Osram laitteiden firmware päivitys

PudemanPudeman Viestejä: 320Member, Beta-käyttäjä
Laitetaan muutama rivi, jos tästä olisi apua muillekin. Päivityksen apuna käytin liikuntasovelluksen (Runtastic timer) harjoitteluaikautusta. Sovellukseen pystyy helposti ajastamaan tuon Osramin tuotteiden nollaamiseen tarvittavan viisi kertaa 5 sek päällä, 5 sek poissa -aikautuksen.

1) En poistanut päivitettävää tuotetta HUB:sta, vaan ensimmäiseksi nollasin päivitettävän laitteen. Osramin lamput välähtävät nollauksen jälkeen, kun niihin kytkee virran.
2) Osram tuotteen liittäminen Lightify sovellukseen. Tässä vaiheessa lampun käyttäminen taas kerran virrattomana, niin sovellus löytää sen.
3) Sovellus löytää nopeasti tuotteen uuden firmwaren > päivitä. Päivitys kestää useamman minuutin.
4) Päivityksen jälkeen taas tuotteen nollaus
5) Cozify sovelluksen käynnistäminen > lisää laite > käytä valosta virrat pois ja takaisin päälle
6) Laite ilmestyy omalle paikalleen saman nimisenä, oikeilla asetuksilla, oikeisiin sääntöihin

Otin turhaan ensimmäistä valoa päivittäessä sen pois Cozify sovelluksesta (=poista laite).
Päivitin useamman valon (E27 kantaisia RGB, GardenSpot, Flex) sekä plugeja. Kaikissa toimi tuo yllä mainittu menetelmä.

Plugeihin ei löytynyt uudempaa päivitystä. Onkohan jollain sivustolla nähtävissä Osramin tuotteiden uusimmat firmikset?

Viestejä yhteensä

 • SamiJSamiJ Viestejä: 16Member, Beta-käyttäjä
  editoi tammikuu 1
  Kiitos vinkeistä, niiden innoittamana tuli itsekin investoitua Osramin Gatewayhin ja päivitettyä lamppujen firmikset.

  Hieman työläs prosessihan tuo lamppujen resetointi yksitellen, firmware-päivitysten lataaminen, ja sen jälkeen vielä niiden liittäminen takaisin Cozifyhyn on, mutta lamput tuntuisivat nyt toimivan huomattavasti luotettavammin eivätkä ole kadotaneet yhteyttä hubiin kuten aiemmin.

  Gatewayn kautta testailin Lightify-appia ja siinä oli muutamia mukavia toimintoja, jotka olisi mukava saada Cozifyhinkin. Lightify-appin kautta lampuille voi asettaa oletusvärilämpötilan/sävyn, jolloin myös virtakatkaisimesta sytytettynä lamppu käynnistyy suoraan kyseiseen värisävyyn. Toinen mukava ominaisuus on lampun syttymis- ja sammumisviiveen säätö (oletuksena 0.5 sekuntia). Harmillisesti vaan nuo Lightify-appilla lamppuihin asetetut värisävy- ja viivesäädöt katoavat samalla, kun lamput täytyy resetoida Cozify hubiin liittämistä varten.

  Erityisesti tuo oletusvärisävyn tallennus suoraan lamppuun olisi mukava ominaisuus Cozifyssäkin, koska joskus on kätevämpää käyttää ihan olemassa olevia seinäkatkaisimia valaistuksen ohjaamiseen. Nykyisellään lamput käynnistyvät aina oletusasetuksen mukaiseen, varsin kelmeään oletusväriin ja vasta hetken päästä ne vaihtavat värilämpötilan Cozifyssä asetettuun.
 • samppasamppa Viestejä: 153Member, Cozify mod
  Lisävinkkinä tuohon Lightify gatewayn appiksen käyttöön ottoon että joskus se ei löydä Wifi verkkoja, jolloin SSID pitää antaa käsin ja siten se toimii.

  @SamiJ Hyviä kehitysideoita. Kommenttina vaan tuohon seinäkatkaisimen käyttöön, että älylamppua ei kannattaisi kytkeä kytkimen taakse koska siitä lähtee äly, ja sen mukana ZigBee mesh verkkoon tulee "reikä", josta muut laitteet saattavat kärsiä, eli ns. pudota pois linjoilta kun tuo lamppu ei enää välitäkään viestejä.

  t.Samppa / Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.