Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Hypoteettinen Cozify Hub v 2

Erkka PeitsoErkka Peitso Member Viestejä: 30
Cozifyta enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti käyttäneenä olen useaan otteeseen päätynyt miettimään, että voisiko Hubissa fyysisenä laitteena voisi olla jotain toimintoja?

Sinällään nykyinen malli on jees, koska monet varmaan piilottavat boksin, mutta entä jos siinä olisi aivan simppeli käyttöliittymä, jolla pääsisi tekemään jotain ilman jatkuvaa älypuhelimen hamuilua.

Esim. jos Hub sijoitetaan kätevästi saataville ja siinä olisi sanotaan 1-3 tai jopa 5 painiketta, joiden toiminnallisuuden käyttäjä voisi itse päättää, niin kuinka paljon relevantimmalta itse laite tuntuisi ja kuinka paljon lentävämmän lähdön Hubin ympärille rakentuva lisälaiteverkosto saisi?

Esimerkkinä "kotona/poissa"-moodin kytkentä olisi aika ilmeinen. Tai valojen ja pistorasioiden käyttö.

Fyysisten katkaisijoiden lisääminen laiteketjuun muuttaa Cozify-kokemusta olennaisesti parempaan. Jos sen makuun pääsisi jo boksista käsin, niin alun käyttökokemus voisi olla parempi vaikka lisälaitteita ei olisi montaa.

Tai painikkeet voisivat tuoda toiminnallisuutta jopa tilanteeseen, jossa ei ole ensimmäistäkään lisälaitetta:

Esim. nappia painamalla voisi laittaa kodin kaaokseen kadonneen puhelimen piippaamaan.

Tai sitten nappia painamalla voisi lähettää muuten vain esivalitun viestin toisen puhelimeen: Tyyliin lapsi voisi kuitata kotiinpaluun ilman omassa luurissaan olevaa softaan.

Tai painikkeista voisi kellokorittaa logiin jotain (sellaista ei vielä ole, mutta taulukkoon tapahtumia kirjaavat napit tekisivät Hubista itsessäänn ostamisen arvoisen moniin käyttöympäristöihin).

Sitten jos boksissa olisi vielä simppeli säädettävä summeri, niin pelkkä Hub + läjä liikesensoreita, tekisi siitä aika mainion kulun-/lämpötilan-/kosteudenvalvontaboksin moniin tiloihin, joissa puhelimen pingaaminen ei ole käytännöllistä.

Toki kaikki edellämainitut onnistuvat lisäämällä sinällään edullisia laitteita vaikka Nexan valikoimasta, ja toiminnallisuudet muuttaisivat Hubin filosofiaa, mutta jotenkin viehättää se, että Hub itsessään antaisi jo maistiaiset potentiaalista, jota sitten lisähankinnoilla voi tehostaa.

Onko muilla mielipidettä?

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 169 ✭✭
  Ideana kuulostaa kivalta, mutta todellisuudessa pidän nykyisestä mallista (kun vain saisi jonkun dashboard-tyyppisen ohjauksen). Jos hubissa olisi mainitsemasi toiminnot, se olisi huomattavasti nykyistä kalliimpi ja monimutkaisempi. Kertahankintana vielä ok, mutta yhden osan rikkoutuessa, koko melkoisen kallis hubi pitää vaihtaa (aina ne kustannukset jollekin lankeaa, vaikka olisi takuukin). Oletettavasti myös teknologian kehittyminen on niin ripeää, että 1-3 vuoden sisällä tulee hub 2.0. Nykyisen hintaisen hubin olen valmis päivittämään, mutta jos hubi maksaisi yli 500 euroa, päivityksen mielekkyttä pitäisi todella pohtia.
 • 808808 Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 22
  Pelkään että nostaa cozifyn hintaa... Olisko lisälaite vaikka parempi... Esim padi tyyppinen laite jonka voi nostaa seinälle, jossa klampinkin mainitsema muokattava Dashboard.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Perus Android tabletit ei enää paljoa maksa ja paljon joustavampi ja monikäyttöisempi vaihtoehto kuin nuo napit hubin päällä.

  Itseasiassa siinä vaiheessa kun/jos Cozify vastaa myös asunnon turvallisuudesta murtohälytyksien suhteen, niin hubi tulisi piilottaa mahdollisimman hyvin, jotta sitä ei ulkopuoliset pääse sabotoimaan.

  Myös hubin kahdennus on jo käynyt mielessä, kun asunnon kaikki valaisimet toimii hubin kautta, monen muun asian lisäksi. Alkaa tuntumaan haavoittuvaiselta järjestelmältä ilman kahdennusta.

  Asia olisi eri jos hubi olisi vain ns. viihde käytössä, mutta kun se kohta ohjaa koko asuntoa, niin toimintavarmuus tulisi maksimoida.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.