Hei vieras, tervetuloa!

Ole hyvä ja kirjaudu sisään! Jos et ole vielä rekisteröitynyt, sekin onnistuu ohessa.

IiroS

Jäsentiedot

Tunnus
IiroS
Liittynyt
Käyntejä
1,168
Viimeksi
Roolit
Member
Pisteet
10
Viestejä
63
 • Liittyen: Toivotut (ja luvatut) ominaisuudet -lista

  Muutama toive olisi:
  1) Käyttöliittymä kuntoon, niin ettei HUB-yhteys pätki koko ajan ja niin että scrollaus onnistuu ilman että sytyttelee lamppuja vahingossa.
  2) Jonkinlainen widget puhelimelle ja ohjaussovellus tietokoneelle olisi myös nykyaikaa. Ja koska tuntuu että toivottujen sääntöominaisuuksien lisäämisessä kestää, näkisin että
  3) IFTTT -tuki saattaisi auttaa kovastikin siinä, että käyttäjät pääsisi itse toivottuja sääntöjä rakentelemaan.
  4) HomeKit yhteensopivuus saattaisi ratkaisista itse asiassa näistä sekä iOS widgetin ja IFTTT-tuenkin?
  5) Sääntömoottoriin joustavuutta, joka mahdollistaisi luovemman Cozifyn käytön. Mielummin liikaa "turhilta" vaikuttavia sääntöjä, kuin liian vähän. Tällä hetkelläkin keskustelufoorumi on täynnä ideoita, mutta niiden toteutus ei onnistu koska sääntömoottori on liian jähmeä tähän. Ja esim. teemojen sammutusta on toivottu jo pian parin vuoden ajan. Tilanne on verrattavissa karkeasti siihen, että Cozify osaisi sytyttää lamput, mutta ei sammuttaa niitä... Perusperiaatteena sääntöihin pitäisi olla että jokaiselle säännölle pitäisi löytyä "peilikuva". Vaikkapa että jos huoneessa ei havaita liikettä niin -> x, sammuta lämpötilan mukaan jne.
 • Liittyen: käyttöliittymän ominaisuudet

  Käyttöliittymästä ajattelin avata sanaisen arkkuni nyt kun se kyselykin tuossa tuli sähköpostiin. 1,5 vuotta Cozifyn omistaneena tuntuu, että edelleen vaivaa samat ongelmat käyttöliittymässä kuin mitä 1,5 vuotta sitten. Testimielessä näin työpaikalla avasin Cozifyn sovelluksen kännykästä (iPhone). Tässä kohtaa sovellus avaa ikkunan "teemat" joka siis on viimeksi ollut käytössä. Mutta mitään ei tapahdu, ei tule teemoja näkyviin vaikka odottaisi minuutin pari. Vasta kun skrollaat oikealle laitevalikkoon, alkaa se vasta "lataamaan" laitteita ja ikään kuin "yhdistää", yleensä n. 5-10 sekunnin viiveellä, ja laitteet tulee näkyviin.

  Laitevalikkoon kun pääsee ja alkaa skrollailemaan alaspäin, syttyy samalla asunnossa 3 erillistä lamppua matkalla alas, siis pelkän laitenäkymän skrollailun tuloksena. Ja kun niitä alkaa sammuttamaan, tulee se perinteinen viesti "hub-yhteydessä ongelmia", ja pitää aloittaa sama kuvio alusta. Perinteisesti hub-yhteys säilyy sen max. 30 sekuntia, käytti puhelinta sitten kotona wifin kautta tai pilven kautta muualla. Se tekee sääntöjen rukkaamisesta aika hankalaa ja applikaation käytöstä aika tuskaisaa.

  Veikkaanpa etten ole ainut jolle käyttöliittymän käyttö on tätä 90 % ajasta. Tämä on ollut ongelmana nyt 1,5 vuotta, joten soisi sen tulevan kuntoon jossain vaiheessa...