Kysymyksiä Zigbeen toiminnasta ja kantavuudesta

IiroSIiroS Viestejä: 60Member
Osaisiko joku viisaampi neuvoa ongelman kanssa; tilanne nyt itselläni se että Cozify on keskikerroksessa, Cozifyhin liitetty Philips Hue Bridge on kellarissa. Hue Bridge oli pakko siirtää kellariin, koska Cozifyn kenttä ei sinne yksistään yltänyt ja valot eivät syttyneet.

Alkuun kokeilin liittää kaikki kellarin lamput Hue Bridgeen, jolloin kenttä riitti lampuille erinomaisesti, mutta se aiheutti ongelman, että Cozifyhin liitetyt liiketunnistimet eivät toimineet. Ne kun pitää liittää Cozifyhin, eikä informaatio ilmeisesti kulje Hue Bridgeen liitettyjen lamppujen kautta(?). Koitin vaihtaa Huen Zigbee taajuutta (kanava 25) ja Cozifyn Zigbee -taajuutta (kanava 11), muttei tämä asiaa juuri helpottanut.

Tällä hetkellä kellarin valot on n. 50/50 Hue Bridgen ja Cozifyn välillä, joka johtaa siihen, että Hue Bridgen valot toimii toisinaan ja Cozifyn valot/liiketunnistimet toimii toisinaan. Alakerran rappukäytävässä on kaksi lamppua, joista toinen on kytketty Cozifyhin, toinen Hue Bridgeen. Alakerran pistorasioissa on Osramin pistorasiat lähinnä kenttää tuomassa, muttei nekään tahdo riittää.

Joten: onko mahdollista jotenkin saada Hue Bridge & Cozify toimimaan "yhdessä" eikä toisiaan vastaan? Niin, että kumpainenkin laajentaisi samaista Zigbee -verkkoa? Tai onko jollain faktapohjaista tietoa mitkä laitteet laajentavat Zigbee -verkkoa? Osramin pistorasiat ilmeisesti ainakin. Miten lamput? Jos valokatkaisimessa on virta päällä mutta lamppu itse "pois" laajentaako verkkoa?

Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja jos, miten olette asian ratkaisseet?

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Viestejä: 153Member, Cozify mod
  editoi marraskuu 6
  ZigBee verkon kanavien suunnittelussa kannattaa huomioida WiFin liikenteen kanssa sekoittuminen.
  Eli voit tarkistaa vaikka Androidin WiFi Analyzer appiksella millä kanavilla on WiFi liikennettä ja mahdollisesti siirtää ZigBee toiselle kanavalle Hubin asetuksista. ZigBee ja Wifi kanavanumerot eroavat toisistaan, mutta jakavat samaa taajuusaluetta. Cozify Hub valitsee hiljaisimman ZigBee kanavan ensimmäisen ZigBee laitteen parituksen yhteydessä. Toinen vaihtoehto on toki siirtää WiFi kanavaa reitittimestä jos se on mahdollista.

  Tässä selitystä ja kuvia asian tiimoilta englanniksi:
  https://support.metageek.com/hc/en-us/articles/203845040-ZigBee-and-WiFi-Coexistence

  Lamput reitittävät kyllä liikennettä, mutta yrittävät jotenkin välttää sitä jos parempi reitti löytyy. Lamput jotka ovat seinäkytkimen takana taas aiheuttavat reikiä verkkoon kun virta sammutetaan, ja siitä verkko ei heti aina tokene. Mutta jos se saa virtaa niin se reitittää vaikka ei palaisikaan. Pistorasiaohjaimet ovat hyviä verkon laajentamisen kannalta kun ne toimivat aina.

  t. Samppa / Cozify
  Post edited by samppa on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.