Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Miten yhdistän Hue Bridgen Cozify’hin valoineen?

Täällä on paljon keskustelua ”liittyen: yhdistä hue silta cozify’hin”, mutta mitään suoranaista ohjetta asiaan en löydä?

Kyseessä tilanne että osa valoista Cozifyssa ja osa hue sillassa, mutta kaikki hue sillan valot ei näy cozifyssa. Voinko ”buutata” yhteyden sillan ja cozifyn välillä hävittämättä sillan yhteyksiä valoihin ja laitteisiin?

Meillä on lisäksi 4-kanavainen SR-ZG9001K8-DIM seinäkytkin, joka yhdistetty hue bridgeen, ja sitten valoihin koska Cozify ei kyseistä kytkintä tunnista.

Siksi haluaisin säilyttää kaikki valot hue sillassa (ne joiden tarvitsee liittyä kytkimeen), mutta kaikkien älylaitteiden toivoisin olevan myös Cozifyssa. Nöyrin kiitos jos joku osaa antaa ohjeet miten ja missä järjestyksessä nää on yhdisteltävä että kaikki toimii saumattomasti!?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin

  Ai hitto, kun en enää tarkasti muista miten tuo meni. Automaagisestihan HUE ilmestyi HUBin käyttöliittymään.

  Mitä nuo mainitsemasi valot ovat, jotka näkyvät HUEn kautta, muttei HUBissa? Liiketunnistimien tiedän noin olevan, mutta valojen osalta kuulen tuosta ensi kertaa.

 • JereJere Member, Administrator, Cozify Viestejä: 58 admin

  Hei,

  Jos sinulla jo on Philips Hue valoja ja lamppuja jotka ovat kiinni Philips Hue bridgessä, on Cozify HUBille annettava oikeudet hallita Brigdeä. Salli hallinta seuraamalla ohjeita:

  1. Avaa Cozify applikaatiosta Laitteet-sivu
  2. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa (+) ikonia
  3. Paina Philips Hue bridgen päällä olevaa painiketta
  4. Hue bridgen painikkeen painamisen jälkeen, paina Cozify appilikaation sivulla näkyvää "Lisää nyt"-painiketta
  5. Cozify applikaatio antaa ilmoituksen, kun yhteys on muodostettu
  6. Onnistuneen yhteydenmuodostamisen jälkeen suorita uusien laitteiden haku vielä kertaalleen. Philips Hue-lamput ilmestyvät näin uusien laitteiden listalle.

  Jos kaikki lamput eivät näy Cozifyssa edes laitteiden haun jälkeen (kohta 6), ilmoitattehan meille lamppujen mallit niin tutkimme ongelmaa tarkemmin.


  Ystävällisin terveisin, Jere / Cozify

 • Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 12

  Moro,

  Nostelisin vielä tätä topiccia siltä osin, että miten useampi Hue Bridge liitetään Cozifyihin ja miten hommat tuolloin pelittää?

  Omassa Cozifyissä nyt kiinni yksi Bridge ja n-määrä sääntöjä ja tunauksia, joten haluaisin varmistella homman toimivuutta toisen Bridgen lisäyksen suhteen, jotta koko tsydeemi ei sekoa... Toinen Bridge tulisi ulkovalojen ajasteluun yms, sillä sisävalojen ohjailuun käytettävän Bridgen valomäärä tuli tappiinsa.

  Kellään kokemuksia tai ohjeistusta tämän suhteen?

  Kiitokset!

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin

  Eikö se onnistu ihan suoraan, kuten Jere tuossa edellä mainitsee? En ainakaan ole kuullut vuosien varrella, että siinä olisi jokin rajoitus, kuinka monta siltaa voidaan liittää.

 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 54
  editoi elokuu 2021

  Useamman bridgen lisääminen Cozifyyn onnistuu tosiaan samalla tavalla kuin sen ensimmäisenkin. Itselläni on kolme Hue-bridgeä yhdistettynä hubiin.

  Yksi ohjaa kahden asuinkerroksen valoja, toinen kellarikerroksen valoja ja kolmas ulkovalaistusta. Laitemäärärajoitusten kiertämisen lisäksi useamman bridgen käyttämisestä on se etu, että yhden hajotessa ei koko talon valaistus lakkaa toimimasta ja bridget voidaan myös sijoittaa lähemmäs niihin liitettyjä laitteita, jos verkon alue on laaja. Esim. ulkovalaistusta ohjaava bridge voidaan asentaa lähelle ulkoseinää, piharakennukseen tai vaikka ulos vesitiiviiseen laitekaappiin.

 • Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 12

  Kiitokset vastauksista! Halusin tosiaan etukäteen varmistua, miten homma menee, kun en suoraa vastausta mistään löytänyt useamman sillan liittämisestä.

 • VillemVillem Member Viestejä: 28

  Tässäkin yksi asia mikä cozifyssä ärsyttää. Selviä asioita (vanhoja) joista voisi laatia esim Wikin moottorin päälle online-ohjeet. Lisäksi tämän Forumin toteutus ei tue, tai ei edes yritetty että tukisi tällaista toimintaa että käyttäjät voisi koostaa ohjeistusta (kun ei Cozify pysty/ehdi/halua tehdä sitä). Totuudenhan saa aina sanoa. Jokaisella olkoon oikeus mielipiteeseensä.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin

  Tämä alusta on kyllä aika kankea, esim. viestin siirto toiseen ketjuun ei onnistu. Periaatteessa alusta tarjoaisi kyllä mahdollisuuden jonkun sortin ohjealueeseen eli kullekin ohjeella tulisi tehdä oma ketju. Samoin noiden ohjeiden tulisi olla aika yleisluonteisia, jotta ne auttaisivat käyttäjiä.

  Oliko sulla jo joitain ideoita valmiina, mistä lähteä liikkeelle?

 • VillemVillem Member Viestejä: 28

  MediaWiki vois olla hyvä alku vaikkapa...

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.