Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Kameratallenteet, kun HUB offline

LariLari Member Viestejä: 22

Tulipa mieleen asia, johon en etsimällä foorumilta tai tukisivulta löytänyt vastausta: onko pilivipalvelussa olevat tallenteet käytettävissä ja miten, jos hub on offline?

Mökin valvonnassa olisi mielekästä, jos tallenteisiin pääsisi käsiksi, vaikka mökillä netti ei pelittäisikään tai sähköt olisivat poikki. Tämä siitä syystä, että ulkokamera tallentaa liikkeestä: jos pihaan olisi tullut auto ennen katkosta tietäisi, että on syytä huolestua.

Testaamalla en saanut toimimaan, eli applikaatiosta en päässyt enää alkua pidemmälle, kun hubista oli virta pois.

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Juu, ei niitä itse saa ulos pilvestä. Tuossa vaiheessa, jos varas olisi vienyt/tuhonnut HUBin, niin eiköhän palveluntuottaja saa ne kaivettua esiin. Sähkökatkon jälkeen ne saat itsekin, mikäli tallenteita on ennen katkoa.

  Palstalla on muutamia keskusteluita, joissa tuosta UPS sähkövarmistuksesta on puhetta.
 • LariLari Member Viestejä: 22
  Kiitos avustasi, näin arvelinkin olevan. Ja joo, UPS-asiat on tiedossa. Se ei täysin ratkaise tätä. Harkinnassa on vaihto toiseen systeemiin, jotta tallenteisiin pääsee tarvittaessa käsiksi itse. Tämä onnistui aiemmalla "omalla viritykselläkin", joka siis oli tehty ONVIF-kameroilla ja PC:llä. Pihalla pomppivat peurat ja jänikset, joten lähinnä pohdinnassa on, ettei tule tehtyä turhia reissua mökille. Onneksi sähkökaapelit alkaa olla pitkälti maan alla ja katkokset on vähentyneet radikaalisti ja mobiili-nettikin kohtuullisen luotettava, mutta langattoman yhteyden varassa ollaan. Se täytyy sanoa, että Cozify palautuu kyllä aina sähkökatkojen jälkeen ja nopeasti - nyt alkuvuodesta on tehty lähistöllä verkkoyhtiön asennuksia ja tästä syystä alkuvuodesta on ollut useampi etukäteen tiedossa ollut katkos.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 73 admin
  Moi Lari,

  On totta, että tallenteiden katseleminen vaatii tällä hetkellä hubin hereillä olon. Tämä johtuu käytööliittymän toteutuslogiikasta logiikasta, mutta teknisesti ei olisi tietenkään mahdotonta toteuttaa ilman kyseistä rajoitusta. Pointtisi on ihan validi, vaikka se ei ole ennen tullut vastaan. Kysynpä "samaan syssyyn" seuraavan: Näettekö, että hubin mittaustieto ja viimeisimmät laitteiden asetukset olisi hyvä saada myös, ilman että hubi on sillä hetekllä pystyssä?

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • LariLari Member Viestejä: 22
  Kiitos Kimmo vastauksesta! Rosvojen osalta ”huolta” aiheuttaa lähinnä paikkojen rikkominen ja talvella tietysti lämpöjen pysyminen. Eli myös viimeisin lämpötila olisi kiinnostava tieto ja miksei siis samalla vaivalla muukin data. Jos sattuisi niin ikävästi, että joku asiaton sisälle menisi ja hubin nyppää irti, niin tämän näkisi tallenteista + liiketunnistimien datasta. Langattomat kamerat kun välillä tallentavat hieman viiveellä.

  Sisällä liiketunnistimet toimii tosi luotettavasti eikä vikahälytyksiä ole tullut kertaakaan, vaikka 433-antureita. Ulkona reagoi peuroihin aina silloin tällöin. Muutaman kerran on sattunut niin, että ulkohälytyksen jälkeen nettiyhteys on mennyt poikki, eikä tilannetta ole voinut tarkistaa. Yhteys on kuitenkin aina palautunut jonkin ajan kuluttu, mutta tästä on tullut mieleen, että entä jos ei olisikaan.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.