Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Kotona/Poissa seinäkytkimellä

masiaromasiaro Member Viestejä: 54
Moi,

Onko kenellään ideoita saako kotona/poissa teema vaihdettua vaikkapa Nexan seinäkytkimellä? Jos ei viitsi kosketa puhelinta, niin olisi kätevä kytkeä oven vieressä Kotona-teema päälle, jolloin sähkölaitteetkin kytkeytyvät päälle.

Viestejä yhteensä

 • PetriJAPetriJA Member Viestejä: 9
  Itselläni on tuulikaapissa Nexan 2-kanavainen kytkin LWST-605 vaihtamassa teemaa kotona/poissa ja hyvin toimii.
 • masiaromasiaro Member Viestejä: 54
  PetriJA kirjoitti:

  Itselläni on tuulikaapissa Nexan 2-kanavainen kytkin LWST-605 vaihtamassa teemaa kotona/poissa ja hyvin toimii.

  Miten se onnistui? Muilla ollut puhetta, että jos vaikka laittaisi kotona teema pois, se ei vaihdu automaattisesti poissa-teemaksi?

  En vielä ostanut Nexan seinäkytkintä jos sillä ei tee mitään.
 • PetriJAPetriJA Member Viestejä: 9
  Minulla seinäkytkimen toinen nappi kytkee päälle poissa teeman ja toinen kytkee päälle kotona teeman. Kun poissa teeman kytkee päälle, kytkeytyy kotona teema automaattisesti pois päältä ja vice versa. Ymmärtääkseni nuo teemat vuorottelevat automaattisesti kun jompi kumpi teema kytketään päälle.

  Jos kuitenkin kotona teema vain kytketään pois kuten tuossa yllä kirjoitit tullaan tilanteeseen jossa kumpikaan teema ei ole aktiivinen. Tuon kotona/poissa teemojen toimintalogiikan voi kokeilla helposti Cozify appin avulla.
 • masiaromasiaro Member Viestejä: 54
  Kiitoksia neuvoista PetriJa!

  Eli tässä tapauksessa joudutaan käyttämään erilliset kytkimet Kotona/Poissa. Ideani on ollut yksi kytkin, johon printtaan tarrat ylemmäksi Kotona ja alemmaksi Poissa. Tämä ei viissiin onnistu kun Cozify ei osaa laittaa Poissa teema päälle heti kun Kotona teema on pois päältä.

  Toivottavasti Cozifyn kehittäjät keksivät ratkaisu tähän, vaikkapa sääntönä "kun Kotona-teema on pois päältä, kytketään Poissa-teema päälle". Tää ei pitäisi olla haastava?

  BTW Huomasin kans, että Appsista puuttuu "sammuta teema", se olisi tarpeen.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi syyskuu 2016
  Huvittavaa lukea edelleen kommentteja samoista jutuista, joihin olen mm. itse ehdottanut korjausta/lisäystä jo kuukausia sitten.

  @cozify Olisiko aiheellista tehdä jonkinlainen kooste jo pyydetyistä, mutta vielä toteutumattomista ominaisuuksista, niin ne pysyisivät teilläkin muistissa, eikä niitä jokaisen tarvitsisi erikseen kysyä.

  Joku muistaakseni taisikin jotain projektihallintatyökalua ehdottaa, jossa ko. toiminnallisuus olisi mahdollista toteuttaa.
 • PuuhöyläPuuhöylä Member Viestejä: 2
  Löytysikös mistään tuollaista Philipsin Hue (Dimmer switch) mallista katkaisijaa millä voisi tuon kotona poissa kytkennän suoritttaa eli riittäisi kun olisi "panelissa" vaan nuo I & 0 kytkimet.
  Tuo olisi ulko-oven pieleen tyyliltään ja käytettävyydeltään omaan käyttöön just sopiva.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.