Kysymyksiä Zigbeen toiminnasta ja kantavuudesta

IiroSIiroS Viestejä: 57Member
Osaisiko joku viisaampi neuvoa ongelman kanssa; tilanne nyt itselläni se että Cozify on keskikerroksessa, Cozifyhin liitetty Philips Hue Bridge on kellarissa. Hue Bridge oli pakko siirtää kellariin, koska Cozifyn kenttä ei sinne yksistään yltänyt ja valot eivät syttyneet.

Alkuun kokeilin liittää kaikki kellarin lamput Hue Bridgeen, jolloin kenttä riitti lampuille erinomaisesti, mutta se aiheutti ongelman, että Cozifyhin liitetyt liiketunnistimet eivät toimineet. Ne kun pitää liittää Cozifyhin, eikä informaatio ilmeisesti kulje Hue Bridgeen liitettyjen lamppujen kautta(?). Koitin vaihtaa Huen Zigbee taajuutta (kanava 25) ja Cozifyn Zigbee -taajuutta (kanava 11), muttei tämä asiaa juuri helpottanut.

Tällä hetkellä kellarin valot on n. 50/50 Hue Bridgen ja Cozifyn välillä, joka johtaa siihen, että Hue Bridgen valot toimii toisinaan ja Cozifyn valot/liiketunnistimet toimii toisinaan. Alakerran rappukäytävässä on kaksi lamppua, joista toinen on kytketty Cozifyhin, toinen Hue Bridgeen. Alakerran pistorasioissa on Osramin pistorasiat lähinnä kenttää tuomassa, muttei nekään tahdo riittää.

Joten: onko mahdollista jotenkin saada Hue Bridge & Cozify toimimaan "yhdessä" eikä toisiaan vastaan? Niin, että kumpainenkin laajentaisi samaista Zigbee -verkkoa? Tai onko jollain faktapohjaista tietoa mitkä laitteet laajentavat Zigbee -verkkoa? Osramin pistorasiat ilmeisesti ainakin. Miten lamput? Jos valokatkaisimessa on virta päällä mutta lamppu itse "pois" laajentaako verkkoa?

Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja jos, miten olette asian ratkaisseet?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.