35 ✭✭
  Vaatiikos nuo pattereilla toimivat kytkimetkin CE-merkinnän? Tuo Xiomin WXKG02LM seinäkytkin olisi niin laadukkaan oloinen ja halpa, että niitä voisi viljellä ympäri kämppää :) Ainakin korvaamaan nuo paskat Nexan 433 kytkimet.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Tietääkseni vaatii, ja olen kysellyt Xiaomilta CE sertifieoinnin perään, mutta heillä ei sitä vielä ole.
  Näin ollen emme voi vielä tuoda niitä maahan.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • jtyrvainjtyrvain Member Viestejä: 35 ✭✭
  Onnistuukos Cozifyyn tuki, jos tilaa itse Kiinasta?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Kokeilin ja Xiaomi/Aqra kytkimet eivät toimineet heittämällä. Tuki voidaan jossain vaiheessa toteuttaa, mutta tärkeämpiäkin laitteitta on jonossa ennen sitä. Seuraavaksi esim. tulee PIN koodinäppäimistö murtovahtiin. Ja sitten _ehkä_ veden pääsulkuventiilin kahvan kääntölaite tai jotain muuta..

  Toki tilanne muuttuu jos CE merkintä tulee.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • jtyrvainjtyrvain Member Viestejä: 35 ✭✭
  Tuo pin-koodi näppäimistökin kiinnostaa. Mille mallille olette tukea rakentamassa?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Centralitellä on ZigBeellä toimiva koodinäppäisimistö, joten tuomme varmaan sen kauppaamme.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • samuosamuo Member Viestejä: 7
  Hei, onko näille näppäimistöille / numpadeille tulossa tukea ja myyntiin kauppaanne?
 • minissinminissin Member Viestejä: 30
  samppa kirjoitti:

  Centralitellä on ZigBeellä toimiva koodinäppäisimistö, joten tuomme varmaan sen kauppaamme.

  t. Samppa / Cozify

  Tuleeko "pin-hallinta" cozify:n ohjelmistoon?
  Onko tuossa tukea "tageille"?

  Harkinnassa suositella tätä erään yrityksen käyttöön joka haluaisi hyvän ja joustavan järjestelmän toimitilan hälytin/kulunvalvontaan toimistoaikojen ulkopuolella, yrityksessä useita kymmeniä työntekiöitä.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Tällä hetkellä keskitymme sähkönkulutuksen mittaukseen, joten to PIN koodinäppäimistö joutuu vielä odottamaan.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • HoboHobo Member Viestejä: 22
  Kerrotko lisää sähkökulutuksesta? Xiamin rompetta alkaa olla tyrkyllä netissä ja tuki olisi mahtava saada myös cozifyyn.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Aluksi nyt Tammikuussa 2019 sähkönkulutuksen mittaus tulee pistorasiaohjaimiin, eli lähinnä tähän Develco malliin. Ja Heimanin WS2SK-EU Ember pistorasiaohjaimeen.
  Tukea muihin erilaisiin ZigBee mittalaitteisiin ja sääntöjä ohjausta varten tulee myöhemmin lisää.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Xiaomin CE merkillä varustettuihin malleihin on nyt Cozify tuki.
  Kiinasta tilatessa ottaa riskin, että tulee väärä malli joka ei toimikkaan.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.