Laite päälle kytkimestä 30 minuutiksi

TinkeTreTinkeTre Viestejä: 1Member
Mulla olis tarve saada kellarin ilmanvaihtopuhallin painokytkimestä päälle 30 minuutiksi tai tunniksi. Mitenköhän onnistuisi?

Alunperin oli ajatus laittaa puhallin automaattisesti päälle ja pois kosteusanturin avulla, mutta toistaiseksi Prooven anturi ei ole ollut luotettavatoiminen kellarissa. Täytyis löytää tehokkaamman kuuluvuuden laite. Nyce vois toimia jos vaan jostain sais.

Säännön kautta saan kyllä valot palamaan viideksi minuutiksi jos huoneen liiketunnistin havaitsee liikettä. Samaa sääntöä ei kuitenkaan saa luotua niin että painokytkin toimii käynnistäjänä.

Viestejä yhteensä

 • tarhyttitarhytti Viestejä: 22Member
  Timer/munakello tyyppinen teema olisi kyllä poikaa. Eli aktivoinnin jälkeen teema olisi päällä säädetyn ajan riippumatta aktivoinnin aiheuttaneen sensorin/kytkimen tilasta.
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Viestejä: 9Member
  Munakelloteemalle peukku.
 • klampiklampi Viestejä: 136Member, Beta-käyttäjä
  TinkeTre kirjoitti:

  Mulla olis tarve saada kellarin ilmanvaihtopuhallin painokytkimestä päälle 30 minuutiksi tai tunniksi. Mitenköhän onnistuisi?

  Itselläni ei ole tällaista ratkaisua käytössä, mutta ei tule mieleen, miksi ei toimisi.

  Hommaat katkaisijan, esim. Philips Hue Switch, jonka määrittelet Cozifyn asetuksissa tavalliseksi kaukosäätimeksi (vai mikä se nyt oli, ei kuitenkaan se vaihtoehto, että laite toimisi Hue-katkaisimena). Sitten tarvitset joko smart plugin tai jonkun Nexan releen, esim. LCMR-1000, jos siinä tehon kesto riittää.

  Cozifyhyn teet kaksi sääntöä:
  1) katkaisijasta laite (eli smart plug tai rele) päälle
  2) Automaattisammutus 30 min ed. kohdan laitteelle

 • PudemanPudeman Viestejä: 320Member, Beta-käyttäjä
  Ja jos nurkista löytyy Nexan kaukosäädin, joka tulee siinä kolmen kytkinsarjassa mukana, pystyy myös tätä hyödyntämään käynnistämiseen. Ko kapulaahan ei välttämättä tarvitse sijoittaa sinne kellariin, jos kantavuuden kanssa on ongelmia.
  Itselläni on viritelmä, jolla seuraan autotallin kosteustasoa. Kun kosteus nousee raja-arvon yli, syttyy yksi lampuista eteisessä punaiseksi. Yleensä tässä vaiheessa on ilmankuivaimen säiliö täynnä ja se vaatii tyhjennyksen. Kuivurissa on itsessään säädettävä käynnistys kosteustason mukaan.
 • klampiklampi Viestejä: 136Member, Beta-käyttäjä
  Pudemanin ratkaisu toimii myös, mutta sisältää sudenkuopan. Jos käyttää 433 MHz kaukosäädintä ja 433 MHz smart plugia, käy helposti niin, että kaukosäätimen napin painamisen signaali peittää alleen hubin lähettämän smart plugin käynnistyssignaalin ja laite ei menekään päälle.

  Tähän ongelmaan on kaksi workaroundia:
  1) kaukosäätimen nappia saa painaa vain lyhyesti, melkein kuin vain hiiren klikkaus, jolloin kaukosäätimen signaali jää niin lyhyeksi, että hubin signaali ehtii smart plugille
  2) rakennetaan ohjaus niin, että Cozify-hubiin tehdään ihan normaalit käynnistys- ja sammutus-säännöt, mutta näiden lisäksi kaukosäädin paritetaan smart plugin kanssa ja todellisuudessa smart plug käynnistyykin suoraan kaukosäätimen signaalista. Siinä samalla hubi saa käynnistyskomennon ja se 30 min sammutus-sääntö triggeröityy ja aikanaan hubi huolehtii laitteen sammuttamisesta.
 • PudemanPudeman Viestejä: 320Member, Beta-käyttäjä
  Hyvä tarkennus. Itselläni oli tosin ajatuksissa zigbee laite (esim Osram Plug) kytkimenä juuri tuon perille menon varmentimena.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.