Hei vieras, tervetuloa!

Ole hyvä ja kirjaudu sisään! Jos et ole vielä rekisteröitynyt, sekin onnistuu ohessa.

IiroS

Jäsentiedot

Tunnus
IiroS
Liittynyt
Käyntejä
1,168
Viimeksi
Roolit
Member
Pisteet
10
Viestejä
63
 • Liittyen: Virheitä applikaatiossa?

  Jep, tuo "Ongelma Cozifyn yhteydessä" on jossain määrin rasittava bugi. Tekee sääntöjen yms. tekemisestä pahimmillaan aika tuskaa kun 15-20 sekunnin välein joutuu aloittamaan alusta. Sinällään applikaation ei kai tarvitsisi ollakaan koko ajan Cozify-purkkiin yhteydessä muuta kuin laitesivua katsellessa, helpottaisi elämää jos säännöt yms. voisi tehdä "offline-tilassa", ja vasta kun sääntö on valmis, tieto lähetettäisiin Cozify -boksille. Samoin Teema-sivulla riittäisi, että tiedot ladattaisiin, ja vasta kun teeman käynnistää/sammuttaa, päivittyisi lista.
 • Liittyen: Ehdotuksia uusiksi tuetuiksi laitteiksi

  Logitech Harmony Hubin tms. vastaavan kun saisi käyttöön niin voisi ohjata maaviilennyslaitetta, videotykkiä, stereoita yms. Cozifyn kautta. Vielä kun puheohjauksen jotain kautta saisi toimimaan niin ei tarvitsisi koko ajan kännykällä (pätkivää) Cozify -appia räplätä.
 • Liittyen: Langattoman järjestelmän luotettavuus?

  Eipä taida olla muuta konstia toistaiseksi kuin ostaa Lightify-bridge, joka ei onneksi ole pahan kallis, muistaakseni 49 euroa tms. Resetoi Cozifyhin kytketyt lamput (muistaakseni 5 sek päällä, 5 sek pois x5), yhdistää lamput Lightify -bridgeen ja sen kautta päivittää firmwaren. Sen jälkeen poistaa parituksen Lightify-bridgen kanssa, resetoi lamput ja kytkee Cozifyn kanssa. Ainakin tällä keinolla omien lamppujen toiminta on muuttunut hyvinkin luotettavaksi. Kaikkia lamppuja en ole jaksanut kerralla päivittää, yleensä päivitän uudet lamput mitä on tullut ostettua, vanhoista päivittelen sitä mukaa kun niissä esiintyy ongelmia. Vaikuttaa siltä, että jo se, että osa lampuista on päivitetty parantaa muidenkin lamppujen toimintavarmuutta.

  Jossain vaiheessa Cozify-tiimi lupaili että Cozifyhin olisi tulossa mahdollisuus päivittää Osramin lamppujen firmwaret Cozify-hubin kautta. Tämän suhteen on kuitenkin ollut vähän hiljaista viime aikoina. Lamppujen toimintavarmuuden kannalta tämä olisi mielestäni varsin tärkeä toimenpide. Toinen vaihtoehto toki olisi että Cozifyssa olisi samankaltainen tuki Osramin Lightify-bridgelle kuin mitä Philipsin Huen bridgelle jo on.
 • Teeman sammutus

  Cozifyn ohjaamia laitteita alkaa olemaan talo täynnä, nyt olisi jo useampia käyttökohteita, joihin tarvitsisi teeman sammutusmahdollisuutta käskyihin. Esimerkiksi toisen teeman syttyessä olisi näppärää jos olisi mahdollisuus sammuttaa toinen teema. Eli teeman A käynnistyessä teema B sammuisi automaattisesti. Samoin lämpötila-anturiin toivoisi mahdollisuutta sammuttaa teema kun lämpötila X ylittyy tai lämpötila Y alittuu. Liiketunnistimesta olisi myös näppärää jos saisi teeman Z sammumaan. Helpottaisi elämää kovin, eikä sinällään luulisi olevan mahdoton toteuttaa? Samoin esim. pistorasioiden/lamppujen sammutus olisi toivelistalla.
 • Liittyen: Lampun sävyn ohjaus Cozifyllä, päälle/pois perinteisellä kytkimellä

  Taitaa olla sekä Philips Hue että Osram lamppujen ominaisuus tuo, että kun katkaisee niistä virran perinteisestä virtakatkaisimesta niin syttyvät ensin "perusasetuksilla". Jos haluaa ongelmaa kiertää niin pitäisi sammuttaa joko Cozifysta tai sitten jostain erillisestä Cozifyhyn liitetystä valokytkimestä. Koska itse olen sen verran laiska etten jaksanut ainakaan vielä vaihtaa kaikkia asunnon valokatkaisijoita Cozifyhyn liitettyihin langattomiin valokatkaisijoihin niin kiersin ongelman laittamalla huoneisiin liiketunnistimet, jotka sytyttää valot kun huoneeseen astuu ja sammuttaa esim. 5 minuutin viiveellä. Ihan näppärästi toiminut, eikä enää tule paljon katkaisimia käytettyä edes vahingossa.