Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Toivotut (ja luvatut) ominaisuudet -lista

2»

Viestejä yhteensä

 • Marko SyväkariMarko Syväkari Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 6
  HomeKit olisi super kova juttu.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 346 ✭✭
  Mahdollisuus saada ilmoitus/hälytys, kun tietty laite on ollut tavoittamattomissa määritetyn ajan.
  Tämä voisi olla määritettynä esim. ko. laitteen perusasetuksissa.

  Itselleni kriittisiä ovat mm. liiketunnistin (sis. lämpötilatiedon), lämpö/kosteusmittari ja vuototunnistin.
 • PudemanPudeman Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 763 ✭✭✭
  Ajastusten ristiin menon korostaminen.

  Pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, osa luomista säännöistä menee ristiin. Esimerkiksi valo syttyy klo 6:30 ja sammuu tunti auringon nousun jälkeen. Nyt kun auringon nousu aikaistuu, siirtyy tuo sammutus aikaisemmaksi kuin käynnistys ajankohta. Käytännössähän valo syttyy ajallaan, mutta sammuu vasta n vuorokauden kuluttua.

  Tuosta kun saisi jonkun huomautuksen käyttöliittymältä, että sammutus on ennen käynnistystä.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 161 ✭✭
  Ajastuksien ristiin menossa vielä parempi olisi, jos valo ei edes syttyisi, jos sääntöön liittyvä sammutus on siirtynyt sytyttämistä varhaisempaan aikaan. Verisure on omassa auringon nousuun sidotussa ajastuslogiikassaan onnistunut ottamaan tämän huomioon.
 • TomTom Member Viestejä: 37
  editoi maaliskuu 2017
  * Sääntö jossa laite käynnistyy Spot-sähköhinnan perusteella
  - Näin voisi ohjelmoida laitteita käynnistymään kun sähkö on halpaa
  - Spot-sähköhinta on saatavissa Fingridiltä sekä verkkosivulta että avoimesta datasta

  * Lampun oletusvärin asettaminen
  - Monet valot ovat myös perinteisen sähkökytkimen perässä. Olisi hyvä jos hubi voisi automaattisesti asettaa teeman mukaisen värin ja kirkkauden kun kadoksissa oleva lamppu ilmestyy "kuulolle".
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  editoi huhtikuu 2017
  Minä myös liputan mahdollisuudesta sammuttaa/käynnistää teema/teemoja toisen teeman käynnistyessä. Näin voisi keskittää toiminnallisuudet yhteen teemaan, jolloin esim. "hälytykset"-teema käynnistyisi "poissa"-teeman käynnistyessä. Muulloin hälytykset teema olisi päällä "yö"-teeman kanssa.

  Teeman sammutus tietyn ajan kuluttua ja teeman käynnistys viive olisi hyvä lisä. Lisäksi olisi hyvä jos ajastimia voisi käyttää myös niin että teeman tai laitteen voisi sammuttaa/käynnistää tietyn ajan kuluttua toisen laitteen tai teeman käynnistymisestä.

  Auton lämmitykseen toivoisin toiminnallisuutta, jossa lämmitysaikoja (kestoja) olisi kaksi. Toinen lohkolämmittimelle ja toinen sisätilanlämmittimelle. Näin ollen pitäisi pystyä valitsemaan myös kaksi eri laitetta käyttöön. Ja koska sisätilanlämppäri saa virtansa toisen laitteen kautta, tulisi tässä olla tietysti pieni viive vaikka lämmitysaika olisi sama, jotta sekin käynnistyisi varmasti. Oma sisätilanlämmittimeni on sen verran tehokas, että turha pitää koko lohkolämmittimen lämmitysaikaa päällä.

  Appseja saisi olla ainakin lämpötila-antureille ja laitteen käynnistämiseksi/sammuttamiseksi. Lisäksi tuo autolämppärin lähtökellonaika olisi kiva säätää nopeasti appsista, kun lähtöajat saattavat vaihdella päivittäin.

  Telldussia testanneena siinä oli toiminto, jolla pystyi esim. seinäpainikkeen off/on painikkeille lisätä toiminnon vaikka kellonaikojen mukaan. Itselläni toiminto oli käytössä yöpöydän lampun painikkeessa, jolla pystyin sammuttamaan kaikki talon lamput klo. 22 jälkeen. Muulloin painike toimi ainoastaan yöpöydän lampulle. Tätä toivoisin myös Cozifyn listalle tulevaisuuudessa.

  Ja kuten Tom tuossa mainitsi, tuon teeman mukaisen värin ja kirkkauden asetus kun lamppu tulee taas linjoille.
  Post edited by Artsipurtsi on
 • BelgzBelgz Member Viestejä: 3
  Hei @AnttiVihavainen ,

  onko mahdollista saada vastaus @MAS :n esittämään kysymykseen?
 • IiroSIiroS Member Viestejä: 73
  Muutama toive olisi:
  1) Käyttöliittymä kuntoon, niin ettei HUB-yhteys pätki koko ajan ja niin että scrollaus onnistuu ilman että sytyttelee lamppuja vahingossa.
  2) Jonkinlainen widget puhelimelle ja ohjaussovellus tietokoneelle olisi myös nykyaikaa. Ja koska tuntuu että toivottujen sääntöominaisuuksien lisäämisessä kestää, näkisin että
  3) IFTTT -tuki saattaisi auttaa kovastikin siinä, että käyttäjät pääsisi itse toivottuja sääntöjä rakentelemaan.
  4) HomeKit yhteensopivuus saattaisi ratkaisista itse asiassa näistä sekä iOS widgetin ja IFTTT-tuenkin?
  5) Sääntömoottoriin joustavuutta, joka mahdollistaisi luovemman Cozifyn käytön. Mielummin liikaa "turhilta" vaikuttavia sääntöjä, kuin liian vähän. Tällä hetkelläkin keskustelufoorumi on täynnä ideoita, mutta niiden toteutus ei onnistu koska sääntömoottori on liian jähmeä tähän. Ja esim. teemojen sammutusta on toivottu jo pian parin vuoden ajan. Tilanne on verrattavissa karkeasti siihen, että Cozify osaisi sytyttää lamput, mutta ei sammuttaa niitä... Perusperiaatteena sääntöihin pitäisi olla että jokaiselle säännölle pitäisi löytyä "peilikuva". Vaikkapa että jos huoneessa ei havaita liikettä niin -> x, sammuta lämpötilan mukaan jne.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.